Sivut

torstai 8. tammikuuta 2015

I had a dream

Minusta tulee olympiavoittaja!” Tämä on lausahdus reilun 20 vuoden takaa, kun pieni nappisilmäinen tyttö vastasi intoa puhkuen ja toivoa sydän täynnä äitinsä ja isänsä kysymykseen: ”Mikä sinusta tulee isona?

Unelmat. Ne ovat hienoja ja upeita asioita, jotka vievät ihmisiä eteenpäin. Lapsena huikeita lausahduksia sekä suuria unelmia kuulee paljon ja niitä myös sanoo itse ääneen. Jostain syystä vuosien varrella, ne alkavat vähentyä. Lausahdukset muuttuvat, ne lapsuuden unelmat joskus muuttavat muotoaan ja joskus jäävät kokonaan pois. Joskus kuitenkin käy niinkin upeasti, että niistä omista unelmista tulee kaukaisia tavoitteita. Sellaisia, joihin aina joskus hetken aikaa uskoo, jotka tuovat mieletöntä paloa elämään. Rohkeutta yrittää. Rohkeutta tehdä töitä unelmien eteen.

”Unelmani on päästä olympialaisiin Rio de Janeiroon”. Sanoin tämän lausahduksen 2,5 vuotta sitten, kun otin kantaa suomalaisten olympiaurheilijoiden kohteluun ja yritin tuoda sitä urheilijan arkea ihmisille tutummaksi. Antaa jotain tarttumapintaa ihmisille oman elämäni kautta, oman urheilu-urani avulla. Tuosta tekstistä alkoivat monet pyörät pyöriä. Jossain kohtaa tuosta unelmasta tuli tavoite. Tämä johtui monista asioista. Koin, että minun piti käyttää sanaa ”tavoite” koska se oli urheilijalle sopivampaa. Koin, että ulkopuoliset sitä halusivat. Koin, että minun kuului sanoa niin. Pariin kertaan käytinkin myös sanaa tavoite, tästä unelmastani ja kirjoitin sen jopa blogini yläpalkkiin.

Tavoittele kuuta taivaalta, vaikka sitä et saisi, niin laskeudut tähtien sekaan.” Eikö se niin ole?

Tiedätkö sen tunteen, kun olet lähtenyt sille polulle, mistä lapsena unelmoit? Olet tehnyt töitä sen eteen, että menet sitä reittiä, mitä lapsena tahdoit mennä. Se hetki, kun aikuisena hetken aikaa, edes pienen hetken aikaa uskot, että sinulla on oikeasti mahdollisuus saavuttaa unelmasi. Tavoitteesi.

Olin viime vuonna lähes koko vuoden urheilusta sivussa. En loukkaantumisen takia. Burnoutin. En jaksanut enää. Sanoin jotain, mitä pelkäsin kuollakseni sanoa: en jaksa tällä hetkellä urheilla. Edelliset vuodet olivat pettymyksiä täynnä, vastoinkäymisiä tuli, oma urheilijaopiskelijan arki tuli liian raskaaksi, yksityisessä elämässäni oli isoja ongelmia. Omat tavoitteet sekä unelmat alkoivat painaa alaspäin, eivät nostaa. Urheilu alkoi painaa alaspäin. En uskonut itseeni, en tavoitteisiini, enkä unelmiini. Urheilu tuntui liian raskaalta. Paineita oli liikaa. Poistuin urheilukentiltä. Tämä oli yksi elämäni raskain vuosi.

Kun aloin pikku hiljaa tekemään paluuta minua jännitti. Jännitti, kuinka minut otetaan takaisin urheiluyhteisöön. Miten kollegani ottavat minut vastaan? Mitä valmentajat sekä muut ihmiset urheilukentillä sanovat? Olin tehnyt jotain omasta mielestäni urheilijalle sopimatonta: ollut sivussa, koska motivaatio oli kadonnut, palo puuttui, rakkaus lajiin oli hukkunut. Hetkellisesti. Pelkäsin, että mitä minulle sanotaan. Mitä minusta sanotaan? Mediakin oli tähän kaikkeen tarttunut ja olin saanut näkyvyyttä muiden asioiden, väärien asioiden takia, enkä sen ”oikean asian” eli tulosten ansiosta. Pelkäsin, että läheltä ne puukot eniten lentävät.

Yhteisöllisyys, ymmärrys, empatia, ”omien” tukeminen sekä kannustus. Nämä ovat asioita, mihin itse pyrin ja mitä toivon saavuttavani. Nämä ovat asioita, mitä toivon myös urheiluyhteisössä olevan. Nämä ovat asioita, mitä urheilijoilta, entisiltä huipuilta, valmentajilta ja ihmisiltä urheilun saralla toivon ja uskon löytyvän.

Blogillani olen tahtonut tuoda esille asioita, jotka itseäni painavat. Asioista, mistä ei välttämättä puhuta ääneen. Olen tahtonut tuoda 2000-luvulla urheilevan urheilijan arkea sekä ajatuksia esille oman elämäni, kokemuksieni sekä urheilu-urani kautta. Tahdon blogillani saada jotakin positiivista vaikutusta tähän maailmaan, omaan elämääni ehkä myös muihin ihmisiin. Tahdon kertoa rehellisesti epäilyksistä, peloista, ottaa kantaa sekä puolustaa. Tarjota tarttumapintaa muille ihmisille.

Viimeisin kirjotukseni ulkonäköpaineista oli omasta mielestäni tärkeä asia tuoda esille, vaikka se henkilökohtainen olikin ja avoimesti kerroin epävarmuuksistani sekä omasta ajoittaisesta ahdistuksesta sekä huonommuuden tunteesta. Pitkän tauon jälkeen sekä ylimääräisen painon takia, urheilijaidentiteetti on ollut välillä vaikea sisäistää tässä täydellisyyteen pyrkivässä sekä kannustavassa maailmassa.

Päätavoitteeni on kuitenkin ollut saada se rakkaus lajiin ja tekemiseen takaisin. Se liekki urheilua kohtaan taas syttymään. Tavoitteista ja unelmistani en ole nyt puhunut, koska tällä hetkellä tahdon keskittyä urheiluun ja nauttia taas harjoittelusta täydellä sydämellä, koska se liekki on jälleen syttynyt. Tavoitteena ja unelmana olympialaiset, arvokisat, MM-kisat, mitalit, maine ja mammona? En tiedä. Tiedän vain, että tahdon tehdä taas sillä palolla ja rakkaudella. Tahdon urheilla, harjoitella ja pyrkiä parhaaseeni. Tällä hetkellä en tiedä, mitä se numeroina tarkoittaa.

Tänään Arto Bryggare kirjoitti minulle avoimen kirjeen Facebook -seinälleen. Hän sanoi, että en tule koskaan pääsemään olympialaisiin tai MM-kisoihin. Geenini sekä perimäni eivät hänen mukaansa riitä tähän. Voin kuitenkin päästä maajoukkueeseen ja Suomi-Ruotsi –maaotteluun, jos pysyn terveenä. Unohtamatta tekstissä olleita onnen toivotuksia uralleni.

Arto Bryggare. Olen Noora Toivo, en Nora, vaikka avoimessa kirjeessäsi se toinen ”o” puuttuikin jokaisessa kohdassa nimestäni. Koet aiheelliseksi kirjoittaa minulle avoimessa kirjeessä ohjeita unelmistani ja tavoitteistani. Koet asiaksesi sanoa, että minusta ei ole olympiakisoihin tai MM-kisoihin. Tämä tulee ihmiseltä, joka ei tiedä edes nimeäni, ei tunnistaisi minua kentällä, ei ole koskaan nähnyt minua treenaamassa, ei ole koskaan sanaakaan vaihtanut kanssani tai tervehtinyt. Koit asialliseksi entisenä yleisurheilijana ilmoittaa minulle julkisesti, mihin minusta ei ole.

Kirjoitat paljon faktoja siitä, miten maailman huipulla menee ja millaisia ominaisuuksia sekä geenejä tarvitaan. Et tiedä minusta mitään. Et treeneistäni, et taustastani, et asioista niiden tuloksien takana. Et tiedä historiaani, et tiedä ongelmistani, et tiedä loukkaantumisiani. Et tiedä mitään minusta ja siitä, millainen olen urheilijana tai ihmisenä. Siellä tuloksien takana on paljon asioita, mitkä vaikuttavat suuntaan ja toiseen. Asioita, joita ei näe kuin urheilija, hänen valmentajansa sekä läheiset.

Kiitos Arto, että entisenä huippu-urheilijana osoitat esimerkkiä siitä yhteisöllisyyden luomisesta, ”omien” puolesta puhumisesta, kannustamisesta ja unelmien tavoitteluun kehottamisesta. Kiitos, että urheilun puolestapuhujana näytät minulle urheilijana, mitä se todellinen urheiluyhteisöllisyys, esimerkki ja omien kannustus vaikeina hetkinä siellä yleisurheilun sisällä omalla kohdallasi tarkoittaa.

En tiedä, mikä kirjoituksen tarkoitus oli. En tiedä, mitä todellisuudessa tekstilläsi hait ja mihin pyrit.

Suru, pettymys, loukkaantuminen. Ne ovat kuitenkin ne asiat, mitkä Arto tällä tekstilläsi aiheutit. Ne ovat ne tunteet, mitkä saavutit. Se on lopputulos, minkä omalla kohdallani sait aikaiseksi.

Noora Toivo






116 kommenttia:

  1. Kirjoituksesi on tavattoman hieno, kuten se pari vuotta sitten kirjoitettu itsetutkiskelukin, joka aloitti mediamylläkkäsi.
    Olen varma että taistelutahtosi tulee näkymään myös radalla.
    Muuten geneettisen testauksen mahdollistamista yksilöllisistä harjoitusohjelmista kirjoitti Graig Pickering tällä viikolla; ks.
    http://www.athleticsweekly.com/featured/genetic-testing-choose-parents-15387/
    johon maailmalla on viitattu jo usein. Ehkä Bryggare on lukenut sen ja kykenee kommentoimaan geeniperintääsi.

    VastaaPoista
  2. Käsittelit aihetta mielestäni todella fiksusti, vaikka kirje kuohuttikin tunteitasi. Syy, miksi olen blogiasi seurannut, on nimenomaan rehellisyytesi ja se, että tuot asioita esiin niiden oikeilla nimillä. Lisäksi olet rohkea. Uskallat unemoida, tavoitella asioita ja myös pysähtyä perustelemaan sanasi aina. Jatka samaan malliin! Ihailen sinua suuresti.

