Sivut

torstai 26. kesäkuuta 2014

I’m sexy and I know it

Moni on varmaan jo nähnyt Iltalehden tekemän uutisoinnin eilisistä Paavo Nurmi gamesista. He, jotka eivät tiedä mistä on kyse, tässä pieni priiffi: Iltalehti kunnioitti naisyleisurheilijoita tekemällä heistä ”jutun” minkä otsikko oli vielä aamulla ”Seksiä peliin kentällä”. Itse jutussa oli pari riviä tekstiä, missä kehuttiin kauniita rusketuksia sekä vartaloita ja kuvat koostuivat enimmäkseen lähikuvista naisurheilijoiden takapuolista.


Iltalehti (onneksi) poisti ko jutun muutama tunti julkaisemisen jälkeen
Uskomattominta oli se seikka, että tuo ”uutisointi” oli ainoa asia, mitä naisyleisurheilusta ko kisoista kirjoitettiin. Tuloksia ei ollut missään, ei urheilijoiden tunnelmaa, ei urheilua… Naisurheilusta ei ollut missään.

Ilmeisesti, kun puhutaan naisten huippu-urheilusta, maata mullistavinta on se tiukka perse ja kaunis rusketus. Asioita, mitä kukaan ei varmastikaan osannut odottaa näkevänsä yksissä Suomen kovatasoisimmissa yleisurheilukisoissa. Vuosien ja vuosien kova treenaus ja rääkki on juuri tätä hetkeä varten: nyt voin esitellä sitä täydellistä rantakuntoani, tuloksista viis.

Kyllä, urheilupiireissä on upea vartaloisia ja kauniita urheilijoita urheilupuvuissa. Toisten urheilupuvut ovat pienempiä, kuin toisten. Joskus on mahdollisuus valita peittävämpi asu, joskus on pakko seuran tai liiton pienemmillä asuilla mennä. Kyllä se seksi myy, myös urheilijat sen tietävät. Oli asu millainen tahansa, kun sinne kentälle mennään, oletusarvona itselläni ei ainakaan ole, että joku kuvaa siellä omaa takapuoltani. Ei ainakaan toimittaja. Seuraavana aamuna voikin jännittää ollaanko Iltalehden sivuilla kuvakulmissa, mitkä sopisivat seuranhakupalstoille. Onko tosiaan niin, että kisoissa ollessa, joutuu oikeasti miettimään, että kukahan nyt kuvaa omaa berberiäni ja minneköhän ”uutis”sivuille kuvat saattaavat joutua?

Kyllä on niitä seksikkäin leijona tai yleisurheilija äänestyksiä eri lehdissä, se on ihan ok. Useimmiten niissä kuvissa keskitytään enemmänkin siihen naaman alueeseen, eikä siihen, mitä vyötärön alapuolella tapahtuu. Ikävä kyllä näissäkin on menty härskimpään suuntaan.

Onko kukaan ajatellut koskaan niitä urheilijoita? He, jotka tahtovat olla seksisymboleita tai esiintyä alasti mediassa, tekevät sen kyllä vapaaehtoisesti omilla ehdoillaan. Voisiko se ollakin niin, että urheilijat ihan oikeasti tahtovat urheilla, eivät nähdä niitä omia periään lehtien sivuilla? Sitä varten ovat iltatytöt ja muut bikinibeibet, jotka itse niihin kuviin hakeutuvat.

Seksikkyyden, seksin ja pornon rajat ovat hämärtyneet maailmassa ja etenkin mediassa. Urheilussa tietyn tyyppisellä lehdistöllä se usein menee väärälle puolelle rajaa, etenkin naisten kohdalla (myös miesten, mutta miehistä aina silloin tällöin saattaa muutama tuloskin sivuille eksyä). Tällaiset jutut leimaavat rajusti niissä esiintyviä urheilijoita, ilman heidän ehtojaan ja usein haluamattaan. Kuinka hienoa se on sitten mennä hakemaan vaikka työpaikkaa ja pöydän toisella puolella oleva henkilö miettii, että mistä olet niin tuttu? Ai niin joo, säähän olit perse pystyssä Iltalehdessä! 

Mitä tapahtui sille urheilulle?

Tällainen uutisointi tekee aika kovan paineen monelle nuorelle urheilijanaiselle, puhumattakaan niistä tytöistä. Ulkonäkö, ulkonäkö, ulkonäkö. Tulokset ovat toisarvoinen asia. Luojan kiitos kaikki kuvissa olleet olivat sentään täysi-ikäisiä.

 Klikkausten hakeminen medialla on lähtenyt hanskasta. Millään ei ole väliä, kunhan tulee kävijöitä, tykkäyksiä, jakoja ja mainostajat maksavat. Kenen vastuu? Median? Lukijan? Niukka-asuisen urheilijan, joka kerjää selkeästikin kentällä huomiota, koska kilpailee urheilupuvussa? Onko tätä se naisurheilu parhaimmillaan: tiukkoja kroppia ja kaunista rusketusta? Tätäkö tahdomme kaikille nuorille urheilijoille opettaa, tämäkö on sitä suomalaista huippu-urheilua naisten osalta?

Onnekseni en usko, että kaikki 10200 katsojaa tulivat pelkästään naisten perseitä Paavo Nurmen kentälle katsomaan.
254 kommenttia:

 1. Joskus sitä luuli, että Hymy ja Seiska hoitaa nämä uutisoinnit..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se joskus kyllä meni jo :P

   Poista
  2. Missä niitä perseen kuvia voi kattella?

   Poista
  3. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. En kyl tajuu miks mieste urheiluu hehkutetaa enemmä ja sit naiste urheilu on ainoostaa jotai hito perse kuvii vaik todellisuus o se et iha sama kumpi sukupuoli siin urheilee ku laji o kuiteki sama

   Poista
  5. No toimittajan nimeä kun katsoi niin eipä taas yllättänyt. Erään lajin hoitaa rimaa hipoen mutta muut jutut juuri SOMEssa ainakin ihan mauttomia.

   Poista
 2. Asiaa! Valitettava tosiasia vain taitaa olla, että eräiden lehtien toimituksessa ollan niin kovassa puutteessa, ettei enään katsota urheilua vaan perseitä. Tunnen jotenkin myötähäpeetä kun aikuiset ukot sekoo tollasesta, kuin 14-16 vuotiaat teinit. Mitäkön mun kuvaamisesta tulis biitsi kentillä jos ajattelisin kuten noissa toimituksissa... Hyvää päivää vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olihan tuossa jutussa kuvien nimeämisestä lähtien aika kaukana "urheilusta" se aihe. On se aika uskomatonta tuo "urheilu-uutisointi" nykyään.

   Poista
  2. Heissan! En lukenut kaikkia kommentteja, joten en tiedä joko tämä mainittiin, mutta aiheesta oli erinomainen kirjoitus tässä blogissa: http://www.lily.fi/blogit/fitness-fuhrer/kankkuwau-iltalehden-kuumat-kesapakarat

   Onneksi urheilijat itsekin ottavat asian esille ja suhtautuvat naisten (ja urheilun!) mitätöimiseen asiaankuuluvalla vakavuudella. Onneksi näistä nykyisin pidetään ääntä. Jatkossa samaan malliin!

   Poista
  3. Teillä on vaan liian hyvät perseet :) Ihaillaan teidän kauneutta, mutta ei se poista sitä, että ihaillaan teitä myös urheilijoina. Kyllä Noorakin vähän tiirailee Christiano Ronaldoa, eikö.. :)

   Okei pointti ymmärretään ja ilmeisesti, jos juttu poistettiin niin lehtikin tajusi jotain. Eihän jutun pointti ollut pahoittaa kenenkään mieltä vaan ilahduttaa miehiä. Kunnioitus naisia ja urheilijoita kohtaan pitää kuitenkin säilyttää, joten kauniit naiset olisi voinut olla sivujuttuna ja pääaiheena edelleen urheilijat ja tulokset.

   Terveisin, Vihjemedia.com

   Poista
  4. keltainen lehdistö ei parempaan pysty! Tämäkin uutisointi kuvaa minusta hyvin koko lehden (IS/IL) linjaa moraalin ja totuuden levittämisessä. -.-

   Poista
 3. Pistää kyllä vihaksi. Tämä on naisten ja urheilijoiden aliarvioimista. Suorastaan halveksimista. Hyvä, että nostit asian esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen nyt vain on usein se naisurheilun kiinnostavin osa. Toki tasottomampaakin urheilua on joskus kiva katsella, mutta en ymmärrä miksi sille tulisi antaa yhtä suuri arvostus kuin maailman parhaille. Olihan vuosia sitten juttua tennisturnauksen palkinnoistakin. Naisille olisi pitänyt maksaa yhtä paljon kuin miehille. Miksi ihmeessä pitäisi kun kyseessä on aivan eri tason pelaajat ja katsojamäärät.

   Poista
  2. En jaksa edes provosoitua tästä kommentista. Häpeä!

   Poista
  3. Niin sillehän ei mitään voi jos et vaan ymmärrä. Kuulut joukkoon joka hyväksyy toisten häpäisyn, alistamisen ja uhrien syyllistämisen. Naisurheilijoilla ei ole ihmisarvoa? Esimerkillistä ajattelua!

   -Hannu

   Poista
  4. Mikä toiselle kiinnostavaa, ei välttämättä ole toiselle kiinnostavaa. Onhan kaiken maailman r***kareita olemassa, mutta turha sitä on sanoa, että kaikki sillä silmällä naisurheilua katsovat. Jos asia olisi niin, että halutaan nähdä vain kroppia ja takapuolia, kuten ylin anonyymi viittaa sen olevan, niin tuskin juttua olisi poistettu Iltalehden sivuilta. Tuolla uutisoinnilla ei ollut urheilun kanssa mitään tekemistä. Turha sitä on "urheilu-uutiseksi" kutsua. Homman olisi voinut hoitaa paljon paremmin. Itseäni kiinnostaa yleisurheilu ja siellä etenkin naisten lajit ja juurikin ne suoritukset. Epäilen vahvasti, että en ole ainoa, jota naisurheilu kiinnostaa ihan sen urheilun ja suoritusten takia.

   Poista
  5. Olin Pöyristynyt Iltalehden jutusta, se oli jopa julkaistu "urheilu" osaston alla. Tämä yllä kommentoiva "Hannu", ole nyt hyvä mies hiljaa ennekuin häpäiset koko sukupuolesi; kieltäydyn uskomasta että suomalaiset miehet ovat noin läpensä urpoja uuvatteja.

   Poista
  6. Teen tässä pienen yleistyksen, koska uskon sen olevan myös yleisesti hyvin paikkansa pitävä: _urheilijat_ katsovat urheilua juurikin suorituksista kiinnostuneina, koska ymmärrys suoristen tasosta on kokonaisvaltaisempi. Sitten on toinen ääripää, joka ei juurikaan ymmärrä suorituksista, vaatimuksista tai tasosta sen kummemmin, ei ehkä itse edes urheile, vaan haluaa katsoa ihan vain viihdemielessä. Kyllähän monet naiset huokailevat parhaillaan jalkapallon mm-kisojen pelaajien perään - ja "ihanaa kun niillä on niin vähän vaatetta päällä" on yleensä syy miksi futis menee lätkän edelle. Toisaalta jos tämä on keino innostaa ihmisiä urheiluharrastusten pariin, siis ihan oikeasti itse urheilemaan, se voi olla hyväkin asia. Toisaalta sukupuolesta katsomatta ihmisten esineellistäminen on ikävää.

   Sen enempää en aiheesta uutisointiin taas aio mennä, keskustelu kun on ehditty jo käydä ja niinhän se on - mediavälineiden pitäisi kantaa vastuuta julkaisuistaan.

   Poista
  7. Varmasti urheilijat ymmärtävät urheilun ja ne tulokset vielä syvällisemmin ja kokonaisvaltaisemmin, kuin sivusta seuraajat. Se nyt vain on niin, että jotkut katsovat urheilua muiden, kuin urheilusuoritusten takia. Myönnetään: itsekin usein kommentoin, että onpa komea pelaaja tai onpa upea kroppa tuolla naisella. Se, että todella suuren median uutisointi menee tasolle, mitä IL teki, ei mielestäni ole ok. Se on hyvin eri siellä kotona sohvalla tai omassa päässä ajatella, että onpa kaunis/komea urheilija kuin se, että kirjoittaa "urheilu" uutisen nettisivuille, mitä sadat tuhannet ihmiset lukevat ja missä julkaistaan urheilijan haluamatta/ilman lupaa otoksia (vieläpä aika törkeitä), jotka leimaavat tavalla tai toisella urheilijaa. Kai mediallakin jotkin rajat pitäisi olla? Toisaalta, nykyään näyttää, että ne säännöt ovat melko laaja käsite.

   Poista
  8. Hannuhan kommentoi hyvin, tuota kökkökommenttia vastaan... Hyvä Hannu!! :) Itseäni oksettavat myös tällaiset artikkelit, asun ulkomailla ja näitä lukiessani muistan, ettei Suomessakaan olla aina niin tasa-arvoisia. Mutta onneksi sentään artikkeli poistettiin. Positiivista on, että Suomessa miehetkin nousevat heti puolustamaan tasa-arvoa ja naiset mainitsevat, ettei miehiäkään säästellä (Noora Toivo puhuu molempiin sukupuoliin kohdistuvasta esineellistämisestä).

   Poista
 4. Hieno teksti! Ulkonäkökeskeisiä lajeja on ihan tarpeeksi, pysytään niissä ja annetaan suorituskeskesten lajien pysyä ominaan.

  Iltalehtihän oli myös 'ihan kivasti' nimennyt näitä tämän laatu-uutisen kuvia esim. "Kissat_etu.jpg"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo joku oli linkittänyt nuo kuvien nimet... onhan se "hivenen" ylilyönti. Samoilla linjoilla, ulkonäkölajit ovat erikseen, siellä oletusarvona, että ulkonäkö ja kroppa edellä. Itse toivoisin, että tulos ja suoritusurheilussa pysyttäisiin ainakin pääpiirteittään niissä tuloksissa ja suorituksissa.

   Poista
  2. Itse olen sitä mieltä, että naisia pitäisi arvostaa enemmän urheilijoina. Hyvin kirjoitit Noora! Kyllä jokainen ihminen ansaitsee tulla kohdelluksi sen mukaan mitä tekee ja mitä sanoo: jos on urheilija kyseessä niin esimerkiksi tulosten perusteella. Tsemppiä jatkoon Noora!

   Poista
 5. HYVÄ NOORA!!!!!!!

