Sivut

tiistai 1. heinäkuuta 2014

The big blow out

Enpä olisi taas vaihteeksi uskonut, että tuo kirjoitukseni saa ihan tuossa mittakaavassa huomiota. Julkaisin tekstin torstaina ja perjantai-iltaan mennessä sitä oli luettu yli 100 000 kertaa. Melkoinen vilske ja vilinä onkin blogissa ja muussa somessa itselläni ollut. Ainakin Yle, YleX, Aamulehti, Me Naiset ja Helsingin Sanomat tekivät uutisjutun tekstistä. Tuli sitä pari radiohaastatteluakin annettua asiaa koskien. En ihan tuota odottanut, kun tekstin kirjoittelin ja samalla pohdin, että pitäisikö kuitenkin jättää tekemättä ja mennä torilla käymään.

Iso kiitos kaikille kirjoituksen jakaneille henkilöille ja muutenkin kiitos positiivisesta palautteesta! Jälleen oli hyvä huomata, että se, mitä mediassa esitetään, ei ole otanta siitä, mitä ihmiset ajattelevat tietystä asiasta tai että he pitäisivät uutisointia hyväksyttävänä. Toki tämä jo nähtiin, kun Iltalehti poisti kyseisen uutisen.

Kiitos myös rakentavasta hyvin perustellusta palautteesta, mitä on tullut. Tässä nyt vähintäänkin näki sen, että tämä on monitahoinen asia, mikä ei todella rajoitu vain urheiluun. Suuri osa ymmärsi pointin ja toisaalta ihan kaikki eivät koskaan ymmärrä.

En ole kaikille pystynyt vastaamaan, koska oma aikani ei yksinkertaisesti riittänyt kaikkiin +200 kommenttiin ottamaan kantaa. Kaikkia vastauksia ei näy, ennen kuin selaa blogin alaosaan ja painaa sieltä ”Lataa lisää” -nappia, minkä jälkeen kaikki blogiin tulleet kommentit ja omat vastaukset näkyvät.

Ei voi sanoa kuin HUH HUH! Melkoinen kuusi päivää on ollut. Onnekseni lähden taas vaihteeksi rajojen ulkopuolelle evakkoon. Menemme sukulaisiin Britteihin (isäpuoleni Robin on Briteistä kotoisin) ja siellä olisi tarkoitus nähdä sen puolen sukua ja vierailla yksissä häissäkin. Nyt siis meikäläinen heittää ainakin toistaiseksi hyvästit persegatelle.


6 kommenttia:

  1. Yleisurheilun(kin) seksualisoinnista valittaminen omaan yleisurheiluunsa keskittyvässä blogissaan olisi noin 100% uskottavampaa, jos se oma "urheilublogi" ei olisi täynnä kuvia 'urheilusta' mitä minimaalisimmissa vaatteissa kaiken maailman kuvauksissa ja lomakohteissa.

    Tässä sinun itse editoimassasi blogissa on enemmän paljasta pintaa kuin valituksen kohteena olleessa iltalehden artikkelissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama kommentti tänne, minkä jo tuohon IL:n juttuun laitoin: Voisitko ystävällisesti pasteta ( ctrl + c ja ctrl + v) sen kohdan, missä valitan yleisurheilun seksualisoitumisesta. Kyllä sinne kentälle normaalisti mennään ihan (enemmän tai vähemmän ja enimmäkseen enemmän) itse hyväksymissä vaatteissa. Median uutisointi on sitten asia erikseen.

      Toinen huomio: tämä ei ole yleisurheiluun keskittyvä blogi. Toki kirjoittaja on yleisurheilija, mutta ihan omasta arjestani, urheilun sisällä ja sen ulkona, kirjoitan. Joskus siihen liittyy Espanjan lomalla otetut allaskuvat. Se, että laitan tänne ko kuvia, ei tarkoita, että tahtoisin kisoissa otettujen takapuolilähikuvien (mitä täältä muuten ei löydy) menevän Iltalehteen. Jos tahtoisin sitä, menisin ihan omatoimisesti Iltatytöksi.

      Lisäksi loppuun asia, mikä useammalla tuntuu olevan vaikea ymmärtää: itse pitämäni ja hallinnoimani blogi on hyvin eri asia, kuin Iltalehti. Kuvat otan, hyväksytän ja julkaisen itse, sellaisessa kontekstissa kuin tahdon. Toki voi olla, että osalle se ei mene käsitykseen, vaikka sillä kuuluisalla rautalangalla vääntäisi.

      Poista
    2. "a person is sexualized in the following situations:

      a person’s value comes only from his or her sexual appeal or sexual behavior, to the exclusion of other characteristics;
      a person is held to a standard that equates physical attractiveness (narrowly defined) with being sexy;
      a person is sexually objectified—that is, made into a thing for others’ sexual use, rather than seen as a person with the capacity for independent action and decision making;"

      Seksualisointi on vain lyhyempi termi sille kaikelle, mistä valitat tuossa 'I’m sexy and I know it'-kirjoituksessasi.

      Jos valittaisin rotuperustaisesta syrjinnästä, mutten sanoisi itse sanaa rasismi, olisin silti valittanut rasismista.

      Sinä valitat päivänselvästi yleisurheilun seksualisoimisesta.

      "Mitä tapahtui sille urheilulle? ... ...

      ... ...Ulkonäkö, ulkonäkö, ulkonäkö. Tulokset ovat toisarvoinen asia. .... "

      Ei ole yleisurheiluun keskittyvä blogi? Sehän on koko blogin keskeisin sisältö? Tuossa yläreunassa olevassa tekstissä viitataan yleisurheiluun jo ensimmäisessä lauseessa!

      Kyseinen kirjoitus, kuten tämäkin, liittyi viivasuorasti yleisurheiluun.

      Kyllä, seksualisoinnista saa valittaa.

      Se nyt vaan on aika hemmetin tekopyhää valitusta, jos itse tekee samaan aikaan käytännössä juuri sitä mistä itse valittaa.

      Poista
    3. Ongelmana tässä nyt sinulla tuntuu olevan tuo oma "tekopyhyyteni" ja jos sitä mieltä olet, niin sitten olet. Kaikilla on oikeus mielipiteeseensä. Itse onnekseni kyllä tiedän, miten tilanne oikeasti on.

      Poista
  2. " Itse onnekseni kyllä tiedän, miten tilanne oikeasti on."

    Ja se totuus on.....?

    Oikeasti asia taitaapi olla niin, että yrität uraasi pönkittää myymällä tuotettasi seksillä.

    Ja samalla sitten valitat, kun joku muu yrittää myydä samaa sisältöä muualla samoin keinoin.

    VastaaPoista
  3. No erihän sekin on, että myykö joku "itse itseään" blogissa, somessa tms omin ehtoinensa vai myykö joku "ilman lupaa" sitä lehteään muiden kuvilla, mitä kuvatut eivät ole itse hyväksyneet/ottaneet. Mutta jos se sua helpottaa, niin sovitaan vaikka niin :)

    VastaaPoista