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti Arto Bryggare saavuttaa avoimella kirjeellään ainoastaan sen, että liekki sinusssa palaa entistä vahvemmin. On kivaa todistaa epäilijöiden olevan väärässä ;)

    x Steffi

    www.steffit.com

    VastaaPoista
  4. Pettyneiden has-wannabe-kilpailijoiden puukot lyövät loputtomasti. Tsemppiä niiden väistämiseen. Ihmiset purkavat pahaa mieltään siellä, missä osaavat, uskaltavat ja missä sattuu (pun intended). Sairaiden mielten puukot ovat onneksi enimmäkseen arvottomia, vaikka tekevätkin kipeätä ja paradoksaalista kyllä, joskus antavat voimaakin, "näytän sinulle". Näytä hänelle, näytä heille. Tee mitä teet, tee se ilolla ja riemulla niin tekemisessäsi on arvoa sinulle ja läheisillesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässähän tämä tulikin, juuri näin! Tsemppiä Noora!

      Poista
    2. Tuota noin... 59.28 henkilökohtainen ennätys ja tällä siis Rioon.... Haaveet on haaveita, eikä pieni realismi liene vahingoksi.

      Poista
  5. Erinomainen kirjoitus.

    VastaaPoista
  6. Tuota noin, eikös ne vaalit ala lähestyä? Ensi tulee loukkaava ex urheilja sitten lakki kourassa anteeksi pyytelevä ex urheilija. Raukkaparan pitää saada nostettua ittensä taas keinolla millä hyvänsä kansan tietoisuuten. Noora jatka uraasi urheilijana ja näytä tuollasille säälittäville pelleille, että mistä sinut on tehty ja mihin sinä vielä pysyt.

    VastaaPoista
  7. Arto Bryggaren omaa nykyistä pätemisen tarvetta.Urheilu saavutukset toki tunnustettuja.

    VastaaPoista
  8. Joku kaunis brunette on antanut Artsille pakit, löysi kuvasi Tilastopajan sivuilta ja oksensi oman pahan olonsa pois. Sosiaalidemokraattien alhainen kannatuskin painaa mieltä.. Jos ette ole huomanneet, Arto ei ole päässyt hakemiinsa virkoihin tai pönötystehtäviin, sillekin on syynsä, kuten tämä ulostulo antaa nyt suuremmankin yleisön ehkä ymmärtää. Sisempi yhteisö herralle onkin naureskellut pidemmän aikaa. Noora, sinä kaunis urheilija, Toivoa on! Kentillä nähdään :)

    VastaaPoista
  9. Kun sanoit, ettei tavoitteesi välttämättä enää olekaan Rio, niin ainoastaan 1,5 vuotta sitten kiittelit vielä vuolaasti yksityisiä ihmisiä, jotka tukivat sinua rahallisesti "matkallasi" nimenomaisiin Ruon kisoisin.

    Kun sanot, ettei Arto Bryggare tiedä taustojasi urheilijana, niin me kaikki kuitenkin näemme tilastoista, ettei ennätysajallasi 59.28 haasteta kunnolla edes kotimaista tyttöjen kärkeä, ja sinä olet kuitenkin jo 25-vuotias urheilija. Tai tarkemmin aktiivikuntoilija. Tuloskehityksesi ei kerro lahjakkuudesta ainakaan tähän lajiin.

    Kun hermostuit naisurheilijoiden ulkonäköpaineista, saamme kuitenkin lukea sinun twitter-tililtäsi seuraavaa: "Ihailetko yleisurheilijoiden vatsalihaksia ja toivot samanlaisia itsellesi? Pikajuoksija Noora Toivo jakaa keskivartalon treeniohjelmansa Abs with Noora -sovelluksen avulla." Googlestakin löytyy haulla "Noora Toivo" enemmän kuvia sinusta kuin kilpailutuloksisasi.

    Kun kerrot viattomasti, että blogisi tarkoitus on vain tuoda esille omia tuntojasi, olet kuitenkin aktiivisesti etsimässä julkisuutta mediaesiintymisten ja kuvausten kautta, ja jopa konsultoit yrityksiä "some-markkinoinnista."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tämä teksti on loistawa. noora toivo woi olla hywä ja hieno ihminen, mutta huippu-urheilija hän ei ole. bryggaren tekstissä oli suuri ongelma, hän oli rehellinen, joka on suurta syntiä suomalaisesta naisurheilusta puhuttaessa.

      Poista
    2. Juuri näin. Ja muistakaa, yksi herne per päivä :)

      Poista
    3. Juuri näin. Bryggare oli huippu ja puhuu asiaa. Nykyään on helppoa olla kotimaanhuippu vähän lajissa kuin lajissa.vrt naisten ampumahiihto Kaisan ja Marin takana. Maailman huiput eri asia ja juoksulajit voi suomalaiset unohtaa.

      Poista
    4. Miksi puhutte naisurheilusta? Onko se erilaista kuin miesurheilu? Käsittääkseni ihmisen fysiikka on kummallakin sukupuolella pieniä eroja lukuunottamatta samanlainen, eivätkä nämä erot vaikuta juoksemisen fysiikkaan.

      Eiköhän olisi jo kokonaisuudessaan aika tuoda esille myös urheilun ja urheilumaailman huonotkin puolet ja ymmärtää se, etteivät urheilijat ole koneita, jotka toimivat täysin ilman tunteita ja pelkän järjen ja logiikan voimalla. Jokainen varmasti tuntee ja kokee asiat eri tavoin, mutta voisilla olla hyvä jos tavalliset talliaiset ja media kohtelisivat urheilijoita hieman paremmin ja ymmärtäväisemmin.

      Poista
    5. koska tarkoitin naisurheilua ja ongelmaa, joka nousee aina esiin jonkun arwostellessa loistawaa 25-wuotiasta naisurheilija lahjakkuutta.

      Poista
    6. Hollo käsittelee tätä asiaa myös hyvin. Kuntoilua ei tule sekoittaa kilpaurheiluun.
      http://www.mtv.fi/sport/yleisurheilu/uutinen/artikkeli/lex-hollo-ulkonakopaineet-kuuluvat-urheiluun/4628284

      Poista
  10. Julkisuuden hakua, molemmilta. oksettavaa

    VastaaPoista
  11. Henkilökohtaisesti mua kiukuttaa Noora sun puolesta aivan älyttömästi. Ilman suuria haaveita, jopa muiden korviin utopistisilta kuulostavia, ei koskaan synny niitä kirkkaimpia tähtiä. Tietenkään kaikki eivät ikinä tule yltämään hirmuisesta työstä ja motivaatiosta huolimatta, mutta jos nuorten unelmointi tällä tavoin murskataan, ei meillä pian ole enää arvokisoissa niitä harvojakaan menestyjiä. Menestys pohjautuu juuri tällaisiin suuriin unelmiin, jotka antavat motivaatiota jokapäiväiseen tekemiseen ja parhaimmassa tapauksessa saavat aikaan näiden utopististen haaveiden toteumisen, mutta ilman unelmia ei ole mitään.
    Tsemppiä hirmusesti jatkoon ja never stop dreaming♥

    VastaaPoista
  12. Joo, älä välitä Arton teksteistä. Sillä ja Vakkurilla oli sama valmentaja, Vakkuri vain kärähti, Bryggare ei.

    VastaaPoista
  13. Moni asia harmittaa, joistakin voi vielä loukkaantua. Voittaminen on kylmää touhua, se tapahtuu ja tehdään aina yksin, riippumatta siitä mitä muut sanovat tai ajattelavat. Arto Bryggare ei koskaan voittanut, tosin oppi tuntemaan häviämisen, asiantuntijaa kannattaa uskoa. Sinä olet se joka päättää voitatko vai häviätkö, lue ne puutuvat rivit Arton kommenteista ja tee päätös tuleeko sinusta samankaltaisten viisauksien kertoja, vai otatko askeleen ollaksesi voittaja. Päätös on yksin sinun, me sivustaseuraajat näemme vain tulokset.

    VastaaPoista
  14. Arton ammattiura on erilaiselta vuosikymmeneltä ja jopa erilaiselta vuosisadalta, puhumattakaan siitä, tunteeko sinut niin hyvin että voi arvostella. Tsemppiä Noora, jätä sinuun kohdistuneet höpötykset omaan varjoon.

    VastaaPoista
  15. Teille Noorasta alentavasti kirjoittaville, tehkää itse paremmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harva kykenee bluffaamaan yhtä hyvin.

      Te Nooraa puolustavat, oletteko muuten huomanneet tai miettineet, miksi täällä "urheilijan" sivuilla ei näy missään kisatuloksia eikä hän kehtaa edes ennätyksiään ääneen sanoa? Nämä pitää etsiä esim. Tilastopajasta.

      Saahan sitä harrastaa, ja pikkutytöillä saa olla idoleita, mutta jos aikuinen nainen esiintyy julkisesti "naishuippu-urheilun äänenä" niin silloin myös altistuu julkiselle kritiikille. Ja jos kerää julkisesti rahoitusta Rion projektille, niin silloin altistuu myös sille, että tuloksia tarkistellaan samalla kritiikillä kuin huippu-urheilijan tuloksia tarkistellaan.

      Poista
  16. Hei Noora. Arto on mies-selittäjä. Eli mies jolla on tarve selittää sinulle asioita, koska hän jollain alitajuisella tai tässä hetkessä olevalla tajulla pitää sinua alempiarvoisena. On oikein pistää tuollaisille luu kurkkuun ja kertoa kun tuntuu pahalta. Katsotaan tunnistaako arto itsessään latistajan vai selittääkö edelleen. Toivon että hän pyytää anteeksi tökeröä julkilausumaansa. Koska kannustus kantaa pidemmälle kuin tyyppi joka selittää; turha yrittää kun et kuitenkaan pärjää. Onnea reeniin ja burn baby burn!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "mies-selittäjä" on itselleni täysin uusi termi, mutta sen käyttö sopii hyvin kontekstiin. Itse en esimerkiksi ymmärrä miksi Bryggare on "mies-selittäjä" sen sijaan, että hän vain ihmisenä selittää toiselle ihmiselle kuinka hän näkee asioiden olevan.

      Noora on jopa oikeassa, että osa kommentoinnista on tarpeetonta Bryggarelta ja epäilemättä Arto törkeästi tavoittelee tällä lähinnä julkisuutta, koska muuten hän olisi kirjoittanut viestin blogiin tai Nooralle itselleen, eikä Facebook-seinälleen.

      Jokin raja kuitenkin tällä "Dare to dream" -kulttuurilla yhdistettynä jatkuvaan mielensä pahoittamiseen, jossa insipiroivat lauseet laitetaan Facebookiin samalla, kun ilmoitetaan salikäynnistä, mutta unohdetaan se itse tekemisen taso siellä salilla.