  Ah mitä asiaa, tää koko juttu oli niin nolo etten kestä. En edes jaksa ajatella sitä miten monet lajit ovat menneet ulkonäkökeskeisemmiksi, mutta hitto miten ala-arvoista toimittamista kirjoittaa naisten urheilun kohdalla ulkonäöstä. Wuhuuuu ja sit tyypit miettii mihin Suomessa tarvitaan feminismiä kun täähän on niin tasa-arvoinen maa :D ei oo niin kauan kun on tommoisia urpoja, sama tyyppi tuskin olis kirjoitellut miehistä samaan tapaan.

  Siistiä että tartuit tähän! Luulen että urheilijana sua ärsyttää vielä enemmän itsesi ja kolleegoiden puolesta mitä mua ihan yleisesti tämmönen urpous.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Ida (: ! Voin kyllä sanoa, että loksahti jonkin verran suu auki kun katoin sen jutun läpi. Ei sen homman nyt ihan noin kuulu mennä. Twitterissä sanottiin hyvin, että onhan se melko surullista, että tällaista asiaa joutuu ylipäänsä nostamaan esiin. Onhan se keltainen lehdistö ja se on tunnetusti kuraa, mutta kai nyt jossain joku raja menee. Tossa ei voitu edes puhua, että yritettiin "naamioida" urheiluksi.

   Poista
  2. Riippumatta kommentoinnin kohteena olevan uutisen lapsellisuudesta olisin utelias siitä, että mitä ihmettä feminismi voi asialle tehdä? Jos naisista tulee riidanhaluisia ja ilkeitä niin millä kummalla tavalla se vähentää naisten esineellistämistä tai nostaa heidän nauttimaansa arvostusta?

   Poista
  3. Hei Ana!
   Ajattelepa sellaista tulevaisuutta, jossa lapset kasvaisvat tietäen, että ihmisillä on erilaisia taitoja, erilais vartaloita ja näillä kahdella asialla ei ole juurikaan tekemistä toistensa kanssa. Lapset saisivat nähdä, kuinka hänen ympärillä olevat ihmiset arvostaisivat kaikkia ihmisiä ja opettaisivat lapsia näkemään kauneutta kaikissa ihmisissä.

   On surullista lukea, että sinulle feminismi tarkoittaa naisen vihaisuutta ja kovuutta. Toivon, vaikkey haluaisi pukeutua feministiksi voisit silti olla mukana rakentamassa yllä kuvattua tulevaisuutta ympärilläsi kasvavien ihmisten kanssa.

   Luulen, että sinusta voisi olla siihen.

   Kaunista kesää!
   Päivi Vettenranta, lempeä feministi

   Poista
 6. HYVÄ NOORA!
  Pidät kaikkien naisurheilijoiden puolia kirjoittamalla tuon tekstin! Suomen urheilu tarvitsee vahvoja naisia, jotka tuovat mielipiteensä esiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Toivoisin kovasti, että ihan asiassa kuin asiassa ja muissakin lajeissa enemmän uskallettaisiin puhua. Toki sitä kautta tulee ihan omia ongelmiaan ja se on erilailla kinkkinen asia, mutta jos halutaan, että "joku" tarttuisi asiaan, tarkoittaa se usein, että kukaan ei tartu.

   Poista
 7. ASIAA! Tama ulkonakoon tuijottaminen on aina ottanut paahan, mut kylla on pahemmaksi mennyt. Ja se arsyttaa viela enemman, etta jos asiasta alahtaa niin sitten leimataan tiukkikseksi tai feministiksi... vaikka ei se kylla mikaan negatiivinen asia ole tassa maailmassa. Ja olet oikeassa, ei kiinnosta kaikkia samat asiat. Esimerkiksi, minua ei kiinnosta jalkapallo missaan muodossa (ei millaan pahalla, jalkapallo fanit), ei naisten eika miesten pelaamana. Ei vaikka olis miten "kuumia kolleja ja misuja" kentalla juoksentelemassa >:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo tuli kyllä yllätyksenä, että aika nopeasti tulee jokin tiukkis tai ääri eministi leima. He, jotka minua paremmin tuntevat tai twitterissä ovat kauemmin seuranneet, voivat kyllä varmasti todistaa toisin ja päin vastoin: hyvinkin ronskia ja härskiä läppää heitän. On sekin aika häiritsevää, että jos jotain asiaa nostaa esille, eikä tässä nyt puhuta mistään, että "naisia ei saa katsoa, antakaa mun olla rauhassa SEKSI ON PAHA" asiasta, vaan nostetaan kuitekin aika kovaa ylilyöntiä esille omien fiiliksien kautta ja naisurheilijan näkökulmasta, niin ehdotellaan, että laita kaapu päälle ja mene Iraniin.. On tämä maailma kummallinen.

   Poista
  2. Maailma on nykyään aika kumma, ja se näkyy yleisestikkin noissa uutisten otsikoinneissa ja ylipäätänsä, "mikä myy ja on esillä". Moni siitä purnaa muttei jaksa "tarttua" vaikka mahdollisuus olisi, joten hyvä että käytit sen! :) Tuntuu että monelta mieheltä menee feminismi jotenkin ohitse käsitteenä, olisipa toimittaja vaikka tehnyt samanlaisen jutun miehistä, haloo olisi valmis. Samalla ainakin miesten reaktio toimittajan juttua kohtaan olisi melkein automaattisesti "mitä vittua nyt taas?".

   Valitettavan moni lehti ja media yleensäkkin on mukana "kalastelussa" (klikkaukset), enemmän hävettää toimittajien ja journalistien puolesta. Urheilijat ovat väkisinkin esillä mutta se ei nykyään enään juuri ole valinnaista. Iltiksen juttu oli kokonaisuudessaan pohjanoteeraus ja aiheutti facepalmin kun näin "livenä". Noorassa on toivoa! ;D

   tsemppiä kauteen ja kiitos tarttumisesta, niitä tarvitaan kaiken seksiwaun keskellä.

   Poista
 8. Jospa tämä olisikin vain Iltalehden toimituksen kesähessun moka, mutta ei taida olla... Taannoin oli juttua pikajuoksijoiden "liikakiloista", mm-tason naisia koskeva juttu kuvineen. Toimittakan mieleen kun ei ollut sen kokoinen ahteri. Ihan uskomattomia kommentteja kuulee teinisarjojen kisakatsomoissakin, isät joiden omat tyttäret ovat kentällä, heittävät rasvaista herjaa. Valmensin aikoinaan 15-16-vuotiaita Tampereella ja joskus puutuinkin näihin juttuihin. Missikisat on erikseen, ei sinne kukaan itseänsä esittelemään mene!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tottahan se on että varsinkin yksi taso maailmankärjen alapuolella (ns kansallinen taso) urheilijat, varsinkin kenttälajien urheilijat, niin miehet kuin naiset ovat "ylipainoisia". Esimerkiksi korkeushypyssä ei voi saavuttaa omaa maksimaalista tulostasoa jos napaa ja pakaroita ympäröi outokumpu. En missään nimessä tarkoita että nämä urheilijat olisivat lihavia, mutta tulosurheilun näköpiiristä kyllä ovat.

   Terveisin 20v "ylipainoinen" kestävyysurheilija

   Poista
  2. Yleistää ei missään nimessä voi! Lajikohtaisia eroja on todella paljon. mainitsemasi korkeushyppy lienee pitkänmatkan juoksun lisäksi niitä "kriittisimpiä"

   Toisaalta jos katsoo vaikka Jamaikan taskurakettia Shelly-Ann Fraser-Pryceä niin johonkin fitnessmalliin nähden mimmissä on "ylipainoa" (jos nyt niin edes voi huippu-urheilijasta sanoa" mutta niin vaan kaikki muut jää taakse kun satasta juostaan.

   Vastaavasti heittolajeissa paino on voimaa ja ylipaino on ylivoimaa ;-)

   Eikös Seppo Räty todennut jollekin hänen (yli)painostaan kommentoineelle toimittajalle, että "kokeile itse ampua tykillä soutuveneestä"

   Ja niin, ettei unohdu. Hienot tulokset löytyvät täältä: http://live.time4results.com/yu/2014/png/

   Poista
  3. AnneM, Muistan sen jutun ja melkoinen älämölöhän siitäkin saatiin. Se nyt vaan on ilmeisesti joidenkin mielestä tärkeämpää näyttää hyvältä kuin tehdä tulosta ja toisaalta: jos et näytä hyvältä, mutta teet tulosta, olet jotenkin "huonompi". Kyllähän sitä juttua jos toista saa todistella. Voin vain kuvitella, millaista kommenttia siellä katsomossa on pahimmillaan sanottu. Mitäs sitten jos joku puhuisi niin omasta tyttärestä? Hyvä, että joku siihen puuttuu. Joku roti noihin hommiin vieläpä, jos puhutaan alaikäisistä tytöistä, niin pelisilmää pitäisi edes vähän olla, miten ne asiat ilmaisee/kannattaako ilmaista lainkaan.

   Toinen anonyymi: En nyt lainkaan ymmärrä, kenestä puhut lihavina? Ko isot takapuolet jutussa puhuttiin maailman parhaista naispikajuoksijoista, joten eivät varmasti tulosurheiluun liian lihavia olleet. Myös tuo yleistäminen on melko rajua, toinen voi olla isompi kuin toinen. Kaikista ei niin voi puhua ja toisaalta jos sitä painoa lähtisikin paljon, voisi se kostautua sairastuskierteenä. En sano, etteiko jotkut voisi olla kovemmassakin kunnossa (rasvan ja painon suhteen) ja varmasti siihen itsekin pyrkivät, mutta ei kaikista voi niin sanoa, eikä sanoa sitäkään, että jokin tietty paino takaa mahdollisuuden tehdä "kunnon" tulosurheilua.

   Poista
 9. Kumpikohan kiinnostaa lukijoita enemmän, satunnaiset urheilutulokset satunnaisista kisoista vai kerrankin suomalainen naiskauneus? Takaan ja alleviivaan, ettei kukaan tule ikinä saamaan ihmisten huomiota käännettyä pois vähäpukeisten naisten pepuista, ellei sitten naisten (ja miksei miestenkin) urheiluasut vaihdu löysempiin ja peittävämpiin. Valitettava totuus, seksi myy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ketä kiinnostaa, ketä ei. Molempia edustajia varmasti löytyy. Ei todella ole tarkoitus huudella "soo soo, MIEHET! Älkää katsoko niitä perseitä!" ei missään nimessä. Itse harrastan samaa ja itse todellakin katson komeita miehiä ihan sillä, että onpa komea futari tms tai sanoan, että onpa jäätä kroppa tuoll naisella. Itselläni toki suurin osa ajasta se urheilu on pääasiassa. Myös seksi myy eikä se koskaan tule varmasti muuttumaan. Se miten asia uutisoidaan, kuvien ja tekstien kautta, miten urheilijat tuodaan esille ja miten naisurheilu tuodaan esille, on asia, mihin pitäisi kiinnittää huomiota ja saakin kiinnittää huomiota. Onko se enää oikeasti urhelu-uutinen jos kuvissa on vain lähikuvia takapuolista ja missä menee raja, että se alkaa siellä kuvassa olevalle oikeasti tuomaan ahdistusta, haittaa tai sitä leimaamista yleisurheilukisuksi hänen tahtomattaan?

   Poista
 10. Ja vain viikkoa aikaisemmin: "Päivän kuva: Mikäs siellä pöksyissä pullottaa, Alexis Sanchez?"

  http://www.iltalehti.fi/jalkapallon-mm-2014/2014061918423814_jf.shtml

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omasta mielestäni todella törkeä ja asiaton uutinen. Ei tuollainen urheilijamiesten esille tuominen ole yhtään sen sallittavampaa, kuin naistenkaan.

   Poista
 11. Turha tänne tai lehdistölle on kitistä! Kitiskää liitton tai seuraan, jotka pakottavat käyttämään "bikineitä" kisa-asuina.

  Urheilushotsit ja -paita päälle, niin mediakin keskittyy urheiluun.

  Itse on urheiluväki tämän aiheuttanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Ei kukaan pakota urheilemaan miltei alasti, samanlaiset vaatteet naisurheilijoille kuin miehillekkin.

   Poista
  2. Lukekaapa ajatuksen kanssa mitä kirjoititte ja sen jälkeen voitte mennä vaikka saunan taakse häpeämään.

   Poista
  3. Nämä kommentit ovat hieman samaa, kuin "Sulla oli liian lyhyt hame, itse kerjäsit sitä." Se on urheilupuku, sellaisilla urheillessa (yleisurheilussa) mennään. En usko, että tässä se syy on vähäinen pukeutuminen. Jos siellä oltaisiin shortseissa ja pitkissä topeissa aina, niin silti näistä kirjoitettaisiin. Jonkun mielestä nekin ovat liian paljastavia, toisen mielestä ok. Toisaalta tekeekö se sen ok:ksi? Jos joku random ottaa bikineissä rannalla aurinkoa ja joku nappaa kuvia lehteen ja kirjoittaa: "Rannalla kuumia naisia, katso kuvat" Se ei ole ok. Jos urheilijat ovat kentällä asuissa, mitkä ovat urheilussa normaaleja ja suurella osalla on niihin ihan käyttömukavuus syyt, niin se urheilu tittelikö ja sitä kautta "olet julkisuudessa esillä" tekee sen hyväksyttäväksi, että uutisointi tehdään näin? Entä miesuimarit? Siellä on todella vähän päällä ja siellä pääsääntöisesti puhutaan tuloksista, vaikka miestenkin kohdalla mennään välillä yli. Eli vaatetus määrittelee sen, että mitä sinusta voidaan kirjoittaa ja onko se millä mielellä kirjoitettu? Kuka sen määrittelee, että missä menee sen raja, että missä kohtaa persekuvat ovat ok, koska "kerjäsit sitä" ja missä se raja ei ylitykkään ja tällainen uutisointi ei enää olekaan hyväksyttävää?

   Poista
  4. Huuhuh, mitä anonyymi-kommentteja klo 19 pintaan.. En voi käsittää tälläistä ajatusmaailmaa.

   Poista
 12. Olihan niillä Jamaikan tai Usan pikajuoksunaisillakin (en muista kuka tarkalleen oli kyseessä) aivan liikaa selluliittiä takamuksessa. Vissiin juoksu olisi kulkenut paremmin kuin ME-aikaan jos olis takamus paremmassa kunnossa :) järki käteen tähän touhuun nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä myös kiehui sen olympialais-jutun kanssa niin pahasti yli, että kuinka voikin Suomessa edes iltapäivälehtien taso niin paljon maanpinnan alapuolella.. Ei pitäisi pystyä edes "toimittajien" seuraamuksetta tuollaisia sammakoita laukoa. Todella säälittävää ja surullista, että tuollaisia uutis-sammakoita joku kehtaa julkaista ja lisäksi vielä niitä innolla klikkaillaan. Eli siis todella aiheellinen ja asiallinen kirjoitus siis sinulta Noora, toivottavasti ip-lehdet alkaisivat vihdoin ymmärtämään ettei urheilijat ja heidän vartalonsa ole huippuunsa treenattuja poseeraamista ja kuolaamista varten vaan niitä hyviä urheilusuorituksia, joista me kaikki URHEILUN ystävät mieluummin lukisimme lehdistä!

