Sivut

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Vinkkejä Espanjan matkalle

Ajattelin nyt tuosta omasta Espanjan reissusta viisastuneena laittaa muutamia vinkkejä tänne blogin puolelle. Sellainen pieni mutu itselläni on, että kohde on suomalaisille enemmän tai vähemmän suosittu.


Itsehän matkustan aika paljon urheilun ansiosta ja Espanjassa on ennenkin tullut käytyä (muun muassa Barcelonassa), joten maa ei nyt aivan ulkoavaruudesta itselleni ole. 

Vinkkeihin:

1. Jos vuokraat auton, ota siihen kaiken kattava vakuutus

Yksi asia, mitä suosittelen lämpimästi auton vuokraaville, on vakuutus. Vuokrasimme auton Hertziltä ja tiskin Miguel oli todellinen velikulta. Toki tähän saattoi vaikuttaa hieman se, että pari överi iloista ja sosiaalista nuorta naista pöllähtää tiskille ja aloitta kommentilla: HOLAA! KOMES TAAS? Noh, Miguel oli ehdottomasti sitä mieltä, että autoon kannattaa ottaa vakuutus (mikä oli noin 90€) ja se korvaisi aivan kaiken vahingon, mitä autolle tapahtuu. Hetki emmittiin, mutta lopulta taivuttiin kattavamman vakuutuksen puolelle.

Tämä oli todellakin oikea ratkaisu. Matka jatkui autolla casaamme ja sieltä kauppaan. Parkkipaikalle palattuamme oli joku Jose tai Josefina pysäköinyt autonsa melkeinpä omamme nokkaan kiinni. Onneksemme siinä selvisi säikähdyksellä, mutta seuraavana päivänä rannan läheisyydessä olikin sitten joku sankari pysäköinyt nokkaan kiinni. Pari jälkeä jäi, mutta ei nyt sentään lommolle mennyt. Onneksi oli vakuutus! Siellä autot todellakin ovat käyttötavaraa ja kun aloimme katsoa, niin 80 % autoista oli lommoja. 

Ajokulttuuri muutenkin on ”hivenen” omaa luokkaansa. Liikennemerkit, punaiset valot ja pysäköintiruudut ovat enemmänkin suuntaa antavia.

Joo kuva ei ole Espanjasta eikä todellakaan ollut meidän vuokra-auto.. ikävä kyllä.
2. Ruoka ja juoma ovat huomattavasti halvempia rantojen ulkopuolisissa marketeissa

Ruokaa ja juomaa ei kannata ostaa rantakaupoista. Hinnat ovat turistihintoja, kuten niin monessa muussakin paikassa. Paikalliset Mercadonat ja esimerkiksi Lidl ovat todella paljon halvempia. Siis puhutaan ihan valovuosia halvemmista hinnoista. Kannattaa siis mennä rannoilta hieman sisämaan suuntaan, niin säästää pitkän pennin ja valikoimatkin ovat paljon laajempia.



3. Jos mahdollista, lataa puhelimeen offline kartat ennen reissua

Tämä vinkki pätee kyllä maassa kuin maassa. Helpotti aivan mielettömästi, kun oli gps, mitä pystyi käyttämään reissussa. Muutenkin erilaiset ominaisuudet olivat käteviä muun muassa tietullittomat reittivalinnat. Esimerkiksi Marbellaan Fuengirolan suunnasta mentäessä on isommalla tiellä 7,45€ tietulli. Jos siis hivenen pidempi rantareitti ei haittaa, niin se kannattaa valita.

4. Opettele muutama lausahdus tai sana espanjaksi

Tämäkin vinkki pätee maassa, kuin maassa. Yleensä palvelu, ja muutenkin yleinen asenne, on paljon positiivisempi, kun vähän maan omaa kieltä yrittää puhua. Huolimatta siitä, vaikka se äännettäisiinkin hieman ”sinne päin”.


Nähtävyyksiä Etelä-Espanjassa
  1. Ronda ja etenkin siellä sijaitseva ”rotko”. Pelkkä ajomatkakin sinne on melkoinen elämys
  2. Marbella, melkoista paattia ja autoa voi näkyä
  3. Fuengirolan lähellä sijaitse valkoinen kylä Mijas, siellä on myös illalla upeat maisemat
  4. Nerjan tippukiviluolat, itse emme tänne päässeet käymään, mutta kuulemma todella hieno paikka
Ronda
Oletan, että joku siellä ruudun toisella puolella on myös saattanut käydä Espanjassa? Jos on jotain vinkkejä tai nähtävyyden arvoisia paikkoja mielessä, niin ei kuin kommenttia tekstin alle!




5 kommenttia:

  1. Andalusiaa kiertelin 8vk viime syksynä. Kuvia löytyy: http://ill.1g.fi/kuvat/Espanja2013/

    VastaaPoista
  2. Jos tykkää bilettää, niin Lloret de Mar Barcelonasta pohjoiseen.

    VastaaPoista
  3. Mie asuin Fuengirolassa vajaa pari kuukautta kun olin työharjoittelussa siellä. Oon ollut vuonna 2010, nii en tiiä et miten paljon on paikat muuttuneet mutta Fugen keskustassa sijaitseva eläintarha BioParc on vierailemisen arvoinen. Käytiin myös Benalmadenassa lintupuistossa(?) ja huvipuistossa. Fuengirolasta pääsee myös kätevästi junalla Malagaan, mikäli vähän isompi kaupunki kiinnostaa. Mijasia suosittelen myös mie :)

    VastaaPoista
  4. Mistä vuokrasitte asunnon? Oliko kallis vuokra?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuokrasimme http://www.par1golf.com/ kautta. Siellä olevat asunnot vaihtelevat, tuon paikan vuokra 10 päivältä oli vähän päälle 400 per naama, tosin jakajiakin oli 6. Sinne olisi mahtunut helposti 2 lisää ja kymmenenkin mahtuisi jos haluisi ja sitten vuokra olisikin jo todella halpa.

      Poista