      Sen sijaan, että Bryggare lyttää Nooran unelmat, niin eikö hän enemmänkin kerro ettei tämä blogissaan kertomalla tekemisellä tule saavuttamaan tavoitteitaan? Täällähän moni kannustaa haaveilemaan, mutta ei haittaa vaikka sen eteen ei tekisikään parastaan. No näin ei ainakaan haaveitaan saavuta. Ikävintä vielä, niin voi tehdä aivan parhaansa ja silti niitä ei saavuta, mutta silloin on ainakin omasta mielestäni niiden Nooran mainitsemien tähtien seassa. Uskon myös, että Bryggaren menetelmillä on aika paljon paremmat mahdollisuudet Olympialaisiin kuin vaikkapa kommentoijien "Tsemppiä ja haaveilua" -tekemisellä.

      Kannattaa myös lukea Lauri Hollon kirjoitus aiheesta. On eri asia olla huippu-urheilija kuin harrastaa urheilua. Kunnioitusta ei joudu pyytämään vaan se ansaitaan. Tätä Noora ei selkeästi ole sisäistänyt, vaan vaatii kohtelua huippu-urheilijana, vaikka omassa blogissaan teki selväksi ettei hän käyttäydy kuin huippu-urheilija.

      Pahoittelut Noora, jos kirjoitukseni loukkaa. Se ei oikeasti ole tarkoitukseni. Olet varmasti elämässäsi urheillut valtavasti ja tehnyt kovasti töitä, eikä sitä ole tarkoitus vähätellä, mutta luulen sinun itsekin tietävän, että monet kilpasisaresi ovat varmastikin tehneet paremmin ja ehkä jopa enemmän. Itse kirjoitan tänne vain ja ainoastaan sen takia, että minua kauhistuttaa monen asenne, että huippu-urheilussa pelkkä haaveilu ja jonkinlainen yrittäminen riittää (En sano, että sinun yrittäminen on vain "jonkinlaista". Viittaan lähinnä kommentoijien asenteisiin). Tälläinen ajattelu olisi mielestäni vaarallista suomalaiselle huippu-urheilulle ja toivon ettei se leviä.

      Teemu

      Poista
  17. Tykkään lukea blogiasi, osaat kirjoittaa todella hyvin ja kuulumisiasi on mukava lueskella. Aika hölmö veto Bryggarelta alkaa lytätä jotakuta julkisesti... Jokainen voi ajatella mitä haluaa, mutta ehkä kannattaisi miettiä kahteen kertaan ennen kuin julkistaa negatiivisia mielipiteitään jostakusta. Tsemppiä Noora!

    VastaaPoista
  18. taas hyvä kirjoitus!pää pystyyn ja treenien ilosta nauttimaan!ihanaa tammikuun jatkoa!

    VastaaPoista
  19. Arto tietää miten menestytään, kuten tiesi hänen edesmennyt valmentajansa Esko Olkkonen.

    Esko on ainut suomalaisia sprinttereitä maailman tasolle valmentanut ukko, valmennettavissa on sellaiset kaksi suuruutta kuin Markku Kukkoaho ja Arto Bryggare. Kaksi kiistatta parasta suomalaista sprintteriä, toki Artolla oli niitä aitoja yliteltävänä.

    Esko valmensi myös nuorta lahjakkuutta Ville Vakkuria joka aloitti kiellettyjen aineiden käytön 17 ikäisenä Olkkosen Eskon neuvosta ja opastuksella. Eskon mukaan se oli ainut tie maailman tasolle ja Esko oikeasti tietää mikä se tie on.

    Samoin sen tien tuntee Artokin, joten hänellä on oikeasti syynsä sanoa, ettet sinä Noora ole sillä tiellä. Tuloskehityksesi ei tue sen tien kulkemista.

    Tavoitteet edelleen sinne Rioon, ei se toteudu ikinä jos ei sitä tavoittele. Se ei olisi edes tavoittelemisen arvoista, jos se olisi helppoa... Ja mikäli lyot Artonkin ällikällä pääsemällä sinne, niin hänkin tietää, että on se toinenkin tie menestykseen ;o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Rion Olympialaisten 2016 valintajärjestelmä ja – kriteerit"

      "Olympialaisiin valitaan urheilijat/joukkueet, joilla HUY katsoo olevan kansainvälisten näyttöjen perusteella realistinen mahdollisuus sijoittua 16 parhaan joukkoon. Arvioinnissa ja harkinnassa otetaan lähtökohtaisesti huomioon lajin vuosien 2015 ja 2016 maailmanmestaruuskilpailut, Rion Olympialaisten karsintakilpailut ja saavutetut tulosrajat, maailman cupin osakilpailut sekä lajin virallinen maailman ranking."

      Saahan sitä tavoitteita olla, mutta ihan rehelliesti... Hoppu tulee toissakauden kalevan kisojen kolmosella... Jos Noora olisi joku muu kuin julkisuuteen pyrkivä nätti nuori nainen, jota nyt ilkeä vanha setä julkisesti arvosteli, niin kukaan ei ottaisi edes puolitosissaan noita Rion tavoitteita.

      Poista
    2. Eihän Arto ole ilkeä vanha setä, vaan kuten edellä kirjoitin, se setä tuntee tien jolla noihin karkeloihin mennään. Ja olipa Noora ruma, tahi kaunis, hänen tuloskehityksensä kertoo tien olevan eri kuin Arton ja Eskon käymä tie.

      Tavoite, se voi olla Rio, ehkä se jää kauas, ehkä se melkein onnistuu, ja prosentin osien mahdollsiuudella toteutuu, silti se on ihan sallittava tavoite.

      Poista
    3. Ei, Rio ei voi olla todellinen tavoite, ja sen tietää varmasti myös Noora, joka on sen verran kauan urheilua kuitenkin harrastanut.

      Ei puhuta prosentin osista, mitä pitäisi vajaassa vuodessa tapahtua, vaan useiden prosenttien tuloskehityksestä. Eikä puhuta nyt nuoresta kasvuiässä olevasta urheilijasta, jolle se voisi tuurilla olla mahdollistakin, vaan jo pitkään aikuisten sarjoissa kilpailleesta.

      Eikä edes puhuta pelkistä tuloksistakaan, vaan kansainvälisistä näytöistä, joita on tällä hetkellä tasan nolla. Se että kävi U23-kisoissa tippumassa alkuerissä päälle 60 sekunnin ajalla ei vielä näytöksi oikein käy. Aikuisissa ei mitään edustusta minkään tason kansainvälisissä kisoissa.

      Koko tämä tapaus kertoo, kuten joku alempanakin huomautti, kuinka vähän yleisurheilua Suomessa seurataan. Jos on vain pokkaa, niin voi esiintyä vaikka minkä tasoisena huippu-urheilijana, koska eihän niitä tuloksia kukaan kuitenkaan tiedä. Naama telkkariin ja niin pois päin.

      Poista
    4. Lontoon olympialaisissa 400m aidoilla 26 juoksijaa juoksi alkuerissä alle 57 s. ja semifinaaleissa 16 juoksijaa alle 56 s.

      Poista
  20. Kannattaa käydä lukemassa Arton sivuilla aiheesta Facebookissa, ei tää nyt mene niinkuin moni ajattelee.

    VastaaPoista
  21. Kyllä itsekin ihmettelin Bryggaren pätemisen ja lyttäämisen tarvetta. Aikuinen ukko ja kehtaa tuollasia sanoa tuntemattomille ihmisille netin välityksellä vieläpä... Noh, onneksi voit näyttää Arton olleen väärässä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikuinen on myös Noora, eikä enää mikään "lupaava nuori". Jos 25-vuotiaalla urheilijalla ei ole kunnon näyttöjä edes kotimaasta, niin koko "Rion projekti" oli alusta alkaen pelkkä julkisuustemppu. Samoin kuin kaikki "huippu-urheilijan" ulkonäköpainepuheet.

      Jos julkisuuteen tulee, niin altistuu julkiselle kritiikille. Näin se vain on.

      Poista
  22. Arto Bryggare ei näe geeniperimääsi. Geeniperimä sinulla on riittävä, urheilijalle ratkaisevassa asemassa on ns epigeneettiset tekijät. Geenien toiminta aktivoituu ja sammuu ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta, mm omat tuntemukset sekä usko tai epäusko omiin kykyihin vaikuttaa geenien toimintaan. Myös oikealla harjoittelumenetelmällä on suunnattoman suuri merkitys. Kaikista tärkein asia on, että uskoo itseensä ja kykyihinsä, eikä hetkeäkään epäile itseään.

    Nyt tulee Noora sinulle vaikea tehtävä. Urheilija ja taiteilija ei koskaan saa epäillä omaa erinomaisuuttaan. Tehtäväsi on antaa anteeksi Artolle ja jatkaa pää pystyssä eteenpäin luottaen omaan erinomaisuuteesi. Sinun pitää uskoa vankkumattomasti kykyihisi. Sinä olet erinomainen, olet mestariainesta! Sinun sisälläsi asuu jo olympiavoittaja, se pitää vain saada treenattua esiin sieltä. Hymyä huuleen ja matka unelmaasi kohti jatkuu. Sait ainakin minusta fanin ja kannattajan. Lupaan kannustaa sinua kotikatsomosta käsin ja kannustan sinut sinne olympialaisiin kannustushuudoillani edustamaan Suomea!
    “My attitude is that if you push me towards a weakness, I will turn that weakness into a strength.” – Michael Jordan
    “Talent is never enough. With few exceptions the best players are the hardest workers.” – Magic Johnson
    “Mental will is a muscle that needs exercise, just like muscles of the body.” – Lynn Jennings
    “I know what I have to do, and I’m going to do whatever it takes. If I do it, I’ll come out a winner, and it doesn’t matter what anyone else does.” – Florence Griffith Joyner
    “An athlete cannot run with money in his pockets. He must run with hope in his heart and dreams in his head.” – Emil Zatopek
    “To give any less than your best is to sacrifice a gift.” – Steve Prefontaine
    “Run when you can, walk if you have to, crawl if you must; just never give up.” – Dean Karnazes
    “Never underestimate the power of dreams and the influence of the human spirit. The potential for greatness lives within each of us.” – Wilma Rudolph

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. “Talent is never enough. With few exceptions the best players are the hardest workers.”
      Noora on ollut kova kirjoittamaan ainakin sometekstejä ja sairastamaan. Se että on julkisuudessa ei auta tippaakaan harjoittelemaan kovaa. Ehkä kannattaisi keskittyä terveydestä, urasta ja onnellisuudesta huolehtimiseen ja unohtaa kilpaurheilu. Kun hyvissä ajoin lopettaa ja hyvin mielin, niin myöhemmällä iällä voi kiinnostua uusista lajeista ja alkaa vaikka veteraaniurheilijaksi.