   Poista
  2. Se on pahasti hämärtynyt, että laiha ja rasvaton ei välttämättä aina tarkoita vahvaa ja nopeaa. Päinvastoin. En tiedä millaisen prässin läpi jutut menevät, mutta melko löyhän, koska aikamoisia brainfartteja tuntuu tasaisin väliajoin tulevan. Toisaalta täytynee vain hyväksyä, että urheilua harvemmin keltaisista lehdistä saa lukea. Siitä huolimatta jokin raja pitäisi olla, etenkin jutuissa, missä ko henkilöiltä itseltään ei ole edes kysytty, että onko tämä ok tai saako tällaisia kuvia tänne laittaa.

   Poista
  3. Mielestäni nykynen "Katso kuvat! - journalismi" on syynä tähän lehdistön rappioon.

   Tällä some-pornoaikakaudella lehtien weppisivut kilpailevat tykkäyksistä ja hiteistä, koska niillä myydään mainostajille kalliita spotteja, jotka väki sitten kuitenkin järkkää selainblokkereilla (esim. AdBlockPlus) huis jonkkaan. Ihmisten tolkuton tirkistelynhalu kuitenkin pitää näitä katso kuvat - artikkeleita jatkuvasti luetuimpien joukossa, joten kollekiivisesti se syy huonoon journalismiin löytyy kuitenkin peilistä. Jä koko jutun häviäjä on se jutun kohde, koska erittäin harvoin katso kuvat - jutuissa on positiivista virettä.

   Itse lopetin mm. Aamulehden tilaamisen siksi, että niiden verkkojournalismi taantui tälle katso kuvat - tasolle. Alibi / seiskapäivää - lehdet tän pa*kan taisivat aloittaa ja nyt taitavat olla muut hesaria lukuun ottamatta seuranneet perässä. Sad but true.

   Poista
 13. Kiitos kirjoituksestasi! Tuon Iltalehden jutun julkaisupäätös oli tod näk vain ns "Ajattelemattomuutta" tai muuten vaan "Tyhmyyttä" - mutta juuri se kertoo ajastamme ja mediasta vähän liikaa.. :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! On hyvä, että ihmiset sanovat, että tämä ei ole ok. Jotain rajaa mediallekin..

   Poista
 14. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. HYVÄ NOORA! Respect :)

  VastaaPoista
 16. Iltalehden juttu oli todella tökerö, mutta valitettavasti vain heijastuma varsinaisesta ongelmasta, länsimaisen kulttuurin (ja sen seurauksena myös median) seksualisoitumisesta. Kirjoittaja itsekin toteaa: "Joskus on mahdollisuus valita peittävämpi asu, joskus on pakko seuran tai liiton pienemmillä asuilla mennä. Kyllä se seksi myy, myös urheilijat sen tietävät." Tämä on se paikka, mihin voisitte naisurheilijoiden kesken puuttua, olen itsekin hämmentyneenä seurannut urheiluasujen pienentymistä ja tiukentumista, molemmilla sukupuolilla. Nyt vaan riprap viestiä sinne seuraan, että kunnon asut kehiin. Jos se satunnaisen perseentuijottelijan sieltä yleisöstä karsii niin hyvä vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että jokainen joka haluaa peittävämmässä asussa kilpailla, saa sen myös tehdä. Liiton asuissa on naisille valittavana myös pitkä toppi ja pitkät housut. Uskon myös, että jokaisella seuralla on valikoimissaan jonkun näköinen virallinen t-paita jossa kilpailu on myös mahdollista.

   Poista
  2. Mielestäni kyse tai ongelma ei ole siinä, kuinka niukoissa asuissa urheillaan. Urheilijalla pitää olla oikeus urheilla ihan sellaisissa asuissa, missä vaan julkisella paikalla kehtaa näyttäytyä tai toisinpäin vaikka burkhassa. Eikä ongelma ole edes siinä, että jotkut menevät katsomaan naisurheilua, koska siellä on kuumia kissoja, minunkin miehistä silmää nuo miellyttävät. Varmaan urheilijatkin tykkäävät urheilla kevyemmissä vaatteissa ja miksei vähän näyttääkin kroppaansa, kun hyvässä timmissä kunnossa ovat. Eikä siinä ole mitään pahaa.

   Ongelma on siinä, että lehdistö nostaa naisurheilussa esille ainoastaan seksin, vaikka tuolla tasolla mitä Paavo Nurmen-kisatkin ovat, nuo kilpailijat ovat tehneet kovasti työtä päästäkseen tuolle tasolle ja ovat tuolla kilpailemassa maan, osittain tavallaan jopa maailman paremmuudesta. Ei silloin median kuulu puhua kilpailijoiden perseistä vaan niistä urheilusuorituksista. Tässä ei ole ketään muuta syyllistä kun iltalehti, joka on sallinut tuollaisen jutun julkaistavaksi ja täten tiputtanut itsensä lopullisesti edes nimellisesti arvostettujen lehtien listalta.

   Poista
  3. Alin anonyymi tiivistää melko hyvin omaakin vastaustani tähän. Itsekin koen, että urheilijoiden täytyy pystyä kilpailla sellaisissa asuissa kuin itse tahtoo. Ja kuten sanottu, se silmäilykään ei se ongelma ole. Sitä tulisi vaikka olisi koko kropan peittävässä trikooasussa (tiettyjä lajeja ikävä kyllä ei niillä collareilla vain voi mennä, vaan ne ihan oikeasti ovat tiellä.) Valitsisiko itse bikinialaosan? En. Jos joku valitsee, niin hänellä on siihen oikeus.

   Naisurheilu ei ole "urheilua" vaan tiettyjen medioiden ansiosta seksin ja urheilun sekoitusta. Tulokset, työ, kilpaileminen ja urheilu ovat unohtuneet: tuossa jutussa ne loistivat täydellisellä poissaolollaan. Pidetään ne iltatytöt ja bikinibeibet erillään urheilijanaisista ja naisurheilusta. Pidetään se urheilu urheiluna.

   Poista
  4. Koko "ongelma" on että suurintaosaa naisista ei kiinnosta urheilun seuraaminen. Katsojakunnasta yli 90% koostuu miehistä, joita kiinnostaa katsoa miesten urheilua.

   Mikäli naiset ja miehet olisi kilpaillut eri päivinä samoilla lipun hinnoilla, niin mitäköhän olisi katsojaluvut olleet. Veikkaanpa että tuosta 10 000 noin 8000 oli katsomassa miesten keihästä.

   Poista
 17. Iltalehtihän on muutenkin kuuluisa sekstistisistä jutuistaan, toisalta olen jo ptkään miettinyt miksi naisurheilijoden vaatteet ovat kieltämättä muuttuneet seksikkäämiksi vuosien varrella.

  VastaaPoista
 18. Itse katson kyllä pelkästään perseitä ja tissejä myöskin, jos sellaisia sattuu olemaan. Tulokset ihan sivuseikka. Tässä pitää tietää että mikään ei ole sen kauniimpi ilmestys kuin treenattu naisurheilija.

  VastaaPoista
 19. Valitettavasti median taso on romahtanut ihan kautta linjan, ei pelkästään tässä kyseisessä ala-arvoisessa "uutisessa" tai naisten urheilu-uutisoinnissa. Tärkeintä on saada raflaava otsikko jota ihmiset klikkaavat, itse jutut ovat yleensä vailla sisältöä tai jotai aivan muuta kuin otsikko antaisi ymmärtää. Itse pyrin boikotoimaan näitä paskalehtiä, suosittelen muille samaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä erittäin totta. Voi vain toivoa, että jotain vastareaktiota tulee. Monet ovat lopettaneet tiettyjen printtimedioiden tilaamisen, koska uutisointi ja jutut ovat huonoja. Toisaalta internetistä alkaa saamaan laaja-alaista ja laadukasta sisältöä ilmaiseksi, joka varmasti vaikuttaa paljon vaatimuksiin lehdissä sekä lehtien nettisivuilla. Ikävämpi juttu on, että varmasti sensaatiohakuiselle uutisoinnille on aina kysyntää. Täytyy vain toivoa, että ne sivuutettaisiin ansaitsemallaan huomiolla.. jonka tapahtuminen vaihtelee myöskin rajusti.

   Poista
 20. Naiset perseet pystyssä lähtötelineisiin... Naisen treenattu perse on kaunista katseltavaa. Mitä enemmän näkyvillä lehdissä, sitä paremmin sponsoreita.

  VastaaPoista
 21. Hienoa tekstiä! Pakko kommentoida vielä, että tämä uutisointi pätee kyllä muuhunkin kuin urheiluun. Nimittäin päivittäin saa lukea kuinka joku "julkkis" on "kuumissa" kunnossa bikineiden kanssa rannalla viettämässä vapaapäivää. Naisena tuntuu oma itseluottamus murentuvan päiväpäivältä kun katsoo ja lukee lehdistä miltä muka pitäisi tänä päivänä naisen näyttää (jotain fittness beiben ja victorias secret mallin sekoitukselta). Todellisuus kun on kaukana sitä miltä se n. 1% ihmisistä näyttää, eikä itse tunnu oikein uskovan edes että sitä näyttää ihan hyvältä semmoisena kuin on, koska kokoajan tuputetaan vähäpukeisimpia naisia lööppeihin. Itsekin kyllä kateellisena katson urheilijoiden vartaloita, mutta entisenä urheilijana tiedän kuinka kovan työn ja tuskan takana se vartalo on eikä pääasia todellakaan ole se "bikinikunto tai kaunis rusketus". Ne tulevat bonuksena kaupan päälle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo kauneusihanteet luovat aika kovia paineita, niin urheilijoille, kuin kenelle tahansa naiselle. Pikku hiljaa miehissäkin alkanut näkymään samaa ilmiötä. Ulkonäköpaineet ovat kovat ja siihen päälle, että paljon ulkonäön perusteella leimataan ja arvioidaan ihmisiä. Ulkonäkökeskeisyyteen mennään enemmän ja enemmän. Jos olet kaunis, niin usein sen ulkonäön taakse unohtuu muut saavutukset: olivat ne sitten urheilu, yrittäjyys, näytteleminen, musiikilliset taidot tai mitä tahansa. Toisaalta jos et ihanteisiin mene, olet sitten pahimmillaan jotenkin "huonompi". Itse kannatan terveyttä ja liikuntaa, harmi, että tähän ei vielä valtamediassa olla päästy, vaan nyt ollaan menty kauneusihanteissa luurangoista täydelliseen rasvattomuuteen. Voin luvata, että tiukan kropan saaminen tapahtuisi huomattavasti helpommallakin tavalla, kuin tekemällä kilpaurheilua :P Ulkonäön ei todella kuulu olla pääasia urheilussa, mutta kuten sanoitkin, niin on se hyvä kuntoinen kroppa mukava bonus (:

   Poista
 22. 1. On luonnollista, että varsinkin miehet tykkää katsella naisten pyllyjä. Halu ja himo siihen on jotain meidän luonnollista alkukantaisuutta.

  2. On luonnollista ja normaalia, että naiset tykkää "tarjota" pyllyä ja tirkistelyn mahdollisuuksia meille miehille. Tämäkin on alkukantaista halua löytää mies jatkamaan sukua.

  3. POINTTI. Pidetään himot ja halut omissa "kameroissa" ja mielissä. Toimittajille vastuuta mitä julkaisee. Ei ole asiallista näin vapautuneesti julkistaa omia (ja meidän miesten) himon kohteita. Urheilu urheiluna ja seksi sitten omissa oloissa. Seksi täytyy pitää aikuisten - hieman "hämyisenä" harrastuksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä huomaa että olet mies kun olet niin uskomattoman idiootti.

   Taas muistan miksi vihaan miehiä.

   Poista
  2. Olet vissiin lukutaidoton tai sitten vaan tyhmä.

   Ei kun oletkin varmaan nainen.

   Poista
  3. Hei, ei ole mitenkään "luonnollista ja normaalia, että naiset tykkää "tarjota" pyllyä ja tirkistelyn mahdollisuuksia meille miehille." Minulle ainakaan. Jos jollekin, niin omalle miehelle. Muiden miesten tirkistelyn koen todella ahdistavaksi, jopa niin, että joudun miettimään, mitä laitan päälleni, ettei vain taas joku ole tuijottamassa. Luonnollista se ei ole, korkeintaan opetettua.

   Poista
  4. Oletan siis, että kuljet burkassa? Et koskaan paljasta/ole paljastanut reittä, säärtä, olkaa, käsivarsia? Sitten kun kotiin pääset niin saatat vähän vilauttaa varpaita miehellesi?

   Miehet on yksinkertaisia elukoita, joille riittää pienempikin määrä paljasta ihoa, oli se sitten säärtä tai käsivartta...

   "Muiden miesten tirkistelyn". Sehän on vain kehumista silmillä kun vähän vilkaisee minkälainen nainen siellä menee!

   Poista
  5. Kaikessa yksinkertaistamisessaan ja tökeryydessään tuo kolmen kohdan teoria on 100% totta. Näin se homma vain menee, etenkin kohdat 1 ja 3. Miehelle on luonnollista kiinnittää huomiota kauniiksi kokemiinsa naisvartaloihin. Se ei silti tarkoita sitä, että siitä tarvitsee kirjoitella lehteen (tai muutenkaan pitää suurempaa mölyä) ja jättää itse urheilutapahtuma käsittelemättä. Iltalehden toimitukselta siis ylilyönti, ei muuta.

   Poista
  6. Joo kyllähän se on normaalia katsoa viehättäväksi kokevaansa naista (tai miestä) ja kyllä varmasti evoluutiolliset perustelut sillekin on. Tuota naisten itsensä "tirkisteltäväksi tarjontaa" en allekirjoita (tai sen olisi voinut jotenkin huomattavasti erilailla muotoilla): toki itsekin tykkään joskus laittautua, mutta ensimmäisenä ajatuksena ei ole se, että lähdenpä nyt tarjoamaan itseäni miehille. Huomattavasti vähemmissä vaatteissa kuljen kotona verhojen takana, kuin ihmisten ilmoilla. Toki en kenenkään silmiä ala repimään jos perään katsoo; sehän on kohteliaisuus. Minä koen näin, joku muu kokee toisin. Ja meni nyt vähän sivuraiteille etenkin, kun naisurheilun uutisoinnista oli kyse. Mutta kuten sanottu, urheilu urheiluna.

