Sivut

tiistai 13. tammikuuta 2015

Manic Run

Nyt vaihteeksi luvassa Urheiluhullu juttuja! Päästiin nimittäin porukalla viime lauantaina testaamaan sellaista tapahtumaa, kun Manic Run!

Kuvat ottanut Pohjoinen Productions
Kyseessä on ”vähän erilainen” liikuntatapahtuma. Manic run kiertää pitkin Suomea ja järjestyspaikkoina ovat urheilu- tai messuhallit. Halliin rakennetaan 700-1100m pitkä serpentiinimäinen juoksurata, keskelle lyödään DJ:t, jotka pitävät menomusiikin kohdallaan ja radan varrelle isketään erinäisiä esteitä, jotka vaihtelevat pomppulinnoista, liukumäkiin sekä kiipeilyyn. Tunnelmaa tuovat diskovalot ja savukoneet sekä yleinen fiilis, mikä muista osallistujista ja juontajasta välittyy, joka oli hyvinkin iloinen ja hymyilevä.  Yksinkertaisuudessaan osallistujilla on 40 minuuttia aikaa juosta niin monta kierrosta, kuin itsestä tuntuu samalla, kun musiikki pauhaa taustalla ja noin 100m välein tulee erilaisia esteitä reitille.


Nellin fiilistelyä alkuverkassa
Treeniohjelmassa luki lauantain kohdalla lenkki ja kyllähän toi nyt perus juoksulenkin mennen tullen voitti!

Koko juttu alkaa yhteisellä alkuverkalla sekä venyttelyillä. Innosta piukeena meidän porukka meni tietenkin lavan etuosaan, joka kostautui sitten lähdön tapahtuessa. Lavan etuosassa olevat olivat nimittäin jonon viimeisiä. No mutta saatiinpahan kunnon ins outseja (eli spurtteja) tehtyä eka kierros, kun puikkelehdittiin ihmisten seassa!




Esteet eivät omasta mielestä mitään mahdottomia olleet ja me menimme kaikista. Jos kuitenkin tuli tilanne, että estettä ei päässyt tai halunnut mennä, oli ne mahdollista myös kiertää. Korkeanpaikankammoisille tuo kiipeilyeste saattoi hieman ongelmia tuoda, mutta lievästä korkeanpaikankammosta itsekin kärsivänä ei se ollut paha.


Myös erilaiset aivan LOISTAVAT tiimiasut saivat huomattavan määrän hymyjä aikaiseksi


Vaikka hymyssä suin mekin tuo koko juttu tehtiin, niin kyllä siinä ihan oikeasti hiki lopussa tuli! Juostiin Nellin kanssa 5 ja puoli kierrosta ja kyllä syke siinä välillä ihan tosissaan nousi. Etenkin, kun niitä esteitä ei voinut mennä maltilla, vaan ne oli sitten luonnollisesti pakko täysiä puskea. 


Tuo koko homma tuli kyllä hyvään kohtaan ja sai ajatuksia hetkeksi näistä kaikista muista jutuista pois ja sain vähän oikeasti hymyiltyäkin pitkästä aikaa. Plus jälleen kerran tuolla ollessani mietin, että on tää Urheiluhullu melkoinen työtehtävä ja ei voi kuin sanoa, että Celectus <3 !

Jos liikuntatapahtumat ja juokseminen yleensäkin kiinnostaa, niin kyllä Manic Run kannattaa ainakin käydä testaamassa.

Tapahtuma menee pitkin Suomea seuraavanlaisella aikataululla:

Pori 17.1.
Turku 24.1.
Seinäjoki 7.2.
Vantaa 14.2.
Mikkeli 21.2.

Vinkkinä sellainen, että kannattaa laittaa pitkät housut. Liukumäissä ihan trikoidenkin läpi tuntui väliin laskeminen ja voisin kuvitella, että polttelu olisi aika kova, jos shortseilla mäet menee. Luonnollisesti hyvä porukka tekee myös paljon, etenkin jos ei jäätävää tulosta tuonne lähde tekemään. Kunnon kengät ovat myös suositeltavat, koska Pirkkahallissa tuo oli E-hallissa, jossa on kova pohja, joten huonoilla kengillä olisivat jalat saattaneet ottaa itseensä.

Jos joku on tapahtumaan menossa, niin minulle ilmoitettiin, että voin jakaa täällä somessa, että koodilla nooratoivo saa 20 % alennuksen jokaisessa kaupungissa tapahtumasta eli jos tuonne meneminen kiinnostaa, niin käyttäkää ihmeessä alennus hyväksi.