      Arto oli oikeassa. Perimä vaikuttaa: sairausalttius näkyy ja perusnopeus ei ole kehittynyt jne. Arton teksti oli kuitenkin olympiaunelman unohtamista lukuunottamatta neuvoja antava. Olisit Noora vastannut mitä mieltä olit Arton harjoitteluneuvoista. Uusin eväin voisit vielä saada ennätysajan. Eiköhän se riittäisi tavoitteeksi.

      Poista
  23. Noora - hyvin kirjoitettu. Älä koskaan luovu unelmistasi!

    VastaaPoista
  24. Tsemppiä Noora ! Kaikki jotka ovat tavanneet herran nimeltä Arto Bryggare tietävät herran käytöstavat (Lue niiden puutteen). Itseihailussaan ja ylimielisyydessään hän on unohtanut, jos edes koskaan on oppinutkaan, miten edes tervehditään. Et suinkaan ole ainoa, jota hän ei tervehdi :). On kuin kalman tuuli puhaltaisi kentän laidalla joka kerta kun ko. herra suvaitsee alentua edes katselemaan nykyurheilijoiden toivotonta räpellystä. Minusta olisi urheilulle ja urheilijoille parasta jos hän tyytyisi istumaan tv:n ääressä ja katselemaan tallenteita omista URHEILUSAAVUTUKSISTAAN ! Niitä ei tulla koskaan unohtamaan tai lyömään. Ja jos tullaankin, niin ainoastaan välinekehityksen ansiosta. Geeniperimältään, henkisiltä ja fyysisiltä ominaisuuksiltaan ainutlaatuisena yksilönä hän tietää, että ihmiskunnan aikana on syntynyt tähän mennessä vain yksi lähes täydellinen urheilija. Mutta hänen nimeään ei tule turhaan lausua, ei edes kuiskaamalla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin ! Ylimielinen itkeskelijä takavuosilta !

      Poista
  25. Nooralle vinkki: jos et halua keskustelua itsestäsi, niin älä pidä julkista blogia. Voit terapoida itseäsi pienemmässäkin piirissä. Joka blogiin tarttuu, se blogiin hukkuu. Ja mitä sinun ulkonäköösi tulee: ainoa siitä varsinaisesti kiinnostunut olet sinä itse. Toki muidenkin kiinnostusta saa herätettyä provosoivilla blogikirjoituksilla.

    Siinä Bryggare on oikeassa, että sinusta ei tule olympiaurheilijaa 400 m aidoissa, eikä luultavasti tule kenestäkään muustakaan suomalaisesta seuraavan 10 vuoden aikana, jos sen jälkeenkään. Tämä on monessa lajissa ns. julkinen salaisuus muiden kuin juniorien tiedossa.

    Emme me pärjää globaalissa lajissa niille kansoille, joilla on varsinaiset juoksijan geenit ja monen miljoonan ikäluokat joista valita kisaajat. Suomalaiset voivat pärjätä ampumahiihdossa tms. vain muutamien kansojen harrastamassa lajissa. Oma tyttöni treenaa lajia, jossa Suomen paras voi ehkä päästä olympialaisiin, mutta ei sijoittua kuin ehkä 50 parhaan joukkoon - ja niinkin "hyvin" vain siksi, että USA, Venäjä, Kiina, Japani, Englanti ym. eivät saa lähettää kuin pari osallistujaa kukin.

    VastaaPoista
  26. Arto onkin sosiaalidemokraatti, eihän siis lausunnossa ole mitään ihmeellistä?

    VastaaPoista
  27. Paini voisi olla kuitenkin Se sun oikea olympialaji. Kontillaan oleminen on jo tuttua sinulle;(. Yhtä huono läppä kuin bloggarin..

    VastaaPoista
  28. Oli jo aikakin että joku jyrähti ja yrittää edes hieman palauttaa tätä tyttöä maanpinnalle. Pisteet siitä että olet tuonut itsesi Suomalaisten tietoisuuteen monellakin eri tavalla, mutta miinus siitä täytyy myös antaa Suomalaiselle medialle ja heille jotka oikeasti pitävät tulostesi ja puheidesi perusteella sinua huippu-urheilijana. Olet osoittanut sen että Suomalaiset eivät juurikaan yleisurheilua seuraa, tai sitten ne jotka sitä seuraavaat ja siitä tietävät ovat hiljaa. Toivottavasti juokset vielä, mutta pidä kuitenkin realismi mukana ja lopeta huuhailu, itse olen lukenut muutaman blogitekstisi ja katsoin jopa Ylen lähetyksen missä olit mukana. Myötähäpeä oli ja on iso. Jos lähdet julkisesti asioita setvimään saat myös julkisia vastauksia.

    VastaaPoista
  29. Hei Noora!
    Hienosti kuitattu takaisin Artolle. En ymmärrä hänen motiiviaan lainkaan. Halusiko hän henkilökohtaisesti loukata, miksi kirjoittaa avoin kirje, kun saman asian olisi voinut kertoa sinulle henk koht...?
    Ilmeisesti kokee olevansa "setämies", jonka täytyy päästä sanomaan "mitäs minä sanoin". Olisihan se ollut todella rohkeaa häneltä kannustaa ja uskoa nuoriin lupauksiin. Koita olla välittämättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noora kirjoittaa julkaisesti blogiinsa ja teeskentelee olevansa huippu-urheilija, niin miksi Arto ei saisi kommentoida myös julkisesti. Vai eikö nuorehkolle NAISELLE voi antaa palautetta julkisesti?

      Poista
    2. Ei. Naiset suuttuvat realismista. Pitää aina vain sanoa, että kauniita ovat vaikka olisivat millaisia sotanorsuja. Pitää myös kehua suorituksia vaikka taso olisi kansallinen perustaso. Täytyy myös pitää rohkeana ja fiksuna kun osaa kirjoittaa itsestään blogiinsa. Mitään kritiikkiä naiset eivät kestä. Niillä hajoo pää kuten tässäkin tapauksessa.

      Poista
  30. Jokohan oisit saanut tarpeeksi huomiota ja julkisuutta? Seuraavaksi naistenlehtien kanteen, teevee visailuihin, salkkareihin "näyttelijäksi", vai käännytkö saman tien uskoon?

    VastaaPoista
  31. Paras tulos tulee kun sulkee tämän blogin ja keskittyy olennaiseen. Runoilemalla ei tulosta tule

    VastaaPoista
  32. Ymmärrän suuttumuksesi mutta arto puhui asiaa. Noora Toivo tyrkkyjulkkis. Noora sitä ja noora tätä. Nyt Noora saa sitä huomioo ja julkisuutta. Onnea!

    VastaaPoista
  33. Noora, ehkä kannattaisi napata printscreen arton fb:stä ja liittää se tähän tekstiin ennen vastaustasi artolle...

    Voimia sinulle samanikäiseltä henkilöltä, jolle jäi Toijalan tytöt mieleen jo Lahdesta SM 2003... :)

    VastaaPoista
  34. Ite halusit julkisuutta niinopettele kestään sitä että saat kritiikkiä. Huomion kipeä ainakin olet, keskittyisit olennaiseen eli urheiluun!

    VastaaPoista
  35. Melkoisen ala-arvoista kommentointia usealta anonyymiltä.

    Jossain määrin ymmärrän Bryggaren kirjoitusta, että suomalaisella geeniperimällä on vaikeaa päästä juoksulajeissa huipulle, mutta en ymmärrä, miksi se piti kohdistaa juuri sinuun. Vaikka Arto onkin entinen huippu-urheilija, ei se oikeuta suoraan haukkumiseen. Tuolla Arton asenteella voisi samantien kaiken urheilun lopettaa, koska "geeniperimä ei nyt vaan sovi". Mutta ei sitä koskaan tiedä, minne asti pääsee, jos ei yritä. Harvassa ovat ne maailmanmestarit ja muut, joiden perimä on täydellinen. Onhan Usain Boltistakin taidettu sanoa, että on liian pitkä pikajuoksijaksi, mutta toisin vaan kävi.

    Tavoitteita pitää ihmisillä olla ja ne voivat olla uskomattoman kovia. Mutta jos ei koskaan haaveile mistään todella vaikeasti saavutettavasta, niin ei myöskään koskaan mitään suurta saavuta. Korkealle asetettu tavoite saa aikaan sen, että siihen pyrkii aivan eri tavalla kuin semmoiseen, minkä nyt saavuttaa vaikka pää kainalossa.

    Ja mitä tulee anonyymien huuteluun tulostasosta, niin antakaa Nooran ja muidenkin urheilijoiden tehdä parhaansa. Ei se välttämättä vaadi kuin yhden ehjän treenikauden ja oikeiden treenitapojen löytämisen, että tulostaso nousee raketin lailla. Tuomitkaa vasta sitten, kun toinen on saanut tehdä parhaansa, jos näette sen aiheelliseksi. Anonyyminä toisen blogiin huuteleminen ei auta ketään. Tuskin teidän anonyymienkään työpaikoilla on laumaa ihmisiä huutamassa joka välissä haukkuja niskaan tai antamassa "ohjeita"? Antakaa siis niinsanotusti työrauha Nooralle ja muillekin huipulle pyrkiville urheilijoille. Treeni- ja kisapaikat ovat urheilijoiden työpaikkoja. Kunnioittakaa sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arto kohdisti tekstinsä Nooralle, koska Noora ei selvästikään ole ammatiltaan urheilija (ainakana huippu) vaan hän on julkisuuden henkilö tai ainakin yrittää sellaiseksi (15 minutes of fame?). Perimään ei kannata takertua, mutta antibioottikuureista ja juoksuajoista päätellen edellytykset eivät ole huiput.

      Tavoitteet pitää olla realistisiä. Jos tavoite on olympiakisat, eikä ennätyksiin pysty, ei pysy terveenä, syö epäterveellisesti ja ei harjoittele tehokkaasti, niin ehkä tavoitteet pitäisi asettaa lyhyemmälle aikajaksolle: esim. kuukaudeksi.

      Noora saa työrauhan kun lopettaa kirjoittelun tänne blogiinsa, ei lue kommentteja ja keskittyy harjoitteluun, syömiseen ja lepäämiseen.

      Poista
    2. blogiin kirjoittelua hän voi jatkaa, mutta täyden työrauhan saanee kun sulkee kommentoinnin...

      Poista
  36. En todellakaan ymmärrä Bryggaren ulostuloa tässä asiassa. Taitaa demareiden alhainen kannatus ahdistaa ja haave kansanedustajan paikasta sen myötä on haihtumassa taivaan tuuliin.
    "Hänessä ei ole palaakaan uponneen laivan arvokkuutta." Noihin entisiin suuruuksiin pätee usein tuo Kauko Röyhkän kuvaus laulussa "Huippumies".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arto sentään puhui asiaa ja antoi rakentavaa kritiikkiä toisin kuin sinä.