   Poista
  7. Eihän tässä koko jutussa ole kyse siitä että kuka katsoo ketäkin ja millä mielellä vaan siitä että naisten varsin hyvätasoisesta urheilukisasta oli uutisoitu ns. perse edellä ja unohdettu semmoiset epäolennaisuudet kuin urheilutulokset.

   Kuumin leijona-äänestykset ovat lisähupia sen itse pelin lisäksi, mutta jos jostain kisasta uutisoidaan _pelkästään_ rusketuksen laatu ja pebojen tiukkuus niin herää kysymys miksi koko juttua on edes kirjoitettu urheiluosastoon? On hyvin loukkaavaa urheilijoita kohtaan (ihan sukupuolesta riippumatta) että heidän suorituksiaan ei katsota edes maininnan arvoiseksi. Ylioppilaskirjoituksistakin uutisoidaan yleensä tulospainotteisesti ja niitä varten sentään tehdään hommia 'vaan' se kolme vuotta. Varmasti ylioppilaidenkin kuumat pebat kiinnostaisivat, mutta kuinka moni pitäisi kelpo journalismina sitä että toimittaja olisi käynyt kuvaamassa vaikkapa Ressun lukiosta kirjoittaneiden hanureita ja tekisi niistä ylioppilasuutistensa pääkohdan?

   Poista
 23. Ihan validia uutisointia niin kauan kuin tälläisetkin uutiset kelpaa julkaista
  http://www.iltalehti.fi/nainen/2014062118427526_na.shtml
  Jos miehet ei valita tälläisestä huomiosta niin ei pitäisi naistenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli jos joku ei toisesta sukupuolesta ota asiaa esille, niin asiaa ei saa kukaan nostaa esille? Eihän tuossa ole mitän järkeä. Eikä sitä tiedä vaikka valittaisi, se vain tehdään eri kanavissa tai se ei yksinkertaisesti ole saanut yhtä suurta huomiota. Tässä ei myöskään ole pointtina yleisesti miesten tai naisten saama huomiointi. Kyseessä on se, miten mies- ja naisurheilua uutisoidaan ja missä menee rajat uutisoinnin suhteen. Yllä olevan linkin mies saattaa tykätä huomiosta, mitä sai (voi olla että piti tai voi olla että ei.) Iltalehdessä olleista urheilijoista kaikki eivät todellakaan pitäneet uutisoinnista ja nostivat asian esille. Onko silloinkin sopimatonta "valittaa"?

   Poista
 24. http://www.metro.us/newyork/sports/2012/08/01/what-if-every-olympic-sport-was-photographed-like-beach-volleyball/ näin naisten beachvolleyta kuvataan..

  VastaaPoista
 25. Hirveetä itkemistä taas turhasta asiasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Olet osa ongelmaa. Hyvää kesää jne.

   Poista
 26. Hyvä Noora! Pelkkää asiaa toi sun blogi kirjotus! Näinhän se vaan tuntuu menevän....Itsellä ne tuloksetkin jotain merkkaavat....Onneks sentään jossain vielä kirjotetaan siitä urheilu- ja tulospuolestakin jotain!

  VastaaPoista
 27. Aiheeseen sopiva biisi, https://www.youtube.com/watch?v=CUzaDl35haI#t=17 Siis siinä mielessä että pepun käyttö (esim tulokset) on tärkeämpää ku ulkonäkö.

  VastaaPoista
 28. Olin paikanpäällä ja TOP3
  Miesten keihäs
  Kauniit naiset
  Miesten moukari
  Jotenkin suomalaisilla maailmanlistalla >top30 naisurheilijoilla ei ole sen ulkonäön lisäksi paljon annettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sandra Eriksson maailman tilasto 16. Kaukana ei ole moni muukaan, esim Nikkanen ja Kämäräinen hallitulosten perusteella.
   Sitäpaitsi, tunteella kun elää mukana huomaan näitten naisten kehityksen ja tarttuvan intohimon lajiin. Enemmän heillä on tulosten suhteen annettavaa kuin monilla muilla, harva jaksaa panostaa yhteen asiaan näin paljon.

   Poista
 29. Yleensä näitä tämmöisiä "anorektikkojen perseidenvahtimis- ja kyttäämis" juttuja kirjoittelee anteeksi vaan kun puhun suoraan niin keski-ikäiset pulleat naistoimittajat jotka ovat itse makealla ja rasvaiselle ruualle persoja sohvaperunoita ja joille heitä itseään hoikemmat ja nuoremmat naiset on uhka.
  Yleensä tämmöisen kaunaisen naisen kotona ei kukaan saa katsoa urheilua silloin kuin naiset kilpailee, mutta kun miehet juoksentelee ja kilvoittelee piukoissa pukineissa niin silloin huudetaan muutkin television ääreen miesten piukeita pakaroita tuijottamaan.

  VastaaPoista
 30. Ohan niitä perseitä tutkittu siinä urheilun ohella jo iät ajat. Oli Heli koivulaa ja Halkoahoa, uutisoinnin suhteen kyllä oot oikeessa.

  VastaaPoista
 31. Minkäköhän takia naiset katsovat jalkapalloa ja kannattavat yleensä italiaa, brasiliaa tai argentiinaa? Voisit Noora naisena kirjoittaa siitäkin. Itse en millään usko että ihan puhtaasti taktisia kuvioita haluavat nähdä. Tai niin no, sinähän sanoitkin jo että "seksikkäin leijona äänestykset on ihan ok".

  Aina itketään siitä kuinka vähän naisurheilu saa huomiota mediassa ja katsomoissa ei ole ketään. Suurin ongelma tässä on ihan naisten fysiikassa, esim. useat joukkuepelit ovat aika karmeaa katsottavaa naisten pelaamana, ihan fysiologisista syistä. Monissa yksilölajeissa kuten yleisurheilussa tämä ero ei toki ole niin selvä, kun ei niitä esim. 100m juoksutyylejä nyt niin kauheasti ole. Mutta pointtini, jos tuostakin porukasta joka niitä vaikkapa naisten jalkapallo-otteluita haluaa katsoa, ottaisi kaikki ne pois jotka edes osittain tulevat katsomaan hyvännäköisiä naisia, niin mitäs jäisi jäljelle?

  Median tehtävä (ei siis pelkässä business-mielessä, vaan muutenkin) on kertoa siitä mitä ihmiset haluavat tietää ja valokuvaajien kuvata mitä ihmiset haluavat katsoa. Jos joku yleisurheilija ei halua pakaroitaan näyttää, niin tuskin se hirveästi tuloksesta vie vaikka laittaisi puolipitkät "pyöräilyhousut" jalkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh et taida itsekään paljoa katsella noita taktisia kuvioita kun mielestäsi naisjalkapallossa ei ole muuta hyvää kuin pari nättiä tyttöä..
   Mielestäni kuva saa olla yleisurheilijoista bikineissä, mutta olisiko se mielestäsi ihan hirveää pas*aa että tekstissä puhuttaisiin itse kilpailusta.

   Poista
  2. Voi kaikkien idioottien esi-isä. Tämän vuoksi naisten joukkueurheilua ei arvosteta, kun joukossamme liikkuu sinun kaltaisiasi turvenujia. T. joukkueurheilua harrastavan nuoren äiti

   Poista
 32. Hyvä teksti!
  Teki heti mieli mennä katsomaan ne kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvin failas kyllä ;D

   https://twitter.com/nooratoivo

   Poista
 33. Noora kirjoittaa muuten asiaa, mutta täytyy olla eri mieltä siitä että kasvojen arvostelu olisi perseiden vertailuun verrattuna ok. Ei tosiaankaan ole! Ihminen ei voi juuri mitään kasvoilleen, mutta persettä voi muokata treenaamalla haluamaansa suuntaan.

  VastaaPoista
 34. tsemppiä urheiluun.

  VastaaPoista
 35. Nyt tiedän miksi homot kattoo jalkapalloa. On se hyvä, että tasa-arvosessa maassa sallitaan esittää ajatuksiaan. Joskus kannattis miettiä, ettei miehiä saa oikein luopumaankaan seksuaalisista ajatuksista. Itse olin 12v. kun koitin katsoa Vuosi 1972 (muistaakseni) kirjasta voimistelijatyttöjen haarovälejä 70-luvun otoksista. Mahtasko nyt olla kuitenki niin, ettei Nooralla ole ikää ja kokemusta tarpeeksi sanomaan mitä miehet saa katsoa ja mitään tolkkua tuolle konrolloinnilleen..

  VastaaPoista
 36. loistava kirjoitus, oikeeta asiaa. t. Aki 50v.

  VastaaPoista
 37. https://twitter.com/nooratoivo

  Samaan aikaan sitte itkettää, kun joku kattoo sua muualta kuin naamasta? ;D FAIL!

  VastaaPoista
 38. Kiitos Noora Toivo, fiksu, kaunis nainen. Erittäin hyv kirjoitus (Y) :-)

  VastaaPoista
 39. Sun kannattaisi hakea Iranin kansalaisuutta ja pyrkiä maajoukkueeseen. Siellä urheillaan kaavut päällä, ei tiiraile kukaan perseitä :D

  VastaaPoista
 40. Erinomainen kirjoitus. Toivon, että noissa toimituksissa luetaan ajatuksella ja mietitään, että miltä se tuntuu päätyä tuollaisiin kuviin.

  Kyllähän treenattuja kroppia mielellään katsoo, mutta niiden ei tulisi olla se ainoa uutisarvoinen asia ainakaan urheilujournalismissa. Eikä varmaan kukaan meistä ilahtuisi siitä, että päätyisi tahtomattaan esittelemään takamustaan lehteen, kun joku sattuu räpsimään kuvia silloin kun itse tekee töitään tai hoitaa edustustehtäviään. Puhumattakaan nyt siitä, onko millään tavoin asiallista typistää paljon työtä tehnyt urheilija tai kukaan muukaan ihminen pelkiksi ruumiinosiksi.

  Kirjoitin itse aiheesta tänään tämän jutun, ja siitä aiemmasta pakarajutusta, jossa löytyi ylimääräistäkin, tämän jutun.

  VastaaPoista
 41. Mut hei, Toivo elää. Katastrofista huolimatta.

  VastaaPoista
 42. Seuraavassa lista sille Iltapulun kuvaajalle, että kenestä ens kerralla kuvia. Top10 kuvattavat::

  1. Lotta Harala
  2. Milja Thoreson
  3. Jasmin Showlah
  4. Essi Lindgren
  5. Emmi Mäkinen
  6. Erica Hjerpe
  7. Elina Smolander
  8. Mari Sepänmaa
  9. Anniina Laitinen
  10. Kristiina Mäkelä

  All-time top5

  1. Ringa Ropo
  2. Heli Koivula
  3. Manuela Bosco
  4. Johanna Halkoaho
  5. Salla Käppi

  VastaaPoista
 43. Seksillä myydään myös iltapäivälehtiä, kaikkia keinoja käyttäen,
  Seksistinen on mielestäni myös tällä sivulla oleva linkkimainos Sportsnutrition.fi.
  Taitaa olla sponsorisi.
  Tuosta Iltalehden jutusta olen muuten samaa mieltä kanssasi.

  VastaaPoista
 44. 1.Suvi Helin
  2.Merja Korpela
  3.Oona Sormunen
  4.Katri Hirvonen
  5.Annemari Sandell
  6.Minna-Marjatta Liimatainen
  7.Niina Kelo
  8.Minna Laukka
  9.Jonna Berghem
  10.Anne Suoranta

  VastaaPoista
 45. Olen täsmälleen samaa mieltä siitä, että lehtijuttu oli puhtaasti väärin, ja että urheilijoita ei tulisi käsitellä ruumiinosina, mutta kommenttiosastolla on keskusteltu asiasta ja vähän sen sivustakin, ja ajattelin antaa keskustelulle pari senttiäni.

  Aloitetaan siitä, että useimmilla miehillä sattuu olemaan kehossaan hormoneita. Miehet ovat eläimiä siinä, missä naisetkin, ja eläimien toimintaa ohjaa mm. sukupuolivietti eli tunteet eli ne hormonit. Naisethan aina kertovat, kuinka elävät tunteidensa mukaan, ja haluaisivat kaikkien toimivan samoin, mutta kun miesten hieman erilaiset tunteet - himot - pääsevät valloilleen, ne eivät enää kelpaakaan. Jos heilut heikosti verhoiltu terhakka pylly pystyssä, on miehen luonnollinen reaktio alkaa himoita sitä, vaikka et tätä haluaisi. Joillakin reaktio on olematon, yleisimmin keskiverto, ja muutamalla "idiootilla" liian vahva, jolloin seurauksena voi olla ylilyönti. Ei meidän sitä ylilyöntiä tarvitse hyväksyä, mutta se voi joskus olla vääjäämätön.

  Tässä valossa tavallaan ymmärrän eräiden kulttuurien perinteen halun verhota naisia: mies kun ei ilmiselvästi aina kykene hillitsemään itseään - ja onko tunteiden vaimentamista edes kohtuullista aina vaatia? Ei sillä, että mitään juoksukaapuja urheiluun ehdottaisin, tai näitä kulttuureja oikeasti hyväksyisin, mutta syyt niiden takana voisivat olla jotain tällaista. On siis olemassa ero ideaali- ja reaalimaailman välillä.

  Asiasta keskustelu on meillä jonkin asteen tabu, ja siitä puhuvat miehet leimataan yleisesti idiooteiksi - myös tämänkin blogikirjoituksen kommenttiosastolla. Totuus on kuitenkin se, että naisten on yhtä hankala ymmärtää miesten tunteita kuin miesten naisten tunteita. Olisi ehkä hyvä yrittää kuunnella vastapuolta.

  Ja nyt sitten tulee toistettua jo tässä keskustelussa esiintynyt, teitä naisurheilijoita järkyttävä, fakta: useimmat miehet katsovat naisurheilua ihan vaan sen seksikkyyden takia. Kuten "Anonyymi26. kesäkuuta 2014 16.45", ja ehkä pari muutakin, kommentoi, naisurheilun taso on vaan yleensä sen verran matala, ettei siitä voi innostua jotain olympialaisten finaaleja lukuunottamatta. Jos toisin olisi, naiset kilpailisivat miesten kanssa samassa sarjassa. Siellä kentän laidalla, kivojen seuran ukkojen ja lajiin vihkiytyneiden kanssa jutustellessa, asiasta voi saada hieman vääristyneen kuvan verrattuna tavisten ajatuksiin. Tämän todistaa esim. naisten rantalentopallon nauttima suosio miesten parissa; ketäpä se koko laji muuten edes kiinnostaa.