Jos muutenkin kaipaa lisää infoa tai fiiliksiä, niin kannattaa käydä Manic Runin sivuilla, josta löytyy myös videota tapahtumasta.




14 kommenttia:

  1. Kuulostaa kiinnostavalta! Itse tykkään kaikenlaisista esteradoista joteb tuo sopisi minulle :) Paljonko lippu tohon tapahtumaan maksaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jos sellasesta vähän erilaisesta juoksemisesta tykkää, niin kannattaa ainakin kertaalleen kokeilla :) Se vaihtelee kai vähän paikkakunnasta riippuen, mutta ne maksaa ilman alennuksia 45-49€

      Poista
    2. No jo on rahastuksen makua ilmassa!

      Poista
    3. Niin se riippuu mistä tykkää ja mihin vertaa. Nuo extremejuoksut on kaikki noissa hintaluokissa, osa aika paljon kalliimpiakin, ja kyllä Tampereellakin oli aika paljon osallistujia, että kysyntää tuntuu ainakin olevan. Ja onneksi on noita alennuskoodeja joilla hintaa saa vielä jonkin verran alas, jos liian kalliilta tuntuu.

      Poista
  2. Varmaan mukavaa osallistua tuollaisiin kun et enää ole urheilija. Villi ja vapaa tekemään mitä haluaa ilman sinut urheilijaksi määrittävää normatiivista harjoittelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ihan edelleen urheilija olen, kato kun treeniä on sen verran monta vuotta alla, niin tollanen setti menee ihan lenkistä, mikä ohjelmassa olikin ;) Plus vielä komeempaa, kun noista hommista maksetaan kuukausipalkkaakin, niin eipä ole valittamista (:

      Poista
  3. Ajattelin, että sitä on urheilija just niin kauan kun urheilee ja harjoittelee kin urheilija. Ei kai se kummempaa ole? Tekeminen määrittää mikä olet. Ilmeisesti yleisurheilutreenit ovat sitten taustalla käynnissä. Vai millä määrität itsesi yhä urheilijaksi? tai oletko ylipäätään mietittynyt asioita tältä kantilta. Urheilija - kilpaurheilija - huippu-urheilija. siiähän noita nyanssejakin vielä on. Tuollaiset happy-joy-runit ovat kyllä kivaa kuntoilua ja jos siitä rahaakin maksetaan niin hienoa! :)

    VastaaPoista
  4. Jos oikeasti panostaa urheiluun niin ei ole kyllä aikaa eikä virtaakaan tuollaisiin hömppäjuttuihin. Joten eiköhän nyt sovita, että olet siis kuntoilija.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Te voitte sanoa ja ajatella mitä tahdotte. Ne kertovat teistä kaiken ja minusta ei mitään. Sen verran on kuitenkin sanottava, että toivon todella, että se oma elämänne ja arkenne paranee. Jos yhden tuntemattomna (vai kenties tutun) ihmisen elämä sekä kirjoitukset menevät noin syvälle ihon alle, niin kannattaa arvioida omaa maailmaa. Toivottavasti molemmilla kaikki alkaa menemään suuntaan, että ette koe tarpeelliseksi purkaa pahaa oloanne muihin ja samalla yrittää saada muille sitä huonoa fiilistä, mikä molemmilla selkeästi aika vahvasti vallitsee.

      Poista
    2. Nooh, me muut emme kuitenkaan julkisuudessa yritä myydä ja rahastaa itseämme huippu-urheilijana. Etpä ole tainnut hirveästi esimerkiksi otsikoita korjaillakaan, vaan kyllä se kaikki julkisuus on otettu mielihyvin vastaan. Tässä se sitten on, lopputulos.

      Poista
    3. Juuri näin. Aivan satumainen onni, että 60 sekunnin ratakierrosaituri saa tällaista huomiota. Ei todellakaan mikään huippu vaan kylätason tallaaja.

      Poista
    4. Kovinkaan paljoa paremmin omaa pointtiani ette olisi kommenteillanne voineet tukea.

      Poista
    5. 60 sekunnin nelkun aituri kylätason tallaaja... Joo-o! En kommentoi Nooran tänhetkistä kuntoa kun en siitä mitään tiedä mut väitän ettei miespuolisetkaan "kylätason tallaajat" vedä nelkun aitoja minuuttiin... Hohhoijjaa taas

      Poista
  5. Älä Noora lannistu noiden tyhmien puheista. Naisten maailmanennätys 400 m aitajuoksussa on 52,34 joten minusta minuutti on hyvin sinulta ja uskon, että susta voi tulla jotain jos vaan itsekin jaksat uskoo. Katse kohti haasteita. Tsemmppiä!! :)

    VastaaPoista