      Poista
  37. Me Naiset-lehdessä tämä tyrkky jo olikin, miksi sulla on niin tärkeää nyt yrittää päästä julkkikseksi? Kun ei kyvyt riitä urheilussa niin yritetään keinolla millä hyvänsä julkisuuteen? Kukaan ei edes tunne sua, mutta nyt oot saanut sen "fifteen minutes of fames" minkä oot halunnutkin...Teet itsestäsi täyden pellen, Bryggare puhui asiaa....sinun urheilusuorituksesi ei ole huippu-urheilijan tasoa nähnytkään! :D Jätä urheilu lahjakkaammille ja poistu pliis julkisuudesta.

    VastaaPoista
  38. Eli pari vuotta sitten mimmi keräsi rahaa Rion projektille ja nyt kyseessä onkin vain lapsuuden hassu unelma(Ilta-Sanomien mukaan) eikä mikään vakava tavoite :) Vähän kyllä hassua jos ei tässä tilanteessa yllättyy jonkun kritiikistä kun itsekin asiaa on julkisuudessa tuonut esiin. Tsemppiä Nooralle silti. Mikä ei tapa niin vahvistaa, löydät varmasti vielä jotain huippu-urheiluakin hienompaa edestäsi!

    VastaaPoista
  39. Hyviä kommentteja puolin ja toisin. Jos julkisuuteen haluaa on oltava valmis myös julkiseen arvosteluun. Se on kestettävä, jos Noora haluat jatkossakin tanssahdella valokeilassa.

    Artsi oli sekä oikeassa, että väärässä. Oikeassa hän oli siinä, että mikään No(o)ran tuloskehityksessä ei viittaa siihen, että hän olisi maailman 16 parhaan joukossa vuonna 2016 ja tulisi siten valituksi Rion olympialaisiin. Se on fakta. Faktoja olivat myös harjoitusesimerkit maailman huipulta. Yleisurheilussa taso on maailmalla kivenkova ja menestyminen siinä vaatii täydellistä omistautumista lajilleen. Tätä ex-pika-aituri halusi kirjoituksessaan alleviivata.

    Väärässä hän oli toimintatavassaan, sillä kenenkään ei tule torpata julkisuudessa toisen ihmisen omia unelmia ja haaveita. Se on äärimmäinen loukkaus toisen ihmisen persoonaa kohtaan. Unelmista syntyy kuitenkin jokaisen ihmisen henkilökohtainen motivaatio ja tekeminen. Unelmista syntyvät voitot ja menestykset. Tähän maahan ei tarvita yhtään henkilöä lisää painamaan toisia ihmisiä alemmaksi. Kaikki haaveet ja unelmat eivät elämässä toteudu, mutta sitä ei kenenkään ulkopuolisen tarvitse erikseen tulla kertomaan. Ei edes Artsin.

    Tärkeintä on Noora, että et luovu omista henkilökohtaisista unelmistasi tässäkään tilanteessa. Käsittele asia, sulje pois tietoisuudestasi ex-aiturin kommentit ja jatka eteenpäin entistäkin suuremmalla intohimolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missä kohtaa Bryggare torppaa Nooran muut unelmat kuin olympia- ja mm -kisat? Artsi ottaa kantaa vain näihin kantaa kuten itsekin sen myönnät että ei mahdollisuuksia. Ei pidä yleistää asioista. Tämäkin kuvastaa kuin monella ihmisellä ei ole kapasiteettia analysoida uhmisten sanomisia. Asioiden vääristäminen ja laajentaminen on hyvin yleistä.

      Poista
  40. koko juttu on niin täynnä mutua...faktat on faktoja ja Artsi tietää sen paremmin kuin kukaan kirjoittelijoista. Josmjokunsanoo, että miehet ja naiset on luotu samanlaisista tekijöistä ja naiset voi juosta yhtä nopeasti kuin miehet...niin ei pitäis kirjoitella näihin juttuihin. Naisten lantio on leveampi..ja se on syy erillaisuuteen...Jos Nooran lantio on kapea ja muut lihakswt toimii niinkuin aiturilla pitää niin sitten Artsi saattaa olla väärässä. Jos taas Artsi onkin oikeassa, niinkuin luulen, niin hän kirjoitti armeliaan jutun jotta särjetty unelma ei särje elämämää enempää.
    Noora, nauti kinnostasi ja urhwile elamäsi halusta, mutta realostisesti.

    VastaaPoista
  41. Noora, kaikki me ketkä vähänkään tiedetään mitä urheilijan elämä on, ymmärretään täysin ja kyynel tulee aina välillä silmään kun lukee näitä sun kirjoituksia. Itsellä hyvin saman kaltainen tilanne meneillään, vuosi takana ilman juoksua ja treeniä. Kyllä kolahtaa moni juttu mitä oot tuonut julki ja kiitos siitä todella paljon. Sit kun juostaan joskus nelkkua kilpaa niin tuun kiittää uudestaan:) uskomattoman ala arvoista artolta toi. Toivottavasti pääset pian näyttämään sille ja kaikille muillekin bullshitin jauhajille jotka ei tiedä mistä jauhavat... toivon että pysyt terveenä ja kaikki menee hyvin muutenkin sinun elämässä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erona se, että oikeat urheilijat eivät allekirjoita saati valita julkisuuteen huomion toivossa.

      Poista
  42. En ymmärrä miksi sä esität ja puhut itsestäsi huippu-urheilijana, vaikka olet piirijuoksijan tasoa. Et mahdu juoksumatkassasi edes 100 000 parhaan joukkoon maailmassa, joten miksi vetää roolia että muka loukkaannuit asiapalautteesta? Todella tekopyhää täällä kerjätä säälipisteitä. Ton ikäisenä pitäs jo elää reaalimaailmassa.

    Pikajuoksijan ei missään vaiheessa vuotta kuulu muuten näyttää sotanorsulta. Ylipaino tekee hallaa juoksutekniikalle peruskuntokaudella jolloin myös sitä pitäisi kehittää. En tiedä mistä olet saanut päähäsi että pikajuoksijoilla saa olla "massakausia". Se ei missään nimessä pidä paikkaansa että todelliset huiput olisivat 10 kiloa painavampia peruskuntokaudella. He ovat silloinkin täydessä tikissä. Myös suomen huiput!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä esimerkki siitä miksi maassamme on masennusta niin että 7 alle 35-vuotiasta jää päivittäin työkyvyttömyyseläkkeelle mielenterveysongelmien vuoksi.

      Poista
    2. Huippu-urheilijalla saattaa olla ylimenokauden jälkeen paljonkin extraa, mutta ero on siinä että se lähtee parissa viikossa pois. Nesteet kerääntyy helposti kun ei urheile, mutta normaaliin palautuessa ne lähtee pois yhtä nopeasti kuin tulivat.

      Poista
    3. Ylipaino, kuka onkaan puhunut yhtään mitään ylipainosta!?

      Poista
  43. Tätäkö on yleisurheilupiirien yhteishenki ja tsemppaus. Onneksi Bryggarea ei valittu SUL:n johtoon. Egoisti ei voi koskaan saada aikaan yhteistyötä eikä myöskään tarpeeksi kunniaa itselleen.

    Oliko muuten Bryggarella käytössä neuvostoliittolainen triangeli-harjoitus netelmä, jossa harjoiteltiin kolme kertaa vuorokaudessa testojen ollessa koholla? Vakkuri sitä aikanaan käytti Olkkosen ohjauksessa. Noorakin voisi kokeilla niin tietäisi mitä on harjoitella kuin maailman huiput 70- ja 80- luvulla.

    VastaaPoista
  44. On se tyhmää jouta käyttämään energiaa tälläisten vihaajien pään akomiseen. Kateutta sanon minä. Vatii paljon energiaa purkaa kiukkuisuus ja saada tuolainen pois mielestä tiedän sen kokemuksesta senkin energian voisi käyttää hyödilisempään asiaan. Mutta pysy positiivisena ja näytä mihin pystyt

    VastaaPoista
  45. Ihmettelen mikä tarkoitus tai edes oikeus on Artolla ottaa kantaa yhtään kenenkään unelmiin ja tavoitteisiin, ainakaan tällä tavalla nöyryyttäen julkisesti. Mitä sillä saavuttaa? Olen todella pettynyt ja taas ymmärrän miki Suomi on Suomi. Noora sun puolesta olen pahoillani, mutta tästähän vaan sisuunnutaan eikö vaan! Eikä pointti ole edes muelestäni se mitä kukin saavuttaa vaan se miksi, herranjestas miksi talloa kenenkään unelmia!?

    VastaaPoista
  46. Jes, vihdoin saa lukea kommentteja ihmisisitä jotka heränneet tähän Toivon kirjoitusten ihannointiin! Vaikka en ymmärrä Artsin julkista ulkituloa Nooran tuloksiin liittyen, niin pelkkää asiaahan se oli. Vaikka Noora ei olekaan itsestään ehkä huippu-urheiljian sanaa käyttänytkään, on blogin perusteella moni tietämätön saattanut sellaisen kuvan saada. Kun valitetaan SUL:n järjestelmistä ja kerätään rahaa nimenomaisesti Rion-projektiin (eikä haaveeseen) medialukutaidottomat menevät lankaan. Eräs Sotshissa ollut huippu-urheilija totesi pari viikkoa sitten, että kun sinusta kirjoitetaan kansalle huippuna tai edes julkisesti muualla kuin blogissasi kirjoitetaan Rioon tähtäävänä aiturina, loukataan oikeita urheilijoita. Tekstisi ja elämäsi antaa ihmisille täysin vääränlaisen kuvan urheilijan elämästä. Varmasti Artolla samankaltainen ajatusmaailma ja sen takia tämä julkinen avautuminen Nooraa kohtaan. En kyllä itsekkään ymmärrä, miksi näin julkisesti mutta jokainen tavallaan.

    Itse arvostan urheilemista ja tavoitteita, mutta realiteetit pitää ymmärtää. Jos on tuloksellisesti EYOF-kisojen parhaiden 15/16-vuotiaiden tasolla, mutta kerää julkisesti rahaa oikeisiin olympialaisiin, josta neljän sekunnin päässä sitä huijaa itsensä lisäksi myös muita. Joku ihminen taustojasi tarkistamatta innoissaan antoi tukensa suomalaiselle olympiatiellä. Samoihin aikoihin Kiriringissä tukeaan keräsivät urheilijat omalle olympiataipaleelle Sotshiin ja sinne myös pääsivät kilpailemaan.

    Artsi totesi, että oikean urheilijan ei tarvitse ulkonäöstä murehtia tms. Se on totta. Ja huomasin tässä twitteriä selaillessa, että yksikään ainakaan minun tietämäni urheilija ei ollut retweetannut/lisännyt suosikiksi paljon julkisuutta saanutta kirjoitustasi paineista. Jos oikeat urheilijat laajasti jakaisivat ajatuksesi, olisivat myös he halunneet jakaa sanomaasi.