  En toki ole millään tavalla puolusta sitä, että naisurheilijoita arvostellaan ulkonäön perusteella, tai että seksin tulisi olla urheilussa etusijalla, ja itsekin tietoisesti kartan ulkonäköön liittyvää keskustelua, enkä ole tämän kyseisen peppujutun puolella millään tavoin, enkä edes ole lukenut sitä, sillä ajatuksenakin se jo kuvottaa, mutta elämän tosiasiat olen oppinut tunnustamaan: miehet ovat elukoita, ja joskus vähän lipsahtaa. Ja hyvä on, että siihen on reagoitu, ja asiasta keskusteltu.

  Mutta sen jutun ensimmäisen kuvan kuitenkin näin, ja ainoa ajatukseni oli: "Onpa hyvä p***e!" Tämä ajatus siis liki täysin aseksuaalin, erittäin hillityn mieshenkilön pään sisällä.

  Anteeksi, että olen olemassa. Ja vissiin sikakin kaiken kukkuraksi.

  VastaaPoista
 46. Ihme valitusta. Iltalehdet ovat ns. sensaatiohakuisia lehtiä, eli ne kirjoittaa siitä mistä saa klikkauksia. Jos haluat lukea urheilu-uutisia niin lue jotain muuta. Jos et halua näyttää takapuolta niin laita se piiloon. Kukaan ei voi sinua pakottaa pitämään päälläs yhtään mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvinaisen typerän ihmisen harvinaisen typerä kommentti.

   Poista
 47. Naisurheilu on sellasta neppailua, kuka sitä tulosten takia katsoo, siis oikeasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin mina. Mutta en olekaan mikään runkkari.

   Poista
  2. Veikkaan, että siinä neppailussa voisi ensimmäinen kommentoija jäädä aika pahasti jälkeen, jos joutuisi tyttöjen kanssa tuonne seksikentälle..

   Poista
 48. Erittäin hyvä, että puutuit asiaan ja kirjoitit tämän tekstin. Olen boikotoinut iltapäivälehtiä jo monta vuotta. Taas yksi syy jatkaa boikottia

  VastaaPoista
 49. Todella hyvä kannanotto. Toivottavasti kukaan ei provosoidu edellä olevan henkilön kommentista.

  VastaaPoista
 50. Voihan sitä laittaa päälle jotain ettei kuvaajia kiinnosta. Arabimaissa tämä on ymmärretty ja nopeimmat heistä juoksevat ihan eri luokkaa kuin yksikään suomalainen paljastavissa stringeissä ja niukoissa topeissa. Perus urheiluhousutkin on olemassa. Tosiaan mitkään missikisat ne eivät ole vaan sitä tulostakin pitäisi yrittää tehdä... Ei nuo entisajan itäsaksalaiset ja venäläiset hirveästi himoja herättäneet mutta vauhtikin oli miesmäistä eikä "neiteilyä". Treeniä, treeniä, treeniä ja vielä kerran treeniä. t. mukava valkku

  VastaaPoista
 51. Hei Noora!
  Upea kirjoitus, missä käsitellään tosiaan ihan oikeata aihetta. Tuntuu surulliselta lukea tämän kommentti osaston misogynistisiä kommentteja, joiden sisältö on: ei nainen osaa urheilla ja ei naisessa muuta ole kuin perse ja tissit, joita katsoa. Eräskin kehoittaa pukemaan enemmän vaatteita, että teidän pakaroita ei katsottaisi ja kuvattaisi. Mutta tuntuu, että suurelta osalta näiden kommenttien antajista puuttuu empatia sinun tunteitasi kohtaan ja ymmärrys siitä, että miten naisista ja naisten urheilusta kuvataan.

  Haluan sanoa sinulle seuraavan kommentin: Hyvä NOORA! Koska sinä et alistu tilanteeseen, vaan kerrot tästä epäkohdasta julkisesti blogissasi. Se on uhriutumisen vastakohta: Voimaantuminen. Kerrot sen, miten loukkaavaa on että teistä urheilija neitokaisista uutisoidaan vain pyllystä ja se, että jos toinen vastakkaisen sukupuolen edustaja tässä alkaa sinua mollaamaan. Muista se on hänen reaktionsa ja se ei ole arvostava ja empaattinen vaan kylmä ja tunteeton. Ja se on hänen ongelmansa, jostya hän valitettavasti ei halua päästä eroon, vaan syytää vihan sinua kohtaan. Koska sinä pistät hanttiin; se on pelottavinta näille miehille, että nainen ottaisi ohjakset omiin käsiinsä ja sanoisi: tämä ei käy. Ja sitten syytellään taas vaatteita ja muuta, vaikka kyse on siitä, miten kuvaajat teitä naisia kuvaavat ja miten teitä urheilijattaria katsotaan.

  Ohessa loistava kirjoitelma Helsingin sanomien sivuilla, mikä varmasti kolahtaa monelle misogyniselle lukijalle: http://www.hs.fi/blogi/lujastilempea/Hysteeriset+miehet+ja+tunnekylm%C3%A4t+naiset/a1305834795339

  Hienoa! Keep Up The Spirit and Never Give Up! Muista se et ole sinä! Vaan se on ne, jotka sinua painaa alas!

  VastaaPoista
 52. Noora,
  hyvä teksti sinulta, Iltalehden juttu oli riman alitus!
  Vilkaisin blogiasi ja siellä olevia kuvia. Miten ne eroavat Iltalehden esittämistä? Kireetä toppia, kireetä vatsalihasta, kireetä peppuam, kiva rusketus... Tuli vaan mieleen että menikö omat kisat alle odotusten, vai eikä se oma perse saanut tarpeeksi palstatilaa?

  Jokatapauksessa tsemppiä kesän treeneihin ja kisoihin!

  t.mika

  VastaaPoista
 53. Toimittajien näkemys urheilusta.
  Olen Noora kanssasi samaa mieltä, että toimittajat tuovat esiin urheilua heidän näkemyksellään. Näkemyksellä joka on palavereissa keskusteltu myyväksi. Tänäpäivänä kilpailu kenen juttu lehdessä myy enemmän perustuu siihen kenellä on paras lööppi ja houkutin ostamaan lehti ja lukemaan se. Suomessa nämä muutamat julkaisut eivät mielestäni kuitenkaan vie urheilulta pois sen urheilustatusta on olemassa foorumeita, joissa urheilu tulee esiin kiinnostavana lajina.
  Toimittajien näkemys yleensä asiasta kuin asiasta on siis tehdä myyvä eikä se aina vastaa sitä mikä on todellisuus eikä se myöskään vastaa sitä mitä ihmiset ajattelee asiasta mikä on tuotu toimittajan näkemyksen mukaan esille.

  VastaaPoista
 54. Hyvä kirjoitus! Pylly myy tällä hetkellä, mutta onneksi meillä on muitakin medioita kuin il ja is :)

  http://outinfitness.fitfashion.fi

  VastaaPoista
 55. Nojoo, ainakin mulla on esim FB-fiidi täynnä päivityksiä, jossa naiset kommentoivat jalkapalloiljoiden takamuksia yms.

  VastaaPoista
 56. Nykyisellään tuo verkkolehtien otsikointi on pelkkää klikkihuorausta. Enkä edes ymmärrä miksi, kun on mainosten estot päällä.
  Aiemmin oli boikotissa kaikki uutisotsikot, joissa esiintyi "katso kuva!!11", nyt tuon lisäksi ainakin "tämä, nämä, näitä..".
  Säälittävää, toivottavasti ottivat toimituksessa opikseen(tod. näk. eivät).

  VastaaPoista
 57. Iltalehti on tehnyt tätä käsittämätöntä urheilujournalismia ennenkin http://www.lily.fi/blogit/fitness-fuhrer/ylimaaraista-pakaroissa-eli-olennaisuuksia-naispikajuoksijoista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta oli aivan posketon blogokommentointi Lilyssä tuosta IL:n jutusta viime elokuussa. Check it out!
   http://www.lily.fi/blogit/fitness-fuhrer/ylimaaraista-pakaroissa-eli-olennaisuuksia-naispikajuoksijoista

   Poista
 58. Hieman taitaa olla mopo lähtenyt käsistä molemmin puolin. Joo, uskon kyllä, että urheilijalle on huomattavasti tärkeämpää saada hyvä tulos aikaiseksi, kuin näyttää katsojien mielestä hyvältä. Toisaalta ei se ole pois keneltäkään, jos katsojat saavat hyvien urheilusuoritusten lisäksi jotain silmänruokaakin.

  Ehkä noissa pienissä tiukoissa asuissa on myös se urheilullisempi puoli olemassa. Niissä on parempi olla, kun ei tarvitse miettiä milloin joku sauma hiertää tai mistä ottaa nyt kiinni. Itsekin olen siirtynyt käyttämään suunnistuksessa trikoita "perinteisten" suunnistusasujen sijaan ja vain siitä syystä, että ne tuntuvat paremmalta päällä. Ja tiedän, että ne eivät todellakaan näytä päälläni hyvältä.

  Ja loppuun vielä pieni sarkastinen kommentti seksikkyydestä. Jos katsoo tukijoiden bannereita, niin Tamico sentään edustaa konservatiivista linjaa, kun taas Noname ja Sportnutrion ovat saaneet hieman vapaammat kädet bannereiden luomiseen.

  VastaaPoista
 59. Kiitos tekstistä! Seksismiä käsitellessä tulee aina kommentteja joissa syytetään kaksinaismoralismista jne. Onneksi tiedät että kyse on oikeasta ongelmasta. Kyse on nimenomaan rakenteellisesta ongelmasta, jonka moni pyrkii kyseenalaistamaan henkilökohtaisella tasolla. Jostain syystä sukupuolittuneissa kysymyksissä niin käy usein. Esimerkiksi jos jonkun face seinällä naiset kommentoi urheilijamiesten perseitä, niin se voi olla ahdistavaa. MUTTA rakenteellisella tasolla naisten perseiden kommentointi tilanteissa, joissa naisella on muu motiivi tulla nähdyksi ja tunnustetuksi taidoistaan on vain naisen paikan osoittamista yhteiskunnassa! Siksi se ei tunnu hyvältä että saa tunnustusta kauniista ulkonäöstään väärässä tilanteessa. Yksinkertaistaen, miehen ulkonäön kommentointi ei toimi samoin, koska miehiä ei yhteiskunnassa arvoteta yhtä voimakkaasti kaikilla elämän osa-alueilla ulkonäön perusteella. Toisin sanoen: feminiinisyyden osoittamista käytetään (esim. rationaalisuuden, tässä: urheilusuorituksen) vähättelyyn.

  VastaaPoista
 60. En seuraa urheilua, mutta kommenteista tulikin opittua olennainen: kaikki naisurheilijat ovat huonoja urheilijoita ja vain perseen tuijottelu on kiinnostavaa naisten urheilussa.

  Jaaha.

  VastaaPoista
 61. Kauhee rutina ja huomionhaku muutamasta pyllykuvasta joltain entiseltä kansallisen keskitason nevahöödiltä aitajuoksijalta. Naisten perseitä ne kaikki heteromiehet puoliksi sinne menevät katsomaan tiedoksi vain. Taidat olla tai sinusta on tulossa pahimman luokan katkera feministi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa törkeä kommentti.

   Poista
  2. Korkeintaan keskitason kansallinen juoksija, tavoitteet olympialaisista ja korkeammasta tasosta huuhaata, näihin tavoitteisiin kyseinen henkilö ei varmasti usko itsekkään, eikä pidäkkään koska minkäänlaista potentiaalia ei vaan ole. Tuota en kylllä allekirjoita että kentälle mentäisiin perseitä katsomaan, näkeehän niitä ihan riittävästi netistä jos tarve vaatii.

   Poista
  3. Itsekeskeinen typerä narsistinen urheilija Noora halusi huomiota kun hänen peppuaan ei kuvattu.
   Piti kirjoittaa puuta heinää jotta sitä sai!
   Koskaan ole mitään saanut aikaiseksi eikä koskaan tule mitään saavuttamaan. Ainakaan urheilussa.
   Eli ainoa motiivi urheilla on narsistinen halu saada näytelle itseään ja isoa peppuaan julkisesti

   Poista
 62. Nyt on asiallinen kirjoitus! Itsekin naisurheilijana olen kammoksunut näitä kuvia pitkään. Lisäksi median tapa vähätellä naisten kilpaurheilua nostaa karvat pystyyn. Tästä esimerkkinä Shotsin olympialaisia seuratessani Kai Kunnaksen suusta pääsi selostaessaan jotakin tälläista "katsokaa kuinka iiihanasti Noora Räty torjuu...". Kyseessä on kuitenkin maailman paras naismaalivahti joten mielestäni "iiihanan" olisi voinut korvata jollain muulla suoritusta paremmin kuvaavalla sanalla. On totta, että miesten urheilu on fyysisempää ja sitä kautta näyttävämpää, mutta tällaiset sanakäänteet ja persekyyläilyt saavat naisurheilun näyttämään ja kuulostamaan pikkusievältä puuhastelulta. Kilpaurheilijat tekevät sukupuolesta riippumatta todella kovaa työtä vuodesta toiseeen. Naisurheilu ei ole "ihanaa" tai pyöri pelkän upean kropan ympärillä vaan tulosurheilua siinä missä miestenkin kilpaurheilu.

  VastaaPoista
 63. Hyvä, että kirjoitit. Liian usein on urheilua ja naisurheilua. Hbl taitaa olla niitä harvoja lehtiä, jossa on kunnollisia juttuja myös naisurheilusta.
  Voimia duuneihin ja jaksamista treeneihin.
  Timo

  VastaaPoista
 64. Meinasi mennä minullakin aamukahvit väärään kurkkuun, kun näin Facebookissa linkin artikkeliin, varsinkin näin entisenä pikajuoksijana. Kommentoin artikkelin perään juuri samoja asioita kuin tässä toit esiin: missään ei puhuttu tuloksista ja tytöt eivät varmaan olisi halunneet, että heidän perseitään kommentoidaan lehdessä. Voihan niitä ihastella itsekseen, jos siltä tuntuu, mutta lehdessä tuo ei ole asiallista. Joistain kuvista oli vielä leikattu pää pois ja kuvassa oli vain peppu.. Olin juuri näyttämässä kaverilleni artikkelia, kun onnekseni huomasin, että se oli poistettu. Onneksi sentään tajusivat toimituksessa, että jotain rajaa!

  -Jenni I.

  VastaaPoista
 65. Meillä julkisuuden henkilöillä on myös nämä julkisuuden tuomat "huonot" puolet. Kun leikkiin ryhtyy Se leikin kestäkäön. Urheilu-uutisoinniksi tuota ei voi kyllä silti sanoa.

  VastaaPoista
 66. Paljon hyvää asiaa nostit esiin kirjoituksessasi. En silti haluais tuomita koko mediaa. Suomessa on paljon mediataloja, jotka ottaa urheilun (myös naisurheilun) puhtaasti urheiluna. Tää naisurheilijoiden seksuaalistaminen tuntuu enemmänkin olevan iltapäivälehtien helmasynti, ja toki siihen joskus urheiluselostajatkin sortuu. Joka tapauksessa, hyvä että lukijat ei niele ton "uutisen" kaltaista kuraa.

  VastaaPoista
 67. Erittäin hyvä kirjoitus. Arvelen kuitenkin, että aina on se lehdistön ja kansan osa, joka on kiinnostuneempi pepuista kuin tuloksista - halusimme tai emme. Ajatuksella, että kannattaa keskittyä asioihin, joihin itse voi vaikuttaa, luulen, että paras tapa nousta peppuotsikoista on tehdä entistä parempia tuloksia. Itseäni tämä ajatus piiskaisi parempiin suorituksiin. En tiedä toimiiko sinulle :). Tuloksellista urheilukesää!

  VastaaPoista
 68. Urheilu tekee meistä kauniita, oli laji mikä tahansa. Mutta. Onneksi myös vahvempia, niin kropan kuin pään suhteen. Pitää valitettavasti hyväksyä se, että vain huipputulokset ylittävät uutiskynnyksen tänä päivänä lajista riippumatta. Kiitos tästä kirjoituksesta ja tsemppiä kaikille rataurheilijoille täältä miekkailusalin (ja tiukkojen peppujen) puolelta...niitä miekkailun huipputuloksia odotellessa :)

  VastaaPoista
 69. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 70. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 71. Kiitos kirjoituksesta

  Haluan nostaa esille uuden näkökulman, jolla ehkä voisi hyväksyä tämän seksikkyys puolen huippu-urheilussa.
  Minun mielestä huippu-urheilu palvelee yhteiskuntaa erityisesti esikuvia antamalla, jotta useampi liikkuu enemmän ja tuloksellisesti itsekin. Suoritustulosten osalta on kuitenkin erittäin vaikeaa päästä lähelle huippuja, joten urheilijoiden esikuva toimii paremmin kehon kauneuden osalta. Tähän 'tulokseen' pääsemme me harrastelijatkin lähemmäksi omalla liikunnalla. Ehkä median suurempi kiinnostus nostaa kehojen kauneutta esille heijastaa tätä ihmisten kiinnostusta urheiluun. Kauniin kehon esikuvan näyttäminen on minusta erittäin arvokas panos yhteyskunnalle.

  Kiitos siitä ja toivottavasti seksikkyskiinnostustamme on nyt helpompi hyväksyä - ehkä jopa arvostaa?

  VastaaPoista
 72. Iltalehti ja Iltasanomat on muutenkin lukijoita aliarvioivia pelkästään typeryyttä lisääviä turhakkeita. Niitä lukemalla tulee vaan masentuneeksi joten suosittelen ihan omien havaintojen pohjalta että älkää ostako tai lukeko kyseisiä medioita. Olen mies ja pidän kauniista naisista mutta rasvainen juntteus on vain vastenmielistä ja kokisin että omassa ikäpolvessani onneksi jutun kaltaiset asenteet on kohtuu marginaalissa eikä todellakaan edusta modernin suomalaisen miehen tyyliä tehdä asioita. Ei minun nimissäni iltalehti. Älkää tukeko junttimediaa!

  VastaaPoista
 73. Pata kattilaa soimaa27. kesäkuuta 2014 klo 12.57

  Tuo Sportsnutrition-bannerikuva blogaajan allekirjoituksella tukee kivasti tekstin sanomaa. ;)

  VastaaPoista
 74. Miksi, miksi ulkonäkö pitää vetää mukaan joka asiaan? ARGH! Juu, itse katson urheilua suoritusten vuoksi.

  VastaaPoista
 75. Onneksi on olemassa sellainen vaihtoehto kuin arvottomien uutislähteiden boikotointi. Ei ensimmäistäkään klikkausta koko sanoma-konsernille, iltalehdelle, seiskalle, bb:lle ja katsokuville. Median käyttö on kuluttamista ja kuluttaja äänestää toiminnallaan.

  VastaaPoista
 76. En kyseistä Iltalehden juttua nähnyt, joten en voi arvioida sen tasoa mitenkään. Kuitenkin ihan yleisesti on mielestäni nuorten tyttöjenkin kehityksen kannalta parempi, että hyväkuntoiset, treenatut ja luonnolliset naisvartalot saavat toisinaan jopa mediahuomiota kerättyä kauneudellaan niiden tyypillisten silikonitäytteisten naikkosten sijasta. Toki ymmärrän että naisurheilijat eivät haluaisi päätyä johonkin seksistiseen juttuun kuvineen ja nuo silikonibabet taas pyrkivät niihin kilvan tyrkylle, ja tietenkin naisurheilusta kirjoitettaessa pitäisi keskittyä tuloksiin. Kuitenkin tällaiset ylilyönnit silloin tällöin osoittavat selvästi nuorille tytöille, että nainen voi olla vahva, nopea ja taitava, ja samanaikaisesti miesten mielestä seksikäs. Ja mikäs sen mukavampaa.

  Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin.

  VastaaPoista
 77. Onneksi en omista televisiota, urheilulähetykset kuuntelen vain radion (Yle Puhe) kautta. Ainakin siellä selostus on ollut Ihan asiallista ja keskitytty vain urheiluun. Typerää tuollainen naisten esineellistäminen, en miehenä ymmärrä lainkaan tuollaista kirjoittelua;!

  VastaaPoista
 78. Niin, tarkoituksellista tai ei sinun kuviasi on haettu poikkeuksellisen paljon googlen kautta viime tunteina (48752 viim. 4h). Lajivalinnan taustalla on usein tiedostettu tai tiedostamaton exhibionismi. Miehenä seuraan esim. omaa lajiasi lähes pelkästään miehenä, en penkkiurheilijana.

  VastaaPoista
 79. Naisurheilu on äärimmilleen vietyä perversiota jo lähtökohdiltaan. Kilpaillaan siitä kuka on lähinnä miestä (karvat kasvaa jne.) ja silti pysyy riittävän naisellisena. Oikeasti ketään ei kiinnostanut katsella jotain itäsaksalaisia kuulantyöntäjiä jotka pesi miehetkin mennen tullen vaikka hemmetin kovia urheilijoita varmaankin :)

  VastaaPoista
 80. Taas yksi pinnallinen ja höperö nainen joka ei edes ymmärrä mistä puhuu.
  Nainen joka pitää blogia ja julkaisee siellä lukuisia bikinikuvia vinkuu siitä jos joku muu kuvaa yleisellä paikalla urheilukentällä ja ottaa kuvia narsistista urheilijoista jotka itseään haluavat näytellä!

  Nyt menee metsään pahasti ja Noora vain kertoo kaikelle kansalle kuinka pinnallinen ja typerä hän on.
  Yksi syy miksi kukaan urheilee, on se että haluaa päästä esille ja näytellä itseään, ei kukaan joka ei halua olla esillä ryhdy urheilijaksi.

  Ei kukaan urheilija haluaisi käyttää sellaisia urheiluasuja joita käyttää, ellei haluaisi itseään näytellä.
  Ei kukaan blogin pitäjä julkaise itsestään bikinikuvia ellei halua että muut ne näkevät ja olla esillä.

  Nyt on taas järki jäänyt johonkin ja naisellinen höpöys tullut esiin.
  Noora ei taida olla kovasti ajattelevaa sorttia!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritäpä juosta aitoja turkishaalarissa.

   Poista
  2. Naisellinen höpötys? Taas yksi pinnallinen ja höperö nainen?
   Miten tämä anonyymi voisikaan ymmärtää kirjoituksen pointtia, kun itse elää pelkkien stereotypioiden maailmassa!

   Poista
  3. Eihän nyt ole kyse stereotypioista vaan FAKTOISTA ja faktaahan on että suurin osa naisista on pinnallisia höperöitä.
   Kertoohan tämä Nooran artikkeli ja blogikin sen!

   Poista
 81. Narsistinen urheilija joka haluaa itseään näytellä blogissaan ja urheilukentilla, harjoituksissa ja kisoissa. Noora Toivo julistaa kaikelle kansalla olevansa idiootti!
  Hän nimittää omaa rumaa takamustaan berberiksi, eikä ymmärrä että hän siten halveeraa kuuluisaa kansaa/heimoa joka ei varmastikaan halua tulla nimitetyksi Nooran takamukseksi!

  Berberit ovat Pohjois-Afrikan afroaasialaiseen kieliryhmään (esim. arabiankieliset) kuuluvaa kantaväestöä.[1] Nimitys berberit juontuu antiikin kreikan kielen sanasta Barbaros, joka merkitsee 'vierasta' tai 'ulkopuolista'[2]. Heitä elää Egyptistä Marokkoon ulottuvalla alueella, mutta valtaosa elää Atlasvuorilla Marokossa ja Algeriassa. Berberit voidaan jakaa useisiin eri alaryhmiin. Berbereitä on arviolta 15 miljoonaa.[3]

  Berberit ovat tunnetuista kansoista Pohjois-Afrikassa kaikkein vanhimpia. Berbereiden esi-isät tulivat Pohjois-Afrikkaan noin 5 000 vuotta sitten. Vuoteen 250 eaa. mennessä berberit olivat perustaneet kolme kuningaskuntaa nykyisten Tunisian, Marokon ja Algerian alueille. Nämä kuningaskunnat yhdistyivät vuonna 203 eaa.[3] Berberien kuningaskunnat kävivät sotaa Karthagoa vastaan. Numidiaa hallinnut berberikuningas Masinissa liittoutui Rooman valtakunnan kanssa. Kuningas Masinissa myös pakotti monet berberit jättämään kiertelevän elämäntapansa ja asettumaan aloilleen. Masinissan johdolla Numidiasta tuli vahva kuningaskunta, joka kuitenkin hajosi hänen kuolemansa jälkeen vuonna 148 eaa. 85-46 eaa. kuningas Juba I yhdisti berberit uudelleen, mutta hänet syrjäytti Rooman Julius Caesar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berberi
   Noora on selkeästi RASISTI hän halveksii kansaa/heimoa nimittämällä rumaa takamustaan Berberiksi joka ei missään nimessä tarkoita takamusta vaan kansaa!
   RASISTI Noora ota heti Berberi nimitys pois tekstistäsi!

   Poista
  2. Noora on ääri femakko ja rasisti, eikä edes ymmärrä itse mitä kirjoittaa!

   Poista
 82. Miten noi typerät naiset vois tajuta että ne keskimäärin on niin pinnallisia ja typeriä ettei kukaan olis niistä kiinnostunut ellei niillä olis peppua, pimppiä ja rintoja!
  Mitä paremmassa kunnossa keho on sitä enemmän kiinnostusta ja sehän vain hyödyntää pinnallista naista joka hyvässä kunnossa!

  Ketään kiinnosta mitä ne sanoo, koska se noin 95% aina pinnallista pseudo puuta heinää, josta sanojakaan ei ymmärrä juurikaan mitään, vaikka niin useimmiten kuvittelee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä poika. Menepäs nyt kertomaan tuo äskeinen äidille, mummolle, siskoillesi jos sinulla heitä on ja tyttökaverillesi, eikun hetkinen. Sinunlaisillasi miehillä on aina jopa tyttökaveria, oikea ja vasen. Varo etteivät mene aivan känsille.

   Poista
  2. Kaikki viisaat naiset myöntävät nuo faktat, jos tiedostavat olevaista ja osaavat ajatella! :)
   Sinä et selkeästikään osaa ja olet joku onneton runkkari joka ei tiedä naisista mitään! :D
   Jos olet nainen niin olet niin typerä ja pinnallinen kuten naiset yleensä ovat etkä ymmärrä senkään vertaa!

   Poista
  3. Voi kauheeta, mitä pahaa sinulle on tapahtunut, kun ajattelet noin naisista. Mitenkähän kuvaisit miehiä?

   Poista
  4. Faktojahan noi on naisista , ihan pitävät paikkaansa!
   Höperöt naiset vain eivät asiaa halua myöntää ja ymmärtää! :D

   Poista
  5. Ihan tutkimustenkin mukaan naiset ovat noin 10 pistettä miehiä vähemmän älykkäitä.
   Kun ihmisten keskimääräinen älykkyysosamäärä on noin 90-110 pistettä, se on noin 10% mitä naiset ovat miehiä tyhmempiä!

   Poista
  6. Ihan oikeessa kirjoittaja on ettei ketään kiinnostaisi naiset ellei niillä olis persettä, pimppiä, rintoja ym.
   Ei naisten henkinen olevaisuus ole juuri kummoinen, omissa ja muiden tunteissa pyöriskelyä ja epäoleellisuuksia!

   Poista
 83. Olen sen verran vanha äijä, että muistan 1970-luvun yleisurheilua. Silloin menestyviltä neuvostoliiton ja itäsaksan urheilijoilta mainittiin vain tulos, sillä sattuneesta syystä seksikkyydestä ei heidän yhteydessään puhuttu mitään. Mutta kyllä esim. vuoden 1977 Kalevan kisojen katsomosta kuului, että "tytöt, pyllyt pystyyn", kun naisten satanen oli lähtötelineissä. Vietit vievät ihmistä. Miehet katselevat mielellään nuoria, elämänsä kunnossa olevia nuoria naisia.
  Mutta miksi sitten iltapäivälehtien jutuissa seksi tunkee etusijalle? Siksi, koska seksi myy. Entäpä urheilijoiden sponsorisopimukset. Saako näyttävän näköinen urheilija niitä paremmin kuin ei niin edustava urheilija. Pääseekö näyttävän näköinen urheilija naistenlehden kanteen helpommin kuin taviksen näköinen kilpasisko, jonka tulostaso olisi sama. Todennäköisesti.
  Mutta tokihan meillä on medioita, jotka ottavat urheilun urheiluna. Mutta kun esim. huippuyleisurheilu on siirtynyt maksullisille kanaville, niin kuinka suuresti kanavat haluavat, että urheilijat ovat mahdollisimman näyttävän näköisiä. Todennäköisesti suuresti. Raha sanelee kaiken.