    Lopeta valittaminen ja herää realiteetteihin. Urheilijana et ole mitään, mutta se ei poista sitä iloa jota urheilu kansallisella tasolla voi tuoda elämään. Ensi kaudella sinulla on vastassa yläaste ja lukioikäisiä lahjakkuuksia, jotka ovat kehittyneet nousujohteisesti. He tekevät töitä hiljaa ja omissa oloissaan.

    Urheilijoiden keskuudessa olet vain huomiohuora, tämän hetken turhin julkkis. Sitäkö todella hait takaa kaikella tällä julkisuudella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täyttä asiaa. Kukaan tämän tason "huippu-urheilija" ei ole yhtä paljoa julkisuudessa roikkunut kuin Miss Toivo. Näillä urheilullisilla meriiteillä ei vastaavaa julkisuutta iltapuluissa/naistenlehdissä saavuta kukaan muu suomessa. Jokainen voi miettiä että mistähän johtuu kun maan 1566. paras urheilija roikkuu lehtien palstoilla? Ehkä syy löytyy neidin näyttävästä ulkonäöstä ja aktiivisesta itsensä esille tuomisesta, iltalehtiä kun ei joku perusmaija mäntsälästä juuri kiinnosta. Vai onko jopa niin että julkkis itse on ollut aktiivinen julkisuuden suuntaan, kuten joillakin tyrkyillä on tapana? Toimittajien numerot pikavalinnassa jne.

      Arto olisi toki voinut palautteensa antaa yksityisesti ja rakentavammin. Mutta jos julkisuuteen väkisin itsensä tunkee niin kyllä palautetta pitää sitten kestää, tässä palautteessa oli kuitenkin totuuden siemen, kun ottaa huomioon että ko. palautteen kohde esiintyy julkisesti aitajuoksijana ja urheilijana vaikka todellisuudessa on opiskelija, joka harrastaa urheilua kansallisella tasolla. Todellisia huippuja tuollainen saattaa jopa ärsyttää, siis niitä jotka oikeasti valmistautuvat Rion kisoihin ja rahasta on pulaa.

      Poista
  47. Täällä on näköjään sama häirikkö, joka kirjoittaa ikäviä solvauksia. Ehdotan Noora, että poistat kyseiset kommentit ja asetat esimoderoinnin päälle. Joillakuilla on sen laatuinen persoonallisuushäiriö, että he purkavat omaa ahdistuneisuuttaan haukkumalla muita ilman aihetta, luulevat sen parantavan omaa pahaa oloaan. Olet Noora mestariainesta, kannustan sinua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Millä tavalla totuus on solvauksia?

      Poista
    2. Sinä solvaat, koska väität totuudeksi sellaista mikä ei ole totta. En ruoki tämän enempää trollia, enkä vastaa enempää kommentteihisi. Pyydän Nooraa esimoderoimaan tämän keskustelun, koska trollit ovat jo paikalla.

      Poista
    3. En ole tuon tekstin kirjoittaja, enkä näe siinä solvauksia. Faktoja Nooran tuloksista ja jonkun nimeämättömän urheilijan mielipiteitä. Mikä jumala Noora on sinulle, josta ei saa negatiivistä sanoa? Hyvä vain että niin puolestapuhujien kuin vastustajien kommentit julkaistaan.

      Opettele sinä kohtaamaan faktat ja vaikka katsomaan osoitteesta tilastopaja.fi noita tuloksia.

      Poista
  48. Suomen YU- piirit on aika pienet. Siihen hiileen puhaltajia ei ihan älyttömästi ole, eikä se hiili koskaan liekkiin leimahda, jos siihen joku käy välillä kusasemassa.
    Toivotan Artolle kasvua ihmisenä ja Nooralle menestystä ja tsemppiä omien tavoitteiden saavuttamiseen!

    VastaaPoista
  49. koskettava tarina,noora!! älä välitä p.puheista ja tee niinkuin itsestäsi tuntuu!! kaikkea hyvää noora urheilu-urallasi!!

    VastaaPoista
  50. Arvon Noora, haluaisin ottaa kantaa tähän Sinun tavoitteeseesi. Nopealla silmäilyllä ennätyksesi 59,28 sekuntia jää yli sekunnin mm. Anniina Laitisen vastaavasta, joka edusti kuitenkin Suomea EM-kisoissa viime kesänä, hänkin viestissä. Zürichin EM-kisojen tulosraja matkallasi on 57,90 sekuntia ja tulevan kesän MM-mittelöissäkin 56,20. On miltei sanomattakin selvää, että tuloskehityksesi ei tule olemaan niin merkittävää, että Rion olympialaiset 1,5 vuoden päästä olisivat mitenkään realistiset. Tästä tulen siihen lopputulokseen, että voin rehellisesti arvioida saamasi rahoituksen määrän tähtäämiisi olympialaisiin. Se on sama kuin kaikilla muillakin ihmisen fysiologiaan perehtyneillä. Nolla. Saan kai anonyymisti kysyä, miksi kukaan heittäisi rahaa kaivoon, ainakaan tällaisena aikana, kun rahaa ei riitä Suomessa edes kunnon valmennukseen.

    VastaaPoista
  51. Voi olla, että meitä blogin ja Is-uutisten lukijoita viedään kuin pässiä narussa, kun juttuja ja kirjoituksia saatetaan julkaista vaikka millä motiiveilla (eikä rahan liike taida olla listalla viimeisimpänä). Mutta kuitenkin...

    En ymmärrä sitä, että jos bloginpitäjä pitää julkista blogia ja ottaa siinä kantaa häntä akarruttaviin asioihin tai käsittelee tiettyjä hänen mielestään ongelmallisia asioita urheiluun ja urheilijoihin liittyen ja siitä syntyy keskustelua sekä kommentoivaa palautetta, mikä lienee julkisen kirjoittelun tarkoituskin. Palaute, joka bloginpitäjänkin mukaan on siis pääosin "positiivista, kannustavaa, ymmärtävää, tukevaa, tsemppaavaa...", mitä ikinäkin myönteisessä mielessä ja jota kirjoittaja kertoo myös toivovansa ja itse harjoittavansa. MUTTA sittenkun on muutama tai jopa yksi palaute, joka jollakin tavalla kyseenalaistaa tai kritisoi kirjoittajan mietteitä ja vielä ihan asiallisesti, kuten Bryggare minusta kirjeessään aika sävyisästi tekee, niin seuraa kauhea "loukkaantuminen, suru ja pettymys". Miksi ihmeessä yksi ainoa "haukkuvaksi määritelty" palaute pitää ottaa niin tuhottoman tosikkomaisesti ja se näyttää vesittävän kaiken muun 99%n "tsemppipalautteen" alleen. Kuinka voi olettaa, että kaikki palaute, tuli se sitten vaikka kuinka ex-urheilijalta, olisi ainoastaan myötämielistä ja kaiken allekirjoittavaa, jos julkisesti asioista pitää kerran ääntä pitää. Veikkaan, että tässä kritiikin ja lievän arvostelun sietämisessä ja ohittamisessa on se juttu, joka erottaa ns. todeliset huiput muusta osastosta.

    Hauskaa on myös se tapa, miten kirjoituksessa väännetään asia muotoon: "Ilkeä vanha setämies" loukkaa "hentoista ja herkkää tyttöä". Käsittääkseni kyseessä pitäisi olla ihan aikuiset ihmiset naisena ja miehenä. Voisitteko kuvitella, että kaksi mieshahmoa tai naishahmoa onnistuisivat aikaansaamaan moisen äläkän? Aivan.. Maailmaa voisi alkaa muuttaa vaikka ennemmin sillä, ettei naiset heittäytyisi aina sen hennon ja herkän tyttöyden taakse, kun valtaa pitävät miehet taas naisia alistavat. Voisiko olla mahdollista olla leikkimättä tätä kovin tuttua roolileikkiä? Tiedän kyllä leikille jatkon. Seuraa julkinen anteeksipyyntö ABn taholta ja kyyneleet voidaan pyyhkiä...

    VastaaPoista
  52. Muista Noora: Bryggare nauttii vallastaan ja on kade. Sellaiset pitää torjua olemalla lujana oman asiansa puolesta, tietää isoäiti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, miksi Bryggare ois kateellinen jollekin Nooralle? Jos se isoäiti nyt menis vaan takaisin sinne kiikkustuoliin rasittamaan kansantaloutta.

      Poista
  53. Ota Arton sanat voimavarana. Käytä niitä aseena treenaamaan kovempaa ja näyttämään kaikille mihin pystyt. Sinulla on mahdollisuus toteuttaa unelmiasi, sinun täytyy vain uskoa niihin ja tehtävä töitä. Mikään ei ole mahdotonta. Dream it. Wish it. Do it.

    VastaaPoista
  54. Kyllä Artsi puhui ihan asiaa! Ei Noora ole ollut vielä missään vaiheessa sillä tasolla, että voisi asettaa tavoitteekseen olympialaiset. Reilut 20 vuotta sitten kun hän on sanonut tavoitteeksen olla olympiavoittaja niin hän ei ole totuuden nimissä edes ymmärtänyt sanaa olympiavoittaja!!! Viisivuotiaana! Nyt hän ihmettelee kilojen kertymistä vaikka on samassa tilanteessa kuin jos olisi lopettanut urheilun kokonaan. Kun kroppa on tottunut polttamaan energiaa ja sitä annetaan samalla mitalla kuin aikaisemminkin niin lihominen on väistämätöntä. Totuus on kuitenkin, että vaikka kukaan ei asettaisi raameja minkänäköinen urheilijan pitää olla niin tuloksiin ei kyllä pääse ainakaan juoksupuolella jos on 10 kiloa liikaa painoa. Kehottaisin Nooraa pyrkimään ensin muutamista kiloista eroon ennenkuin alkaa harjoitella koska muuten hän saa syyksi taantumiseensa sanoa rasitusvammat. Blogissaan Noora kertoo raskausarpien tulleen vuosien treenaamisen tuloksena; ne tulevat kyllä jojo-ilmiöstä eli kun paino vaihtelee. Joillakin on sellainen ihon laatu, että jo muutaman kilon heilahdukset voivat tehdä arpia ja toisilla ei tule arpia edes oikean raskauden jälkeen.

    VastaaPoista
  55. Oikeastaan ottamatta kantaa mihinkään muuhun sen enempää sanoisin sen, että vaikka ihmisellä onkin oikeus tuoda mielipiteensä julki (jos nyt kerta on ihan pakko) niin rehellisyys ja kusipäisyys on kaksi eri asiaa. Arton kirjoituksessa ilmi tuli oikeastaan vain jälkimmäinen.

    VastaaPoista
  56. Molemmilla on omat hyvät argumenttinsa asiaan. Toivottavasti Noora saat nyt lisätsemppiä treenaamiseen ja Artsille myös onnea tämän vuoden koitoksiin. End of story.

    VastaaPoista
  57. Jos mediassa esiintyy huippu-urheilijana niin kyllä kesällä 26-vuotta täyttävän nuoren naisen on turha suuttua tai loukkaantua faktoihin perustuvasta kritiikistä. Jos vähääkään seuraa huippu-urheilua niin tajuaa että Noora Toivo ei ole koskaan ollut lähelläkään olympiakisojen tulosrajoja. Se on karu fakta vaikka kuinka muuta toivoisi.

    VastaaPoista
  58. En kirjoita tätä lannistaakseni enemmän, vaan päin vastoin auttaakseni, mutta rehellisyyden nimessä.

    Ensinnäkin tiedät että unelma ja tavoite ovat eri asioita, unelmat ovat usein abstrakteja ja ovat yleensä olemassa vain päässämme. Tavoitteet taas tulisi olla konkreettisia, teemme työtä niiden eteen. Sinun epävarmuus ei selvästi uskalla ottaa kantaa kumpi omasi oikeastaan on. Itsensä yliarvioiminen on hyödytöntä ja niin on myös aliarvioiminen.

    Hyväksyntä, mitä toiset sinusta ajattelevat, toisten kannustus. Vaikka nämä ovat tärkeitä, niille ei saa antaa niin paljon painoa että niiden puute saa lannistumaan. Ensimmäinen tavoitteesi tulisi olla selvästi psykologinen ja vasta seuraavan fyysinen. Tutustu vaikka mindfulness-konseptiin, jokabon auttanut monia ja ainakin minua.

    Kaikella rakkaudella,
    Minä

    VastaaPoista
  59. Esimerkki siitä kuinka mediamyllytys voi tehdä kenestä tahansa "huippu-urheilijan" on maratoonari Leena Puotiniemi joka taannoin valittiin jopa palkkaurheilijoiden kastiin eli Suomen valtio (Paavo Arhinmäen suosiollisella avustuksella) ja olympiakomitea menivät molemmat lankaan. Puotiniemi sai 15 000 euron urheilija-apurahan ja valittiin Lontoon olympialaisiin!!!!! Puotiniemi oli juoksijana peruskuntoilijan tasoa. Jos tällainen on mahdollista niin kyllä kai tavalliset penkkiurheilijat uskovat Noora Toivon olevan Riossa jo mitaliehdokas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puotinniemi ei kyllä ollut välttämättä täyden apurahan arvoinen, mutta ei kyllä ihan peruskuntoilijakaan. Maraton mennyt kuitenkin 2.35, joka alittaa esim. viime kesän EM-tulosrajan neljällä minuutilla. Valittiin Lontoon olympialaisiin, koska alitti tulosrajan. Itse kisa meni sitten pieleen takareisivamman takia (2.42, 87.).

      Poista
  60. NOORA RAKAS - PIDÄ UNELMISTASI KIINNI! Toivon sinulle menestystä, VOIMIA, terveyttä, rakkautta, toivoa, onnea ja kaikkea muuta parasta sekä urheilu-urallesi että koko elämäntiellesi!

    VastaaPoista
  61. Voi hyvänen aika sentään! Miksi pitää julkisesti alentua haukkumaan nuorta naista, hänen saavutuksiaan ja ulkonäköään? En pysty ymmärtämään sitä. Aivan SAMA, tuleeko Noora joskus olympiavoittajaksi vai ei, pitääkö hän blogia vai ei. Jos ei halua lukea, ei tarvitse. Olen erittäin vakavasta syömishäiriöstä selvinneen nuoren naisen äiti, ja näen punaista kun ihmiset kokevat asiakseen arvostella nuorta kaunista (tai ketä tahansa ihmistä!) siten, kuten täällä arvostellaan. Arto Bryggare voi toki olla oikeassa tai olla olematta, mutta miksi hänen piti kirjoittaa avoin kirje Nooralle? Mitä hän siitä hyötyy, että etukäteen "päättää", että hänelle vieraan ihmisen on ihan turha pyrkiä tavoitteisiinsa. On Artokin varmasti pyrkinyt paikkoihin, joihin ei ole päässyt. Olen minäkin, mutta eihän nyt etukäteen hanskoja tiskiin lyödä????

    VastaaPoista
  62. Tässä on nyt varmaankin ollut pointtina se, että kerätään sponsoreita pelkän fantasian perusteella. Toki jokainen voi tavoitella vaikka kuuta taivaalta mutta ei pidä huijata sellaisia ihmisiä jotka eivät välttämättä urheilusta mitään ymmärrä vaan uskovat kaiken lukemansa todeksi.

    VastaaPoista
  63. Noora olet itsesi nostamalla nostanut tietoisuuteen, moni suomenmestarikin tyytyy olemaan rauhassa. Heille se urheilu on antanut niin paljon, ettei heidän tarvitse pyrkyröidä. Olet Noora mielestäni erittäin huono kestämään kritiikkiä, koska mielestäni Bryggare oli vain realisti ja 99% hänen kirjeestään oli positiivista ja kannustavaa. Tämmöisessä blogiteksteissä mielestäni vain pyrkyröidään ja yritään luoda huomiota, sekä pidetään itseään oikeastaan tärkeämpänä kuin onkaan. Ensin Noora hakee ihmisiltä apurahoja ja sitten ollaan vuosi sivussa radoilta. Eikö tuosta tule ihmisille huijattu olo? Kirjoitat ulkonäöstä ja ulkönäkö paineista todella paljon samaan aikaan kun 60% twiiteistäsi ovat seksistisiä? Purat pahaa oloasi julkisesti ja haet huomiota, koska et muuten tunne olevasi mitään? Esiinnyt huippu-urheilijana, koska joku iltalehden toimittaja on sen etuliitteen antanut itsellesi saadakseen enemmän huomiota alaston puheille joita esitit aikoinaan ulkoilma ottelun yhteydessä! Olet leimaantunut huippu-urheilijaksi ilman huippu-urheilijan saavutuksia. Sun tie kansan tietoisuuteen on ollut nopea ja usein se pudotus pohjalle käy vielä nopeammin. Mikäli aijot pitää henkisen kestokykysi hyvänä saavuttaaksesi sen mitä haluat, niin nyt kannattaa olla tarkkana? Olet aiheuttanut sen, että kansa odottaa vastinetta huippu-urheilijaltaan? Miten kestät sen paineen, koska nyt odotetaan tuloksia ja samaan aikaan saat todella paljon mollaamista? Nyt on viimeinen hetki Noora Toivo kysyä itseltään, Miksi oikein urheilen? Mikä on se perimmäinen syy? Isän vai Äitin tahto? Mitä Noora Toivo oikeasti haluat elämältäsi?

    VastaaPoista
  64. Toivottavasti Bryggaren geeniperimä ei edusta kansan mielipidettä enää milloinkaan, missään muodossa. Voisimmehan mekin kommentoida hänen saavutuksiaan kansanedustajana. Jos hänen asiansa on julkisesti kommentoida muiden asiota, kertonee se hänestä enemmän itsestään. Pois se ei ole hänen omista saavutuksistaan, mutta tällainen käytös on ala-arvoista. Tsemppiä Nooralle ja kiitos että toit julki arkoja asioita joita moni urheileva nuori myös miettii.

    VastaaPoista
  65. Kautta aikain ihmisille on kerrottu, mitä he eivät voi saavuttaa. Juuri sellaisista "saavuttamattomista" saavutuksista toteutuessaan tulee niitä parhaita. Uskomatonta kuinka monta pahanilmanlintua tässäkin on jo kommentoinut todella pahantahtoisen oloisesti.

    Jotkut näistä kommentoineista idiooteista vetoavat muihin yrittäneisiin tai huijareihin. Tajuaisivat itse sen, että jokainen on yksilö. Se, että joku muu ei ole tehnyt jotain tai on tehnyt, ei tarkoita sitä, että sillä perusteella pitää muut lytätä.

    Tsemppiä Noora.

    VastaaPoista
  66. Artsi ja geeniperimät. Eihän Artsin maailmassa saa juosta kun tummat Keniasta ja muut saavat surkutella syntyperiään. Hänestä suomalaisten lajeiksi paini ja puukkohyppely yms. Poikkeuksena Bryggare ja joku Viren.. ja silloin joskun ennen ne muut. Tylyttää ja lyttää pahasti. Ei kyllä olis uskonut. Hyvä blogi sinulla ja upeaa kirjoitusta urheilijan tuntemuksista. Tsemppiä Noora ;-)

    VastaaPoista
  67. Olisikohan kyse vain siitä että Bryggaren on tuotava itsensä taas kansan syvien rivien tietoisuuteen lähestyvien vaalien takia. Täytyy löytää jotain mihin ottaa jyrkästi kantaa ja osoittaa omat voimansa. Samalla voi kätevästi muistuttaa omista meriiteistään ja päästä otsikoihin.

    Mielestäni tuosta Bryggaren kirjallisesta suolteesta on turha käydä loukkaantumaan, eihän tekstistä meinaa edes saada selville mikä hänen pointtinsa on. Muutama kielenhuollollinen harjoite olisi paikallaan, mikäli aikoo julkaista enemmänkin "avoimia kirjeitä".

    Ihmisellä täytyy olla haaveita ja tavoitteita, realistisia ja utopistisiakin. Jos joku kokee asiakseen käydä niitä lyttäämään, niin se kertoo enemmän lyttääjästä kuin haaveilijasta. Jatka sinä vain omaa juttuasi, Noora! Hyviä talvitreenejä ja tsemppiä sinulle!

    VastaaPoista
  68. Muistan Artsin Kauppakorkean luennoilta, ei hänelläkään riittänyt geeniperimä korkeakouluopiskeluihin.