  VastaaPoista
 84. Ihan oikeassa olet kyllä blogipostauksessasi. Uutisoinnissa olisi ihan yleisestikin riman nostamisen paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa
   Lisää vastaavia uutisia se oli paras uutinen pitkään aikaan. Hyvä Iltalehti!

   Poista
 85. Oon jo ollut niiiin ärsyyntynyt koska lehdessä ei löydö mitään ''naisurheilusta'', korkeintaan yksi juttu päivässä kun miehistä lyötyy 100, ja sit tulee tämmöinen juttu! Oikesti eikö olla päästy pidemälle 2014? Hyvä teksti Noora, ja oot urheiluesikuva! (Surullista että sun pitää kirjoittaa tämän 2014!)
  /Lina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno kuulla että kuulut siihen 0,0001% naisista jotka käy katsomassa naisten urheilua paikan päällä. Uutisointi kyllä kohdistuisi tuloksiin jos vain kiinnostusta löytyisi.

   Poista
 86. Kuka käskee laittamaan alushousun näköisiä ja pituisia urheiluhousuja, joista pakarat pursuavat näytille? Urheiluliitto? Naiset, jotka pukeudutte erittäin seksikkäästi tahi paljastavasti lähtiessänne ulos radalle (iltaisin) ja sanovat että "joo, en mä miehien katseita varten pukeudu".. etpä. Kenen sitten? Toisten naisten? Ilman syytä käytätte tunnin kaksi "ehostautumiseen". Aivan turhaa tällainen touhotus siitä, miten on seksikeskeiseksi mennyt maailma. Kukakohan sen aiheuttaa? Kuten jo alussa kysyin, ovatko naiset pakotettuja pukeutumaan seksikkäästi?

  VastaaPoista
 87. Kiitos tärkeästä kirjoituksestasi, Noora! Linkki on jaettu monta kertaa fb:ssä ystävänpiirissäni, josta löytyy paljon fiksuja, elämäniloisia ja meneviä suomalaisia naisia ja miehiä. Olet loistava esikuva! Näillä jatketaan :)
  Terveisin,
  Pia

  VastaaPoista
 88. Hmmm, mistähän aloittaisi.

  Ensiksi täytyy tietenkin tuomita tällainen uutisointi ja median puuhastelu - se ei ole eettisesti hyväksyttävää.

  Yleisemmin todettuna tämä touhu on kyllä karannut tyystin käsistä. Seksi-sitä, porno-sitä, belfiet jne., joka tuutista. Haluaisinkin peräänkuuluttaa jokaisen toimijan moraalista vastuuta.

  Palatakseni (nais)(yleis)urheiluun, ymmärtäisin vastuun jakautuvan joka taholle: medialle, vaatevalmistajille, sponsoreille, lajiliitoille, seuroille ja lopulta yksittäisille urheilijoille. Media (kollektiivina ilmaistuna) on moraalinen toimija, jonka tulisi kunnioittaa naisurheilijoita ihmisinä. Sponsoreiden päämotivaatio on tietysti maksimaalinen taloudellinen voitto, mutta on hyvin kyseenalaista, mielestäni jopa täysin tuomittavaa, asettaa raha ihmisarvon edelle. Lajiliitot ja seurat säätelevät tietysti urheilusuoritusten luonnetta ja valitsevat enemmän tai vähemmän käytettävät urheiluasusteet (noin mallisto- ja merkkimielessä ainakin).

  Tahtoisin kuitenkin eniten puuttua yksilötason moraaliseen harkintaan ja valinnantekoon. Näin itse miespuolisena tähdennän miesten vastuuta kunnioittaa naisia sopivalla käyttäytymisellä, ei objektivoimalla tai esineellistämällä heitä väärällä tavalla. Toki Luoja on luonut miehen ja naisen välille tietyn seksuaalisen jännitteen (josta ei liene mahdollista pää stä yli eikä ympäri), mutta miten me siihen vastaamme ja mitä valintoja teemme on meidän ratkaistavissamme.

  Naiset (naisurheilijat) arvostakaa itseänne pukeutumalla sopivan säädyllisesti. Tässä maailmassa (edelleen näin miehen näkökulmasta) riittää ihan tarpeeksi houkutuksia ja kiusauksia ilman, että naiset "keikistelee" lähes mitättömissä vaatteissa silmien edessä. Ymmärrän toki (itsekin urheilevana), että tietyissä urheilulajeissa vartalonmyötäinen vaatetus on suotava jopa välttämätön varustus (esim. maantiepyöräily, kilpauinti jne.) Yleisurheilussa tästä on (ainakin naisten osalta) tullut enemmänkin trendi. En tiedä olisiko tämä välttämätöntä urheilusuorituksen optimoimisen tai mukavuudenkaan suhteen? Näkeehän näitä Ivan Ukhoveita ja kumppaneita hyppimässä korkeutta verkkareissa. Tai katsokaapa vaikka Mike Powellin pituuden ME tai Edwardsin 3-loikan ME-suoritukset: ei ole tiukoista trikoista tietoakaan. Kuriositeettina mainittakoon, että eikö USAssa joissakin osavaltioissa ainakin ole yleisurheilussa naisilla/tytöillä pakollisena(?) kisa-asuna löysät shortsit ja paita, ainakin lukio- ja yliopistosarjoissa. Eikä tämä vaatetus ilmeisesti tulostasoa heikennä.

  (jatkuu seuraavassa)

  VastaaPoista
 89. (jatkoa edelliseen)
  Toki naisen vartalon kauneutta ja seksikkyyttä korostaa tiukka ja vartalonmyötäinen vaatetus. Tähän voisi kuitenkin sanoa muutaman seikan pohdittavaksi:

  1) Joku mainitsi kommentissaan aiemmin, että: jokainen saa pukeutua kuin haluaa. Kysyn: saako? Jokainen yksilö tietenkin lopulta valitsee, mitä päällensä laittaa, mutta onko moraalisesti hyväksyttävää pukeutua ainoastaan sillä perusteella mitä itse haluaa. Eikö tulisi myös huomioida, miten valitsemani vaatetus vaikuttaa muihin ihmisiin (esim. vastakkaisen suskupuolen reaktiot)? Heräättäkö se liikaa huomiota? Aiheuttaako se tarpeettomia houkutuksia? Eikö yksilöllä, tässä tapauksessa naisurheilijalla, ole moraalinen vastuu ajatella myös näitä asioita?

  2) Tiukka vaatetus: Täälläkin on kommenteissa esitetty erilaisia urheiluvaatetusvaihtoehtoja: löysempiä shortseja, pitkiä trikoita, peittävämpiä alaosia jne. Löysistä shortseista mainitsin jo edellä jotakin. Joillekin (miehille, toimittajia tai ei) kiihokkeena toimii paljas pinta: tällöin pitkät trikoot voisivat auttaa asiaa. Toisille seksuaalinen ärsyke voi olla ennemminkin esim. pepun ja jalkojen muodot: tällöin pitkillä trikoilla ei ole mitään merkitystä, jos ne ovat täysin vartalonmyötäiset ja korostavat näin naisurheilijan alavartalon muotoja. Sitten on tietysti tämä alusvaatetusasia, jonka trendi tuntuu olevan "mitä pienempi ja paljastavampi, sen parempi" Eli pienet stringit (mielellään vielä sopivan värikkäät, että varmasti näkyy) jalkaan ja menoksi (mutta kun perinteisiä pikkuhousuja ei voi pitää kun niistä näkyy raja - näkyy se raja stringeistäkin se on vaan eri paikassa ja korostaa liiaksi seksikkyyttänne, te kauniit naisurheilijat; sitä paitsi treenatut peput näyttää hyvältä missä hyvänsä pöksyissä). Tähän kun vielä lisätään monien trikoo-valmistejien käyttämän kankaan paksuus (tai pikemminkin ohuus), josta näkyy kaikki läpi, on soppa valmis. Vaatevalmistajille vaan noottia, että tuottavat sellaisia trikoita, mistä nyt ei ihan kaikki näy läpi, jotta jää jotain ns. mielikuvituksenkin varaan. Yksittäsille (nais)urheilijoille esittäisin vastuuta kisa-asun valintaprosessiin tässäkin mielessä.

  3) Tarvitseeko Teidän hyvät kauniit naisurheilijat ylikorostaa omaa kauneuttanne ja seksikkyyttänne pukeutumalla mahdollisimman tiukkoihin, pieniin ja läpinäkyviin vaatteisiin. Te olette kauniita ilmankin. Jättäkää "viettelynne" aviomiehellenne (tai tulevalle sellaiselle). Arvostakaa ja kunnioittakaa itseänne näin toimimalla!

  Yhteenvetoa: Kaikilla on vastuu moraalisina toimijoina ottaa huomioon toinen ihminen ja kunnioittaa ja arvostaa häntä. Olen puhunut paljon yksilön (esim. naisurheilijan vastuusta omasta pukeutumisestaan), mutta tämä ei millään tavalla vähennä median tai meidän miesten vastuuta arvostaa ja kunnioittaa naisia. Pukeutukoot naiset miten hyvänsä (toivottavasti kuitenkin siveellisesti) ei meidän tule kohdella heitä sopimattomalla tavalla!

  VastaaPoista
 90. Ja lopuksi vielä: Noora, onnea ja menestystä omalle urheilu-urallesi!

  VastaaPoista
 91. Klikkien perässä noi iltapäivälehdet pelkästään on. Luokatonta "uutisointia" hyvin monessa suhteessa.

  VastaaPoista
 92. Hyvä kirjoitus! Jokaisen oma asia, minkä vuoksi urheilua katsoo ja kiinnittääkö enemmän huomiotaan tuloksiin vai urheilijoihin, mutta medialla todellakin on vastuu tällaisista asioista. Aivan törkeä juttu Iltalehdeltä, ja jälleen yksi hyvä syy lisää olla lukematta kyseistä roskaa.
  Hyvä että kirjoitit asiasta. Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 93. Mielestäni kauniinmat naiset löytyvät juuri urheilukentiltä (ei siis mistään missikisoista tai vastaavista). Yleisesti ottaen juuri juoksijat ovat niitä kauniinmpia. Tosin mukana on aina joskus sellaisia jotka yrittävät "laittautua" kovasti mutta mielestäni se menee yli.

  VastaaPoista
 94. Hienoa Noora Toivo, että olet kirjoittanut aiheesta!

  VastaaPoista
 95. Koska Noora kisaat seuraavan kerran?

  VastaaPoista
 96. Hei Noora! Kiitos, että julkaisit tämän kirjoituksen, se oli hyvä ja ajatuksia herättävä, ja toivottavasti auttaa osaltaan naisurheilijoita saamaan sen arvostuksen taitojensa ja työnsä perusteella, jonka he miesurheilijoiden rinnalla ansaitsevat.

  VastaaPoista
 97. Tästä ei tulla tykkäämään, mutta tyly tosi asia on, että ei naisurheilulla olisi ilman sitä ulkonäköpuolta järin paljoa seuraajia. Ei kukaan sitä teidän huikeiden suorituksienne takia katsele. Joten sä haluat niitä peppuja lehtiin, koska ne antaa sulle ja kilpasisarillesi mahdollisuuden leikkiä ammattiurheilijaa. Ilman niitä te joudutte melko nopeasti oikeisiin töihin.

  VastaaPoista
 98. miksi tuo tyttö marisee?näyttäsivät edes peppua...en ole seurannut urheilua sitten 70-l...parempi kuin natasha komanezi tms...peppu peliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas yksi pinnallinen ja höperö nainen joka ei edes ymmärrä mistä puhuu.
   Nainen joka pitää blogia ja julkaisee siellä lukuisia bikinikuvia vinkuu siitä jos joku muu kuvaa yleisellä paikalla urheilukentällä ja ottaa kuvia narsistista urheilijoista jotka itseään haluavat näytellä!

   Nyt menee metsään pahasti ja Noora vain kertoo kaikelle kansalle kuinka pinnallinen ja typerä hän on.
   Yksi syy miksi kukaan urheilee, on se että haluaa päästä esille ja näytellä itseään, ei kukaan joka ei halua olla esillä ryhdy urheilijaksi.

   Ei kukaan urheilija haluaisi käyttää sellaisia urheiluasuja joita käyttää, ellei haluaisi itseään näytellä.
   Ei kukaan blogin pitäjä julkaise itsestään bikinikuvia ellei halua että muut ne näkevät ja olla esillä.

   Nyt on taas järki jäänyt johonkin ja naisellinen höpöys tullut esiin.
   Noora ei taida olla kovasti ajattelevaa sorttia!

   Poista
 99. Eihän tässä koko jutussa ole kyse siitä että kuka katsoo ketäkin ja millä mielellä vaan siitä että naisten varsin hyvätasoisesta urheilukisasta oli uutisoitu ns. perse edellä ja unohdettu semmoiset epäolennaisuudet kuin urheilutulokset.

  Kuumin leijona-äänestykset ovat lisähupia sen itse pelin lisäksi, mutta jos jostain kisasta uutisoidaan _pelkästään_ rusketuksen laatu ja pebojen tiukkuus niin herää kysymys miksi koko juttua on edes kirjoitettu urheiluosastoon? On hyvin loukkaavaa urheilijoita kohtaan (ihan sukupuolesta riippumatta) että heidän suorituksiaan ei katsota edes maininnan arvoiseksi. Ylioppilaskirjoituksistakin uutisoidaan yleensä tulospainotteisesti ja niitä varten sentään tehdään hommia 'vaan' se kolme vuotta. Varmasti ylioppilaidenkin kuumat pebat kiinnostaisivat, mutta kuinka moni pitäisi kelpo journalismina sitä että toimittaja olisi käynyt kuvaamassa vaikkapa Ressun lukiosta kirjoittaneiden hanureita ja tekisi niistä ylioppilasuutistensa pääkohdan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi, että toi ei ole totta. Ei kukaan lue noita juttuja analysoiden mitä siinä todella sanottiin vaan skannaa siitä pienen osan jutusta ja se osa on, että joku tuntematon urheilija järkyttyi kun perse oli lehdessä. Ja nyt Hesari on jo marssittanut jonkun lesboasiantuntijansa kommentoimaan tilannetta, joten tilanne ei ole enää teidän hallussa. Veikkaan, että tästä tulee malliesimerkki siitä miksei paskaa ruodita ikinä julkisuudessa. Vaikka netistä saa helposti ilmasen blogin itselleen ei tarkota sitä, että sinne kannattaa kirjoittaa ihan mitä tahansa. Ette te haastatteluissannekaan sano mistään yhtään mitään. Ne on ympäripyöreää roskaa ihan syystä.
   Oma mielipide on, että nyt viimeistään kannattaisi ottaa puhelin käteen ja hommata langan päähän mulkuimmat alan ihmiset korjaamaan bloggarin mokaa ja tukkimaan noiden idioottien toimittajien yms. turvat ennen kun on myöhäistä. Teidän sponsorineuvotteluistanne on tulossa muuten todella ikävät, jos tätä roskaa ei saada ja äkkiä pois julkisuudesta. Sitä näkyvyyttä kun on melko hankala myydä johonkin tuloslistaan tai jakkupukuun.

   Poista
 100. lasketaanko naistenkin yleisurheilussa pisteitä.... luulin et ne on siellä miesten silmänilona vähän niin kuin cheerleaderit...

  VastaaPoista
 101. Hyvä Noora!

  Tiettyjen lehtien uutisointi on todellakin mennyt niin pohjattoman typeräksi etteivät ainakaan minulta takuuvarmasti ole saaneet aikoihin yhtään klikkausta! Iltalehden sivuilla käymisen lopetin kokonaan, tämän tiedon blogistasi löysin YLE:n sivuilta.

  On hienoa ja ehdottoman tarpeellista että otit asiaan kantaa!

  Mitä parhainta jatkoa urallesi!

  VastaaPoista
 102. Seuraavissa kisoissa kaikkien ammattimaisesti kuvaavien nimet ylös (jos ei ole jo) ja vastaavan toistuessa nimilista nettiin.

  VastaaPoista
 103. Kiitos Noora rohkeudestasi ottaa asia esille. Oulun LiikunNaiset seurasi muutama vuosi sitten puolen vuoden ajan Kalevan uutisointia urheilussa. Tulos oli masentava naisurheilun ja myös harrasteurheilun osalta. Virallinen vastaus kyselyyn toimituksessa oli:"Harraste- ja naisurheilu eivät kiinnosta lukijoita". Aika moni lopetti lehden tilaamisen. Tiedän, että sponsorit voivat osaltaan olla vaikuttamassa liittojen päättäjien kanssa asuihin. Kuinkas monta päättäjistä on miehiä? Saako urheilija todella valita asunsa? Omalle urheilijalleni tulee valmis tuotepaketti eikä häneltä kyllä ole kysytty lahkeen pituudesta mitään! Blogin kommentoinnissa näkyvät asenteet, mies -naisnäkökulma, sama röyhkeys kuin iltapäivälehtien toimituksissa toisen yksityisyyteen liittyen (huonot tavat?), seksin liittäminen kaikkeen (eroottisuus on ilmeisesti jo menetetty ja seuraavaksi haemme oikeutusta suoralle pornolle?) ja ajatus, että julkisuudessa oleva henkilö on "käyttötavaraa, jota saa riepotella mielin määrin". Hienoa, että toit esille myös huomion kuvattavien IÄSTÄ. Yhä nuorempana ollaan huipulla eikä nuoren tytön tunne-elämä ole kehittynyt välttämättä samaa tahtia kuin vartalo. Kommentit ja tuijotukset voivat olla todella kiusallisia. Haluammeko luoda tytöille kuvan, että katsomossa kuolataan vartalosi perään ja olet arvokas urheilussa vain, kun täytät nämä odotukset. Läähättäjien ja kuvaajien/kirjoittajien tulee muistaa erityisesti alaikäisen oikeusturva ja haavoittuvuus. Jokainen urheilua seuraava tietää, että naisurheilussa on hyviä tuloksia, vähäisemmistä fyysisistä ominaisuuksista huolimatta. Ei ole tarkoitustaan verrata naisurheilua miesten lajeihin. Olen jalkapallon ystävä enkä todellakaan katso pelejä miesten vartaloiden tai vähäisten vaatteiden takia. Peli se koukuttaa. CR ym ovat komeita, mutta huomaisin heidät ilman jalkapalloakin ja jalkapalloa seuraan ilman heitäkin. Hyvää jatkoa Noora urheiluun! Olet vahva ja hyvä esimerkki niin nais- kuin miesurheilijoillekin. KV

  VastaaPoista
 104. Asiallinen kirjoitus. Mieleen tuli myös tämä urheilija joka ponnahti välittömästi kuuluisuuteen verryteltyään ennen kisaa hieman tavallista näyttävämmin: Michelle Jenneke. Lupaava aituri, mutta onkohan urheilu-ura jäänyt sittemmin mallinhommien jalkoihin...

  VastaaPoista
 105. Noora, blogisi nimi on "I'm sexy and I know it" sekä blogisi sisältää puolialastomia kuvia mm. Espanjan matkaltasi. Espanjan matkasi ei liity urheilu-uraasi, mutta blogisi liittyy ja ne kuvat ovat täällä. Joten siis itse korostat naisellisuuttasi blogin nimellä ja kuvilla, mutta kun Iltalehti niin tekee se on väärin? En näe eroa itse julkaisemallasi rintakuvalla ja Iltalehden pyllykuvalla.

  Niin makaat kuin petaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä... Myös hieman suhteellisuudentajua. Energiat sporttiin Norallakin niin tulokset paranee. Suoraselkäiset miehet, ja nimenomaan ne oikeasti huippu-urheilijat, eivät vauhkoonnu jos heihin kohdentuu tällaisia juttuja.

   Poista
  2. Hyvä Anonyymi klo 11.54. Nooran blogin nimi ei ole "I'm sexy and I know it", vaan se on tämän blogikirjoituksen otsikko. Mietitään hieman, miksi Noora on valinnut tällaisen otsikon. Ehkä siksi, että se saisi miettimään. Ovatko urheilijat kentällä ajattelemassa koko ajan "I'm sexy and I know it" vai ovatko he siellä urheilemassa? Hirveän harmillista on tietysti se, että urheilu kasvattaa lihaksia ja vähentää rasvaprosenttia ja sitä pidetään nykyään hirveän seksikkäänä. Lököverkkareissa vartalo ei näkyisi, mutta hirveän vaikea varmaan sitten juosta.

   Poista
 106. On olemassa urheilu ja siinä naisten ja miesten sarjat. Ei ole olemassa "naisurheilua". Tuo etuliitteen käyttö raivostuttaa, sitä tungetaan nykyään joka paikkaan tarpeettomasti ja kyseenalaisesti alleviivaamaan naisten eriarvoisuutta. Toivon ettet Noora sinäkään jatkossa siihen sortuisi. 400 metriä aitoja on 400 metriä aitoja, juoksivat siinä miehet taikka naiset. Osuva kirjoitus kyllä muuten, koska myös naisten sarjoissa toivoisi median huomion keskittyvän itse tekemiseen ja tuloksiin persekuvien sijasta.

  VastaaPoista
 107. Taas yksi pinnallinen ja höperö nainen joka ei edes ymmärrä mistä puhuu.
  Nainen joka pitää blogia ja julkaisee siellä lukuisia bikinikuvia vinkuu siitä jos joku muu kuvaa yleisellä paikalla urheilukentällä ja ottaa kuvia narsistista urheilijoista jotka itseään haluavat näytellä!

  Nyt menee metsään pahasti ja Noora vain kertoo kaikelle kansalle kuinka pinnallinen ja typerä hän on.
  Yksi syy miksi kukaan urheilee, on se että haluaa päästä esille ja näytellä itseään, ei kukaan joka ei halua olla esillä ryhdy urheilijaksi.

  Ei kukaan urheilija haluaisi käyttää sellaisia urheiluasuja joita käyttää, ellei haluaisi itseään näytellä.
  Ei kukaan blogin pitäjä julkaise itsestään bikinikuvia ellei halua että muut ne näkevät ja olla esillä.

  Nyt on taas järki jäänyt johonkin ja naisellinen höpöys tullut esiin.
  Noora ei taida olla kovasti ajattelevaa sorttia!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiiin... tässä nyt tais se pointti olla siinä, että ihminen saa kyllä omilla ehdoillaan julkaista niitä kuvia, totta kai, myös tämä blogin pitäjä Noora. Kyseessä oli nyt vaan närkästys ison lehden tekemästä jutusta, jossa oli halventavia kuvia ilman urheilijoiden lupaa. Ja huoli naisurheilijoiden arvostuksesta yleensä. Et sitä voi kyllä ihan itse kukin pohtia, että onko ajattelevaa sorttia vai ei. :)

   Poista
  2. Niin tais olla Noora vain katkera kun ei saanut juttuun omia kuviaan ja omaa kankkuaan.
   Juuri tuollaiset jututhan saavat sponsorit kiinnostumaan naisurheilijoista!
   Nyt jäi Noora ilman sponsoreita kun ei peppuaan saanut esille ja häntä harmittaa niin että oli pakko kirjoittaa höpö juttu!

   Poista
  3. Yleisellä paikalla saa kuvata ketä tahansa, oli se urheilija tai imettävä äiti.
   Ihan oikeassa "Taas yksi pinnallinen ja höperö nainen" artikkelin kirjoittaja on jutussaan.
   Yleensä urheilijat ovat narsisteja enemmän tai vähemmän ja haluavat itseään harjoituksissa ja kisoissa näytellä.
   Ei kukaan ala harrastamaan yleisurheilua ellei halua itseään näytellä!
   Aivan puuta heinää Noora kirjoittaa.

   Poista
 108. Jos joku oikeasti uskoo naisen närkästyvän seksikkääksi kehumisesta, niin minulla olisi vähän käytetty Eiffelin torni myytävänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla hiukka enemmän käytetty Kiinanmuuri myytävänä, jos Noora ei ole vähintään lievästi narsistinen ja itsekeskeinen henkilö joka haluaa olla esillä ja näytellä itseään sekä peppuaan urheiluasuissa, bikineissä ym..
   Siitähän on hänen oma blogi todisteena!

   Mitä ihmettä nainen sekoilee blogissaan, eikö hän itse ymmärrä että haluaa itseään näytellä?

   Poista
  2. Minulla hiukka enemmän käytetty Kiinanmuuri myytävänä, ellei Noora ole vähintään lievästi narsistinen persoona joka haluaa olla esillä ja näytellä itseään urheiluasussa, bikineissä ym..

   Mitä kummaa nainen sekoilee, tämähän on itsestään selvää, ei hän tekisi muuten sitä mitä tekee, eikä pitäisi blogia, julkaisisi itsestään kuvia bikineissä tai urheiluasussa ym..
   Eli olis hiukka enemmän käytetty muuri myytävänä ;D

   Poista
 109. Hyvä Noora! Vähän on lähtenyt asian vierestä nämä kommentit. Eli pointti mielestäni oli se, että Iltalehden juttu oli ala-arvoinen eikä suinkaan naisurheilijoiden asut. Kyllä naisurheilijoita saa kuvata ja itse ovat asunsa kisoihin valinneet, mutta juttu oli provosoiva ja vailla mitään informatiota. Yleisurheiluun kuuluu naiskauneus, hyvät kropat ja rusketus mutta asiallisia lehtijuttuja jatkossa, kiitos.

  VastaaPoista
 110. Joo nää on kyllä hankalia juttuja nää kuvat siellä ja täällä, kun on kuitenkin julkisessa työssä ja nykyään on sosiaalinenkin media ja ties millaisia kuvia itsekin laitettu nettiin. Ei pysty kyllä tietämään, että onko jutulla ollutkin taustavoimat yleisurheiluliitolla, joka on ehkä tämän seksikkyyden kautta pyrkinyt hakemaan lisää huomiota lajille, joka on menettämässä osallistujia jalkapallolle ja muille lajeille. Tai en ole kyllä varma, joskus oli kyllä huhua kasvavasta lapsiurheilijoiden määrästä. Mutta mönkään menil, se on varma. Itse olin siellä livenä paikalla ja nautin kovasti kaikkien urheilijoiden suorituksista, oli kiva teitä kaikkia kannustaa parhaimpiin suorituksiinne. Valitettavasti kylmä ilma lienee verottanut monen tuloskuntoa keihäänheittäjiä lukuun ottamatta. On kieltämättä huolestuttavaa, että median fiktiivisen puolen seksi/väkivalta/huumeet/draama-osasto on ottamassa samanlaista yhä suuremmaksi kasvavaa roolia myös urheilun näyttämisen, siitä kirjoittamisen ja selostamisen puolella. En ole koskaan urheilua seuratessani katsonut mitään lajia sen takia, että urheilijat olisivat seksikkäitä tai että areenalla olisi tappeluita tai jotain draamaa lähtösuoralla. Mielestäni on kiehtovaa, että ihmiset pystyvät kovasti treenaamalla tekemään sellaisia asioita, joihin en itse koskaan pystyisi. Nykyisin urheilu vain on enemmän viihdettä kuin urheilua. Hui kun tuli pitkä kommentti :D sori!

  VastaaPoista
 111. Kiva se on Noorankin peppua katsella urheilukentällä!

  VastaaPoista
 112. Mahtavatkohan Korpi, Mäkäräinen, Neziri ja muut parhaiten tienaavat naisurheilijat loukkaantua tiliensä saldosta? On havaittavissa selvä trendi, että seksikkäimmät nuoret kohtalaisesti menestyvät naisurheilijat saavat parhaiten sponsoreita, koska heistä on helppo tehdä seksikkäitä mainoskuvia. Minkähän takia nämä urheilijat esiintyvät kireissä trikoissa? Itselläni nelikympisenä miehenä tulee kieltämättä paritteluun tai vähintäänkin soidinmenoihin liittyviä assosiaatioita muutamassa sekunnissa näiden urheilijoiden yhteydessä.

  Tuloksiinsa verrattuna heillä on paremmat mahdollisuudet hankkia henkilökohtaisia sponsoreita ja pärjätä vaikkapa (urheiluvaate)malleina. Kyllä se taitaa olla niin, että seksi myy ja sitähän iltapäivälehdet harrastavat. Nuori, hymyilevä, ehkä hitusen (naiivin) hassu ja naapurintyttömäinen naisurheilija voi brändätä olemuksensa ja tienata paremmin kuin akateemisesti koulutettu huippuosaaja. Tämähän on viihdebusineksen sääntö.

  VastaaPoista
 113. Mitäs Noora tykkäät siitä, että ryhdyin alunperin seuraamaan blogiasi keväällä havaittuani ulkonäkösi? En olisi ryhtynyt seuraamaan naispuolisen painonnostajan tai kuulantyöntäjän blogia vaikka hän olisi matkalla kohti olympiavoittoa. Totta kai teoriassa nousujohteinen urakin on lisävaltti mutta en toki odota monikarönnholmmaisia aikoja koskaan saati merikoskimaisia. Heidänkin uriansa seurasin aikoinaan ja ulkomusiikilliset syyt vaikuttivat väkisinkin asiaan.

  VastaaPoista