    VastaaPoista
  69. Moi Noora :)
    Veikkaan, että Arto kirjoitti nimesi tahallaan väärin, jotta hänen kirjeensä loukkaisi sinua mahdollisimman vähän, koska se ei koskettaisi sinua Noora, vaan toista henkilöä nimeltä Nora. Eli kirje oli kirjoitettu ikäänkuin toiselle persoonalla, mutta joka olisi hyvin sinun kaltaisesi... ymmärrätkö?
    Ehkä Arto ajattelee, että hänelle itselleen olisi ollut aikoinaan hyödyllisempää jos joku olisi kertonut hänelle suoraan aikaisemmin ettei hän tule saavuttamaan tavoitettaan olympiakullasta. Näin pettymys olisi ollut hänelle pienempi ja hän olisi voinut alkaa suuntaamaan energiansa aikaisemmin johonkin muuhun joka olisi tuottanut hänelle enemmän onnellisuutta pettymyksen sijaan. Uskon, että hän halusi tarkoittaa sinulle hyvää, tyyliin tough love, it hurts. En ota kantaa sinun mahdollisuuksiin, koska en ymmärrä/tiedä niistä mitään, enkä tunne sinua. Olet kuitenkin rohkea ihminen suurella sydämellä. Kukaan ei tiedä tulevaisuutta(si). Toivotan sinulle parhainta menestystä, unelmien täyttymystä ja ennenkaikkea onnellisuutta t. Jytky69 at gmail.com

    VastaaPoista
  70. Arton logiikalla meidän olis pitänyt luovuttaa samantien kun Venäjä vyöry tänne tankkeineen yli 70 vuotta sitten. Olis Artokin kirjoittanut venäjäksi. Oon itsekin törmännyt tommosiin tyyppeihin. Uskottelevat ehkä itselleen tekevänsä oikein, mutta todellisuudessa todennäköisesti vaan purkavat jotain omassa elämässään tapahtunutta pettymystä toiseen ihmiseen, "pistävät paskan kiertämään"

    VastaaPoista
  71. Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran. Arto teki sen kerran minulle. Sen jälkeen on kaduttanut että kerran äänestin "miestä".

    VastaaPoista
  72. Naiset ei kestä kritiikkiä tai kuulla totuutta. Yleensä jos naisiin kohdistaa kritiikkiä, niin naiset hyökkäävät henkilökohtaisiin asioihin ja unohtavat koko pointin mitä kriitikko tarkoitti. Ei pysytä asiassa.
    Nooralle sanoisin, että jos haluat menestyä niin pitäisi olla osata välittämästä muista ja uskoa vain omiin päämääriin. Vaikka päämäärä ei toteutuisi, niin ainakin tietäisit yrittäneesi parhaasi siihen päästäksesi. Tämä on laumasieluiselle ja julkisuushakuiselle ihmisille varmasti kovin vaikeaa, koska suurimmat menestyjät ovat aina olleet niitä joilla kova usko, halu, ja välittämättömyys muitten mielipiteistä ovat tuoneet menestyksen. Tuollaisten artojen mielipiteiden välittäminen tuhlaa vain omaa energiaasi. Eikö sinun pitäisi olla harjoittelemassa eikä tuhlaamassa aikaasi neijsayerien kuuntelemiseen? Huippu-urheilu on niin kovaa touhua, että se vaatii sen, että joka sekuntti, minuutti, tunti, ja päivä on vain kohdistettava urheiluun jos haluaa päästä maailman huipulle. Ei lehtiin, blogeihin, facebookiin, kehonkuvaan, tai mihinkään muuhun materialismiin, materiaan tai arvostelijoihin.

    VastaaPoista
  73. https://www.youtube.com/watch?v=DkJkOl4qv0I

    VastaaPoista
  74. Moi, Noora

    Muutama kommentti blogitekstistä ja Aamu-tv:n haastattelusta. Sanoit ettei Bryggare tunne sinua yhtään. Hän kuitnkin tietää urahistoriasi ja tuloskehityksesi, nämä kaikki on julkista tietoa. Lisäksi hän on varmasti nähnyt sinun juoksevan, videoita löytää vaikkapa yuotubesta. Näiden tietojen pohjalta Bryggare teki ammattimaisen arvion mahdollisuuksistasi menestyä kansainvälisesti. Tylyä, mutta semmoista huippu-urheilu on. Bryggaren avoin kirje oli tahditon, mutta faktoihin perustuva. Geeniperimään liittyvä arvio on tehty juoksutekniikkasi, nopeutesi ja askelluksesi ym. perusteella. Tämän asian voit kertoa myös siskollesi, jonka vasta-"argumentointi" Facebookissa keskittyi lapsellisella tavalla oikeinkirjoitukseen ja geeniperimän paljastavan laitteen julkaisuun (joka Bryggarella kuulemma on).

    Aamu-tv:n haastattelussa kerroit harjoitelleesi todella kovaa, 15h viikossa. Mielestäni nämä eivät ole kovia treenimääriä, tuskin ainakaan riittäviä jos tavoite jos kansainvälisellä huipulla. Lisäksi mielestäsi rasvaprosentila ei ole niinkään väliä. Esimerkiksi 400m juoksussa YLIMÄÄRÄISET kilot hidastavat varmasti matkantekoa siinä vaiheessa kun maitohapot iskevät. Entä kuinka pystyt treenaamaan kovaa jos sinun tulee elää miinuskaloreilla päästäksesi taas kilpailupainoon?

    Kaiken kaikkiaan kommenteistasi on jäänyt epäammattimainen ja katkerakin kuva. Tuntuu että huippu-urheilun rakaa maailma on nujertanut nuoren urheilijan. Huom. tämä on oma mielipiteeni, ei yleisesti tunnettu fakta. Siitä kaikki ovat varmasti samaa mieltä että huippu-urheilussa ulkonäkö ei ole se tavoiteltava tai arvioitava päämäärä. Urheilijan ulkonäkö ja vartalo ovat vain kovan treenaamisen sivutuote.

    Kaikesta huolimatta olet mielestäni rohkea kun olet tuonut vaiettuja ja vaikeita asioita julki, peukku siitä. Toivon sinulle hyvää jatkoa urasi ja ylipäätään elämän saralla :)

    VastaaPoista
  75. Leuka vaan pystyyn, Noora! Itse tiedät kuka olet ja mihin pystyt. Toivottavasti tällainen pieni tölviminen saa sinut vaan entistä sisukkaammaksi ja motivoituneemmaksi - niistä aineksista on aidot mestarit tehty. Jo pelkästään rohkeutesi näiden kirjoitusten kautta todistaa minulle, että sinulla on voittajan luonne.

    VastaaPoista
  76. Hei Noora,

    En tuohon urheilu- ja harjoittelupuoleen enkä Bryggaren kommentointiin ota kantaa kun en kummastakaan tiedä hölkäsen pöläystä eikä kumpikaan kiinnosta minua puolen palaneen puupennin vertaa.

    Tiedän jotain unelmista, haaveista ja niistä luopumisesta. Itse jouduin luopumaan rakkaasta ja raskaasta ammatista terveydellisistä syistä. Se oli ja on kova pala. Ei ahdistanut unelmoitujen huippusuoritusten saavuttamattomuus vaan eniten ahdisti tieto siitä, ettei koskaan enää voi tehdä itselleen rakasta perustyötä. Oli repäistävä itsensä irti maailmasta, johon kaipasi koko ajan takaisin. Vaikka luopumisesta alkaa olla kymmenisen vuotta, vieläkin kurkkua kuristaa kaipuu. Meni monta vuotta löytää uusia unelmia, löytää uusi suunta ja tarkoitus sille vähäiselle tekemiselle, jonka terveys sallii.

    Arvostan, että olet nostanut esiin urheilijan ulkonäköpaineet ja burnoutin. Epäilemättä useampikin urheilija - entinen ja nykyinen - kärsii loppuunpalamisesta, ei voi olla 24/7 huippukunnossa ja rasvattoman mallin mitoissa. Ja kuitenkin sitä odotetaan. Toivon, että pääset olympialaisiin Rioon, olipa se sitten 2006 tai 2026. Onhan eläkeläisten olympialaisetkin olemassa :) Ennenkaikkea toivon Sinun pysyvän terveenä, sillä ihminen ei ymmärrä arvostaa terveyttään ennen kuin sen menettää. Vammat on tilapäinen haitta ja niitä tulee sohvaperunoillekin. Niinpä sanonkin, että on parempi olla onnellinen kuin maailman paras.

    VastaaPoista
  77. Se osa ihmisestä, joka suuttuu kuullessaan totuuden, on osa, joka elää yhä valheessa.

    VastaaPoista
  78. Hei, Kannattaa kuunnella kaikkia, mutta harvojen neuvoja kannattaa toteuttaa. Olkaamme tarkkoja kenen neuvoista otamme onkeen. Arton kirjoituksesta ei saa mitään, pelkkää tuhkaa. Oletan että vanhalla on joku poka haussa. Ei taida toimia sekään. Me olemme vaol omalla polullamme. Ja loista sinäkin kuin Venus aamulla. Kuuntele lähimmäisiä ja heitä kaikki pelot pois, niitä löytyy jotka haluavat kitkeä valon pois. Hitsi kun joku tekisi nettisivun suomen huonommista poliittisista hahmoista. Ehkä moni ukko juoksisi kilpaa hakemaan kultapokaalia, sen verran neliöiltä vaikuttavat moni. Ja sitten ovat nämä menneen ajan urhot, jos mä olisin likka niin ei ikinä ei siis millään, harmi kun me ukot vedetään tasot pois niin mitä jää, tulee uusi ikäpolvi ja kukaan ei ole kiinnostunut, herttasotilaasta tulee pelkkä viirinkantaja. Mä en voi muuta sanoa. Kun kaatuu pitää nousta. Mä en Arton horinaa ainakaan vois kuunnella kuin vitsinä, sorry vaan. Mimmien pittä vaan juosta väkijoukon läpi uljaasti niin silloin siinä on sitä suuren urheilujuhlan tunnetta. Attituudia jukolauta mitä rautaa, tuli palkintoja tai ei. Ja kyllä vanhemman polven tulisi kannustaa ja zempata, Arto ei vaan katos hiffaa et haukkuminen on Out ja zubu zubu ja Hi-Flow on just ovella. Pelot pois voima sisään, Tunne nykyhetki, unohda mennyt ja tuleva. Ole liike, tunne hengitys, FEEL the Force, its gonna take you. Jemppiä.

    VastaaPoista
  79. En tiedä pitikö Bryggaren se sinulle kertoa ja mielesi pahoitit. Unelmia saa olla,mutta kova on työ nipistää 4sekuntia ennätyksestäsi,josta olet tällä hetkellä kaukana?

    VastaaPoista
  80. Hei Noora! Silmiini sattui netistä juttu Teistä kolmesta Me Naiset lehdestä. Mielenkiintoinen juttu joka paljasti hyvin kuinka raadollista urheilijan elämä saattaa pahimmillaan olla. Olen jo pitkään seurannut uraanne (olittehan Urheilun Podiumissa "kummityttöjäni") ja huikea menestyksenne sai minulta varauksettoman kunnioituksen. Olenhan tavannut Teidät livenäkin ja voin vakuuttaa, että kyseessä on erinomaisen ystävällinen ja mukava tyttötrio. Jatkui urheilu-uranne miten tahansa olette jo saavuttaneet niin valtavasti, että voitte olla ylpeitä itsestänne. Tsemppiä Teille kaikille elämään! Niin ja lämpimät terveiset molemmille siskoillesi ja tietysti myös Robinille!

    Ps. AB:n jutusta on turha masentua, vaikka hän aivan turhaan yksilöi turhautumisensa Sinuun.

    Terveisin krobbe

    VastaaPoista